FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mr Jingles Mouseyband
Quiz about Mr Jingles Mouseyband

Mr. Jingles' Mouseyband Trivia Quiz


Paul Edgecomb's lesson in life during this year of 1935 will always remain with him...always. "The Green Mile" was a work of art. Bravo, Stephen King.

A multiple-choice quiz by yettom. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. The Green Mile

Author
yettom
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,331
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
4696
Last 3 plays: Guest 96 (14/15), Guest 31 (7/15), angostura (15/15).
- -
Question 1 of 15
1. What were the first names of the two little blond girls who John Coffey was convicted of killing and raping? Hint


Question 2 of 15
2. Who was Percy Wetmore related to? The person was able to influence his career in the "right direction" and make firing him impossible. Hint


Question 3 of 15
3. What was the name of the prison that housed "The Green Mile"? Hint


Question 4 of 15
4. Do Jan and Paul Edgecomb have children?


Question 5 of 15
5. When the boys (the other guards on "The Green Mile") come over to the Edgecombs' for supper, what was the one food that Brutus just could not get enough of? Hint


Question 6 of 15
6. What was the first constellation that John Coffey saw when they took him out of prison to see the Warden's wife Melinda and he looked up? Hint


Question 7 of 15
7. What was Percy screaming out as he walked John Coffey into E block for the first time?

Answer: (Three Words)
Question 8 of 15
8. What time was on the grandfather clock in the Warden's home, when the glass on its face shattered? Hint


Question 9 of 15
9. What city did the Warden take his wife to for her x-rays? Hint


Question 10 of 15
10. What did the guards use on Wild Bill to get him under control long enough for them to put a straight jacket on him? Hint


Question 11 of 15
11. What color was Wild Bill using when, in Paul Edgecomb's vision, he was painting the roof? Hint


Question 12 of 15
12. Once realizing John was innocent, Paul Edgecomb went to him to ask what he should do, should he free him? During his reply John compared his life's loneliness to what? Hint


Question 13 of 15
13. When Brutal said to John "there must be something we can do, something you want," what did John say he had never seen? Hint


Question 14 of 15
14. Fill in what is missing in John Coffey's request for his last meal.
He said he wanted: "meat loaf, mashed taters, some corn bread and ____."
Hint


Question 15 of 15
15. When John entered the room that his execution was to take place in, he "felt" the hatred for him and compared it to what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 06 2024 : Guest 96: 14/15
Jul 03 2024 : Guest 31: 7/15
Jun 27 2024 : angostura: 15/15
Jun 13 2024 : Guest 174: 13/15
Jun 10 2024 : Guest 129: 13/15
Jun 06 2024 : Guest 95: 14/15
Jun 03 2024 : Linda_Arizona: 15/15
May 21 2024 : Guest 75: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What were the first names of the two little blond girls who John Coffey was convicted of killing and raping?

Answer: Cora and Kathe

These innocent little girls played at dusk in their farmhouse yard, not realizing how much danger they were in.
2. Who was Percy Wetmore related to? The person was able to influence his career in the "right direction" and make firing him impossible.

Answer: the governor's wife

Percy Wetmore was hired on the sole recommendation of his aunt, the governor's wife and he threatened to use that as often as he could. He was not a team player and loved the thought of watching men suffer and die.
3. What was the name of the prison that housed "The Green Mile"?

Answer: Cold Mountain

The Green Mile was "E" Block. Death Row. This section on a prison is usually a horrid place for all intents and purposes. Paul Edgecomb not only took pride in his job, along with the other men who he worked with, but was also able to grant them dignity and respect for their last hours of life. In this film, humanity is at its best among these inmates and guards.
4. Do Jan and Paul Edgecomb have children?

Answer: yes

When Paul Edgecomb sits with Elaine having tea in the nursing home, 60 years later, he mentions their son to her.
5. When the boys (the other guards on "The Green Mile") come over to the Edgecombs' for supper, what was the one food that Brutus just could not get enough of?

