FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Twins In Movies
Quiz about Twins In Movies

Twins In Movies Trivia Quiz


There are plenty of movies where the central characters are twins. Sometimes they are identical and sometimes they are not, but there is usually a lot of fun involved.

A multiple-choice quiz by beckyel. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common

Author
beckyel
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,197
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1975
Last 3 plays: Guest 207 (7/10), Guest 172 (8/10), Guest 73 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which actress starred as twins Sharon and Susan in the 1961 movie 'The Parent Trap'? Hint


Question 2 of 10
2. In 1998 Disney re-made 'The Parent Trap' starring which actress? Hint


Question 3 of 10
3. Which actor played Arnold Schwarzenegger's twin brother in the 1988 movie 'Twins'? Hint


Question 4 of 10
4. Who plays both King Louis XIV and his twin brother Philippe in the 1998 film 'The Man In The Iron Mask'? Hint


Question 5 of 10
5. In which movie did twins Mary-Kate and Ashley Olsen star with Kirstie Alley? Hint


Question 6 of 10
6. What were the names of the twins that were the central characters of the movie 'Dead Ringers'? Hint


Question 7 of 10
7. What were the names of 'The Krays', played by Gary and Martin Kemp? Hint


Question 8 of 10
8. Rhys Ifan and his brother, Llyr, who played the twins in the 1997 movie 'Twin Town', are themselves twins.


Question 9 of 10
9. Camilla and Carey More played the part of twins in which horror film? Hint


Question 10 of 10
10. The movie 'Twins of Evil' starred Mary and Madeleine Collinson as twins caught up with which supernatural beings? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : Guest 207: 7/10
Feb 13 2024 : Guest 172: 8/10
Feb 08 2024 : Guest 73: 7/10
Feb 07 2024 : Guest 1: 8/10
Feb 07 2024 : Guest 82: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which actress starred as twins Sharon and Susan in the 1961 movie 'The Parent Trap'?

Answer: Hayley Mills

Sharon McKendrick and Susan Evers had been separated when their parents divorced. They met at summer camp and switched places, so that they would be able to go and meet the parent they did not know. Hayley Mills is the daughter of John Mills and sister of Juliet Mills.
2. In 1998 Disney re-made 'The Parent Trap' starring which actress?

Answer: Lindsay Lohan

For this film, the twins were called Hallie Parker and Annie James. Dennis Quaid played their father and Natasha Richardson their mother, whom the twins managed to reunite after switching places with each other. Lindsay Lohan was born in New York on July 2nd, 1986. She has also appeared in 'Freaky Friday' and 'Confessions of a Teenage Drama Queen'.
3. Which actor played Arnold Schwarzenegger's twin brother in the 1988 movie 'Twins'?

Answer: Danny De Vito

Schwarzenegger was Julius Benedict and Danny De Vito was Vincent, his long lost twin brother. The rather odd twins were the result of an experiment; Julius was the perfect result and Vincent an accident. Julius was clever and Vincent was a small-time crook, but they were delighted to find each other. Kelly Preston also stared in this amusing story of the newly-reunited brothers' search for their mother.
4. Who plays both King Louis XIV and his twin brother Philippe in the 1998 film 'The Man In The Iron Mask'?

Answer: Leonardo DiCaprio

King Louis is the wicked twin and Philippe the good one. Philippe, however, is kept a prisoner, forced to wear a mask so that no one can guess his identity. Jeremy Irons, John Malkovich, Gerard Depardieu and Gabriel Byrne also star in this exciting movie.
5. In which movie did twins Mary-Kate and Ashley Olsen star with Kirstie Alley?

Answer: It Takes Two

The girls in this film are not twins, they just happen to look identical. They meet when Amanda goes to camp near Alyssa's home, and soon make plans to alter the lives of those close to them. The Olsen twins were born in California on June 13th, 1986. They have made a number of movies together, in which they star as themselves.
6. What were the names of the twins that were the central characters of the movie 'Dead Ringers'?

Answer: Beverly and Elliot Mantle

Jeremy Irons plays both brothers in this 1988 movie. Both brothers are doctors, and the movie deals with their intertwined lives. The brothers share everything, from the women in their lives to drugs that they prescribe for one another. Finally, they fall into obsession and insanity. The movie is directed by David Cronenberg and based on a novel by Bari Wood and Jack Geasland.
7. What were the names of 'The Krays', played by Gary and Martin Kemp?

Answer: Ronald and Reggie

This 1990 movie tells the story of the infamous Kray twins, key figures in the London underworld of the 1960s. Gary and Martin Kemp became famous for forming the group Spandau Ballet. They were born in London in October 1959.
8. Rhys Ifan and his brother, Llyr, who played the twins in the 1997 movie 'Twin Town', are themselves twins.

Answer: False

Rhys Ifans was Jeremy Lewis and Llyr was Julian Lewis, twin brothers from Wales who spent their time getting into mischief. Their talents were put to use when their father was injured at work. He was to receive no compensation so they began a feud with his boss, Bryn Cartwright. Rhys and Llyr Ifans are brothers, but not twins.
9. Camilla and Carey More played the part of twins in which horror film?

Answer: Friday 13th: The Final Chapter

Camilla and Carey More are fraternal twin sisters, who appeared in 'Friday 13th: The Final Chapter' as twins. They also appeared in the 1984 film 'The Twin' (also known as 'Le Jumeau'), again playing twins.
10. The movie 'Twins of Evil' starred Mary and Madeleine Collinson as twins caught up with which supernatural beings?

Answer: Vampires

Twins Maria and Frieda go to live with their uncle, a religious man who is trying to stamp out the vampires in central Europe in the nineteenth century. One of the twins becomes involved with the vampires, but the group led by Uncle Gustav cannot decide which twin it is. This 1971 movie is also known as 'The Gemini Twins', 'The Twins of Dracula' and 'The Virgin Vampires'.
Source: Author beckyel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us