FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tim Burton Movies
Quiz about Tim Burton Movies

Tim Burton Movies Trivia Quiz


Tim Burton's movies absolutely belong to the category: ORIGINAL! Lets see if you know his work.

A multiple-choice quiz by gabba. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. Tim Burton

Author
gabba
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,098
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3776
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 136 (6/10), Guest 73 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. This film is about a boy who lives alone in a castle after the death of his maker. The boy has something special at the end of his arms. What film is it?

Answer: (Two Words)
Question 2 of 10
2. Which one of these actors is not in 'Mars Attacks!'? Hint


Question 3 of 10
3. In this movie Michael Keaton has the leading role, which one? Hint


Question 4 of 10
4. In Tim Burtons animated 'The Nightmare Before Christmas' we can hear the specially written music of...? Hint


Question 5 of 10
5. What's the name of the leading role character in 'The Nightmare...'? Hint


Question 6 of 10
6. In 'Ed Wood' Johnny Depp did an unforgettable job, but he wasn't Oscar nominated. Another actor from the same movie won an Oscar. Who? Hint


Question 7 of 10
7. In 'Sleepy Hollow' we can see Johnny Depp doing the lead again. Who is his co-star? Hint


Question 8 of 10
8. Who plays the headless horseman in 'Sleepy Hollow'? Hint


Question 9 of 10
9. Which is Burton's first film? Hint


Question 10 of 10
10. How many of the 'Batman' movies has Burton directed? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 13 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 27 2024 : Guest 136: 6/10
Jun 17 2024 : Guest 73: 8/10
Jun 14 2024 : Guest 159: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This film is about a boy who lives alone in a castle after the death of his maker. The boy has something special at the end of his arms. What film is it?

Answer: Edward Scissorhands

2. Which one of these actors is not in 'Mars Attacks!'?

Answer: Johnny Depp

Johnny Depp is in 'Ed Wood', 'Edward Scissorhands' and 'Sleepy Hollow' but not in this one.
3. In this movie Michael Keaton has the leading role, which one?

Answer: 'Beetlejuice'

4. In Tim Burtons animated 'The Nightmare Before Christmas' we can hear the specially written music of...?

Answer: Danny Elfman

5. What's the name of the leading role character in 'The Nightmare...'?

Answer: 'Jack Skellington'

6. In 'Ed Wood' Johnny Depp did an unforgettable job, but he wasn't Oscar nominated. Another actor from the same movie won an Oscar. Who?

Answer: Martin Landau

7. In 'Sleepy Hollow' we can see Johnny Depp doing the lead again. Who is his co-star?

Answer: Christina Ricci

8. Who plays the headless horseman in 'Sleepy Hollow'?

Answer: Christopher Walken

9. Which is Burton's first film?

Answer: 'Vincent'

The film is about a little boy who wants to be Vincent Price. A funny thing is that the film is narrated by Vincent Price!
10. How many of the 'Batman' movies has Burton directed?

Answer: 2

Source: Author gabba

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us