Answer: mashed potatoes

In the dusk hours here they all sat sharing a wonderful southern supper outdoors. Their discussion was with the objective of doing good. Of helping a woman who was deathly ill and risking their jobs to bring a miracle to her side.
6. What was the first constellation that John Coffey saw when they took him out of prison to see the Warden's wife Melinda and he looked up?

Answer: Cassie

The guards decided to take John Coffey to Melinda for him to perform his miracle and as he climbed up the dark hill, from the cell block, he looked up at the night sky and smiled with childlike delight as he saw the star formation.
7. What was Percy screaming out as he walked John Coffey into E block for the first time?

Answer: dead man walking

Percy had just helped John Coffey from the truck that he was transported to the Green Mile in. As he walked beside this huge giant of a man and much to Paul Edgecomb's dismay, he found it necessary to shout out several times, "dead man walking".
8. What time was on the grandfather clock in the Warden's home, when the glass on its face shattered?

Answer: 2:30 AM

As John Coffey performed the miracle on Melinda...the earth shook. He stared down at her and placed his lips over hers and sucked the tumor right out of her.
9. What city did the Warden take his wife to for her x-rays?

Answer: Vicksburg

Melinda woke, cancer free, and had no memory of the x-rays that were taken in Vicksburg that showed her brain tumor. John Coffey got up to meet her at the side of her bed. Weak kneed she told him she dreamed of him and that they were both walking in the dark and they found each other, then she put her arms around him, thanked him and then she gave him her St. Christopher's medal.
10. What did the guards use on Wild Bill to get him under control long enough for them to put a straight jacket on him?

Answer: a fire hose

Wild Bill Wharton was a depraved human being with no regard for human life and less regard for authority.
11. What color was Wild Bill using when, in Paul Edgecomb's vision, he was painting the roof?

Answer: red

Wild Billy Wharton was a transient who happened upon a rural farmhouse and was hired as a hand to paint the barn. It just happened that the proprietor asked him to supper and his small daughters were there also. This depraved individual came back, later at night, and abducted them.

The girls did not scream...he threatened to kill one if the other screamed and he killed them with their love.
12. Once realizing John was innocent, Paul Edgecomb went to him to ask what he should do, should he free him? During his reply John compared his life's loneliness to what?

Answer: sparrow in the rain

When Paul Edgecomb went to see John Coffey's defense attorney, he brought up the subject of John's past and the attorney said it was as if he had dropped out of the sky. John Coffey felt the pain in the world as deeply as he would his own...he was lonely and just had no place to be.
13. When Brutal said to John "there must be something we can do, something you want," what did John say he had never seen?

Answer: a flick show

At the end of John Coffey's life, the guards of the Green Mile loved him. They knew instinctively that there was no killing in this man, this miracle of God. Brutal and the rest wanted to give him something special, something he may have always wanted.
14. Fill in what is missing in John Coffey's request for his last meal. He said he wanted: "meat loaf, mashed taters, some corn bread and ____."

Answer: okra

Once Paul Edgecomb was permitted to really see what took place when Cora and Kathe were killed and who killed them, he was at a loss as to what to do. When he went to ask John Coffey of his desires for his last meal...John felt his pain and confusion.

As John stated his desires for his last meal, he went further to tell Paul that all the bad in the world was like bits of glass in his head...he was tired of this life, the way it is.
15. When John entered the room that his execution was to take place in, he "felt" the hatred for him and compared it to what?

Answer: bees stinging him

John Coffey was ready to die. He was tired of the world and all the cruelty in it. As he walked through the door on his way to be executed, he felt the hatred of the spectators. The accusing glances and ergo, the bees stinging him.
Source: Author yettom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Who Played Me in "The Green Mile"? Average
2. Walking Down "The Green Mile" Average
3. The Green Mile Average
4. The Green Mile Average
5. The Green Mile Tough

7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us