FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Green Mile
Quiz about The Green Mile

25 Questions about The Green Mile | Movies


This quiz is all about 'The Green Mile' starring Tom Hanks. There is a mixed variety of questions, some tricky, some easy. Have fun!

A multiple-choice quiz by gumnutgirl16. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. The Green Mile

Author
gumnutgirl16
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
52,982
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
13001
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 81 (22/25), Guest 68 (22/25), Guest 73 (20/25).
- -
Question 1 of 25
1. What letter block was accompanied by death row? Hint


Question 2 of 25
2. Which man was the first to die, on death row? Hint


Question 3 of 25
3. Which actor plays Warden Hal Moores?

Answer: (Two Words)
Question 4 of 25
4. What is the name of the tattoo that Wild Bill has?

Answer: (Three Words)
Question 5 of 25
5. What is Paul Edgecomb's wife's name? Hint


Question 6 of 25
6. How many Oscars did this movie win? Hint


Question 7 of 25
7. Whose novel was this movie based on?

Answer: (Two Words, or Surname Only)
Question 8 of 25
8. What is the tagline for this movie? Hint


Question 9 of 25
9. Who wrote and directed this movie? Hint


Question 10 of 25
10. What illness did Paul Edgecomb suffer from? Hint


Question 11 of 25
11. What year is this movie set? Hint


Question 12 of 25
12. What was the name of the movie that John Coffey saw? Hint


Question 13 of 25
13. What did Hal use to compare Melinda's tumor to? Hint


Question 14 of 25
14. What was Percy's last name?

Answer: (One Word)
Question 15 of 25
15. What was the name of the mouse? Hint


Question 16 of 25
16. What did Wild Bill spit on Brutus' face? Hint


Question 17 of 25
17. Does Percy die?


Question 18 of 25
18. Yes or No: Does John Coffey die?


Question 19 of 25
19. What other movie are Barry Pepper and Tom Hanks in together?

Answer: (Three Words)
Question 20 of 25
20. Who plays Tom's wife in this movie? Hint


Question 21 of 25
21. Who was the first to witness John Coffey's magical gift? Hint


Question 22 of 25
22. Who says 'I want a fried chicken dinner with gravy on the taters...'? Hint


Question 23 of 25
23. What does Paul's wife make for John Coffey, for helping Paul? Hint


Question 24 of 25
24. Who is out front for Eduard Delacroix's execution? Hint


Question 25 of 25
25. Yes or No: Did John Coffey kill the two girls?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 14 2024 : Guest 81: 22/25
Jul 12 2024 : Guest 68: 22/25
Jul 11 2024 : Guest 73: 20/25
Jul 06 2024 : Guest 96: 25/25
Jul 05 2024 : Koz13: 25/25
Jul 05 2024 : Guest 31: 5/25
Jul 05 2024 : Guest 24: 1/25
Jul 03 2024 : Guest 31: 16/25
Jun 27 2024 : Guest 86: 17/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What letter block was accompanied by death row?

Answer: E

This is said numerous times throughout the film.
2. Which man was the first to die, on death row?

Answer: Arlen Bitterbuck

He was the Native American Indian played by Graham Greene.
3. Which actor plays Warden Hal Moores?

Answer: James Cromwell

He also played the farmer in the movie 'Babe'.
4. What is the name of the tattoo that Wild Bill has?

Answer: Billy the Kid

It is said in the movie. Wild Bill is played by Sam Rockwell.
5. What is Paul Edgecomb's wife's name?

Answer: Jan

Played by Bonnie Hunt.
6. How many Oscars did this movie win?

Answer: 0

It was nominated for Best Picture, Best Supporting Actor, Best Adapted Screenplay and Best Sound. Unfortunately, it didn't win any.
7. Whose novel was this movie based on?

Answer: Stephen King

I personally think that this movie had to be the best adaptation to a book I have seen.
8. What is the tagline for this movie?

Answer: Miracles do happen

There is also another tagline, which is, 'Paul Edgecomb didn't believe in miracles...until the day he met one'.
9. Who wrote and directed this movie?

Answer: Frank Darabont

Frank Darabont also directed 'The Shawshank Redemption' and 'The Majestic'.
10. What illness did Paul Edgecomb suffer from?

Answer: Urinary Infection

It really hurt when he went to the toilet. It is said in the movie.
11. What year is this movie set?

Answer: 1935

It was orignally set for 1932 but it had to be bumped up so the movie 'Top Hat' could be shown. In the book it is set in 1932.
12. What was the name of the movie that John Coffey saw?

Answer: Top Hat

That was the first time he saw a movie.
13. What did Hal use to compare Melinda's tumor to?

Answer: Lemon

It was in a place the doctors couldn't operate so she was going to die until John Coffey cured her.
14. What was Percy's last name?

Answer: Wetmore

That's funny because he wet his pants on the mile.
15. What was the name of the mouse?

Answer: Mr. Jingles

16. What did Wild Bill spit on Brutus' face?

Answer: Moon Pie

He bought the moon pie off Toot Toot and he spits it in his face, he spits saliva on Paul, and he urinates on Harry.
17. Does Percy die?

Answer: No

No, Percy doesn't die, but he is sent to a mental hospital.
18. Yes or No: Does John Coffey die?

Answer: Yes

Since there was no way of legally setting John Coffey free, Paul asks if he wants him to let him go and run, but John declines as there is so much pain in the world and he can feel it, he thinks it's best if he goes. Too bad.
19. What other movie are Barry Pepper and Tom Hanks in together?

Answer: Saving Private Ryan

Barry Pepper plays Jackson in 'Saving Private Ryan' and he plays Dean in 'The Green Mile.
20. Who plays Tom's wife in this movie?

Answer: Bonnie Hunt

Helen Hunt was in 'Cast Away', Meg Ryan was in 'Joe Versus the Volcano', 'Sleepless in Seattle' and 'You've Got Mail' and Jennifer Jason Leigh was in 'Road to Perdition'.
21. Who was the first to witness John Coffey's magical gift?

Answer: Paul Edgecomb

John cures Paul's urinary infection. Then he brings Mr. Jingles back to life after Percy steps on him.
22. Who says 'I want a fried chicken dinner with gravy on the taters...'?

Answer: Toot Toot

Toot Toot says it when he is practising for an execution.
23. What does Paul's wife make for John Coffey, for helping Paul?

Answer: Corn Bread

Paul brings it to him, and John gives some to Eduard.
24. Who is out front for Eduard Delacroix's execution?

Answer: Percy

Percy sabotages his execution by not soaking the sponge, in which the electricity doesn't go straight to his brain, instead he catches on fire, and suffers a painful death.
25. Yes or No: Did John Coffey kill the two girls?

Answer: No

He didn't, he tried to bring them back to life, but it was too late and he was found with them in his arms, screaming at the top of his lungs.
Source: Author gumnutgirl16

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us