FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tim Burton
Quiz about Tim Burton

Tim Burton Trivia Quiz


Tim Burton is one of, if not absolutely, my favorite directors. The first five questions give a quote and ask for the movie title. The last five ask about specifics in his films. Good luck!

A multiple-choice quiz by MavisFiend. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. Tim Burton

Author
MavisFiend
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
38,401
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2291
- -
Question 1 of 10
1. 'I will live with you in this hellhole, but I must express myself. If you don't let me gut out this house and make it my own, I will go insane and I will take you with me!' What movie is this from? Hint


Question 2 of 10
2. 'I'm only laughing on the outside, my smile is just skin deep, if you could see inside I'm really crying, you might join me for a weep...' Which film is this from? Hint


Question 3 of 10
3. 'Villainy wears many masks, none of which are more dangerous than virtue.' Which movie? Hint


Question 4 of 10
4. 'It's the so-called 'normal' guys that always let you down. Sickos never scare me. At least they're committed.' Which film? Hint


Question 5 of 10
5. 'Sweetheart, you can't buy the necessities of life with cookies?' What movie? Hint


Question 6 of 10
6. What actor stars in 'Sleepy Hollow,' 'Ed Wood,' and 'Edward Scissorhands'? Hint


Question 7 of 10
7. Which actor stars in 'Batman,' 'Batman Returns,' and 'Beetlejuice'? Hint


Question 8 of 10
8. Those two were easy, but which actor co-stars in 'Sleepy Hollow' and 'Beetlejuice'? Hint


Question 9 of 10
9. What are the heroines' names in 'Sleepy Hollow,' 'Batman,' 'Batman Returns,' 'Edward Scissorhands,' and 'Beetle Juice,' in that order? Hint


Question 10 of 10
10. And the villians' names in 'Sleepy Hollow', 'Batman', 'Batman Returns', 'Edward Scissorhands', and 'Beetlejuice'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 08 2024 : Guest 80: 4/10
Apr 02 2024 : Guest 148: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'I will live with you in this hellhole, but I must express myself. If you don't let me gut out this house and make it my own, I will go insane and I will take you with me!' What movie is this from?

Answer: Beetlejuice

Delia, Lydia's stepmom, says this to Charles Deitz when he says that he likes the house the way it was originally decorated.
2. 'I'm only laughing on the outside, my smile is just skin deep, if you could see inside I'm really crying, you might join me for a weep...' Which film is this from?

Answer: Batman

The Joker recites this to Vikki after Bruce has been shot in her apartment.
3. 'Villainy wears many masks, none of which are more dangerous than virtue.' Which movie?

Answer: Sleepy Hollow

Ichabod says this to Young Masbath. He is refering to Katrina, whom he thinks preformed the witch craft that brought the horseman back to Sleepy Hollow.
4. 'It's the so-called 'normal' guys that always let you down. Sickos never scare me. At least they're committed.' Which film?

Answer: Batman Returns

Ah, Selina Kyle aka Catwoman, on dating Gotham men.
5. 'Sweetheart, you can't buy the necessities of life with cookies?' What movie?

Answer: Edward Scissorhands

After Edward trims the neighborhood hedges, and cuts hair for lemonade and cookies, he is prompted to move on to making money in the hair salon business.
6. What actor stars in 'Sleepy Hollow,' 'Ed Wood,' and 'Edward Scissorhands'?

Answer: Johnny Depp

Johnny played Ichabod Crane, Ed Wood himself, and again the lead character Edward in these films.
7. Which actor stars in 'Batman,' 'Batman Returns,' and 'Beetlejuice'?

Answer: Michael Keaton

Michael Keaton is the title character in each one of these films.
8. Those two were easy, but which actor co-stars in 'Sleepy Hollow' and 'Beetlejuice'?

Answer: Jeffery Jones

Playing Reverend Steenwyck in Sleepy Hollow and Charles Deitz in 'Beetlejuice'.
9. What are the heroines' names in 'Sleepy Hollow,' 'Batman,' 'Batman Returns,' 'Edward Scissorhands,' and 'Beetle Juice,' in that order?

Answer: Katrina, Vikki, Selina, Kim, and Lydia

Katrina played by Christina Ricci, Vikki by Kim Basinger , Selina (Catwoman) by Michelle Pfeiffer, and finally, Kim and Lydia both played by Winona Ryder.
10. And the villians' names in 'Sleepy Hollow', 'Batman', 'Batman Returns', 'Edward Scissorhands', and 'Beetlejuice'?

Answer: Lady Van Tassel, Jack Napier, Oswald Cobblepot, Jim, Beetlejuice

Lady Van Tassel was played by Miranda Richardson. The Joker aka Jack Napier was Jack Nicholson. The Penguin aka Oswald Cobblepot was Danny DeVito. Jim was played by Anthony Michael Hall. And the famous Beetlejuice was of course Michael Keaton.
Source: Author MavisFiend

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us