FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Quiet Man  Numbers and Names
Quiz about The Quiet Man  Numbers and Names

"The Quiet Man" - Numbers and Names Quiz


This is a quiz based primarily on the names and numbers featured during the movie. If you paid attention to the details, you will have no trouble at all. Good luck.

A multiple-choice quiz by stevedln. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. The Quiet Man

Author
stevedln
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
198,432
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1402
Last 3 plays: Guest 136 (8/10), Guest 199 (5/10), Guest 174 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. What does Sean Thornton take out of his pocket, when he first gets off the train in Castletown? Hint


Question 2 of 10
2. What was the number of the train engine? Hint


Question 3 of 10
3. What number is the car Sean pulls Mary Kate from? Hint


Question 4 of 10
4. What brand of tobacco is advertised on the windows of the train cars? Hint


Question 5 of 10
5. What American city is Sean returning to Ireland from? Hint


Question 6 of 10
6. What state does Michaeleen say Sean is from? Hint


Question 7 of 10
7. In the movie, how tall did Sean Thornton say that he was? Hint


Question 8 of 10
8. Where did the cast and crew stay, during the filming in Ireland? Hint


Question 9 of 10
9. How many men are seen working on Sean Thornton's roof? Hint


Question 10 of 10
10. How many Thorntons does Will Danaher claim can NOT take him? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 136: 8/10
Jan 24 2024 : Guest 199: 5/10
Jan 03 2024 : Guest 174: 2/10
Jan 01 2024 : Guest 174: 10/10
Jan 01 2024 : donna399: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does Sean Thornton take out of his pocket, when he first gets off the train in Castletown?

Answer: An apple

The original opening scene, which was to be shot at the end of all other scenes, was canceled. Sean Thornton was supposed to have a conversation with a mother and her young son. The boy was supposed to give Sean an apple. You will see Sean wave an apple to someone in the train car to say 'thanks'.
2. What was the number of the train engine?

Answer: 59

The engine number appears on a side panel. It is quite visible during the opening scene as well as later when Sean retrieves Mary Kate.
3. What number is the car Sean pulls Mary Kate from?

Answer: 3

In fact, all of the train cars appear to have been numbered 3. Watch as Sean walks along the platform slamming the doors.
4. What brand of tobacco is advertised on the windows of the train cars?

Answer: Wills' Golden Flake

If you look on the windows of the train cars, you can see almost every one of them has this sticker. The yellow sticker says in red lettering "Smoking Wills' Golden Flake".
5. What American city is Sean returning to Ireland from?

Answer: Pittsburgh

While traveling along the road, in the beginning of the movie, Michaeleen states Cincinnatti implying that's where Sean is from. Sean responds Pittsburgh.
6. What state does Michaeleen say Sean is from?

Answer: Massachusetts

How and where Michaeleen gets Massachusetts from Pittsburgh, PA, I am not sure. However, he says it quite specifically when they are meeting Will Danaher to ask for Mary Kate's hand in marriage.
7. In the movie, how tall did Sean Thornton say that he was?

Answer: 6 feet four and a half inches tall

This is said during the ride along the road in the beginning of the movie. Michaeleen states six foot six as to inquire about Sean's height. Sean replies he is six foot four and a half. Barry Fitzgerald, the actor who plays Michaeleen, is only five foot four. John Wayne was in fact listed at six foot four 1/2 inches in real life.
8. Where did the cast and crew stay, during the filming in Ireland?

Answer: Ashford Castle

The cast and crew stayed in the Ashford Castle which can been seen in the opening credits.
9. How many men are seen working on Sean Thornton's roof?

Answer: 1

Only one man is seen working on the roof. This takes place when The Reverend Playfair and his wife visit Sean and deliver a plant. Sean is busy painting another small building on his property and the older gentleman is atop the roof replacing the thatch.
10. How many Thorntons does Will Danaher claim can NOT take him?

Answer: 11

In fact, he claims 11 could not take him. It is somewhat of a trick question if you only listen to the number in the quote. If you do the math, Will claims Sean plus the 10 others like him could not take him.
Source: Author stevedln

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us