FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about This Might Movie You to Tears
Quiz about This Might Movie You to Tears

This Might "Movie" You to Tears Quiz


I have selected a list of movies that have sentimental scenes, sad moments or overall simply require a handkerchief. With the information supplied, see if you can identify the film.

A multiple-choice quiz by christopherm. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common

Author
christopherm
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
355,140
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1294
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (10/10), teachdpo (10/10), Guest 208 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. This poignant film starts Haley Joel Osment, William Hurt and Jude Law, among other notable stars. In a heart-wrenching scene, David is forced to part from his surrogate mother and fend for himself. Use your intellect to divine the name of this film. Hint


Question 2 of 10
2. This film features an all-star cast and was set in Morocco. Humphrey Bogart portrays the character of Rick, the expatriate always striving to do the right thing. What is the name of this classic film? Hint


Question 3 of 10
3. This film stars Patrick Swayze and Demi Moore. Sam Wheat (Swayze) dies before his time and makes considerable efforts to avenge his own death for the love of his life. Identify this romantic film. Hint


Question 4 of 10
4. Spielberg does it again with this adventure of friendship and sacrifice. If you are unsure of the name of this film, you may elect to place a phone call to your nearest relative for the answer. What is the name of this film? Hint


Question 5 of 10
5. Haley Joel Osment portrays the tormented character in this riveting film. "I see dead people." Bruce Willis (Malcolm Crowe) tries to help solve the mystery. Can you sense the title of this film? Hint


Question 6 of 10
6. This film stars Tom Hanks as Paul Edgecomb. The character John Coffey has been sentenced to death for a crime he did not commit. John exhibits powers beyond explanation. What is the name of this sad supernatural film? Hint


Question 7 of 10
7. Set your dial for relative obscurity in the film world. It is based on the frightfully sad novel entitled: "Flowers For Algernon." The film is named after the main character. It shouldn't give you a muscle spasm to discern the name. Hint


Question 8 of 10
8. This film is a classic for the holidays. It stars Jimmy Stewart as George Bailey. George is intent upon suicide until an intervening angel comes to his aid. What is the optimistic title of this classic 1946 film? Hint


Question 9 of 10
9. Haley Joel Osment plays the character, Trevor McKinney. Kevin Spacey is in this film with Helen Hunt. Trevor has an idea that will hopefully revolutionize the world in an optimistic and altruistic way. What is the name of this film? Hint


Question 10 of 10
10. "My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."" This is a popular quotation from a film with Tom Hanks that should help you with the title of this poignant film. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 174: 10/10
May 16 2024 : teachdpo: 10/10
May 11 2024 : Guest 208: 10/10
May 04 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 28 2024 : PurpleComet: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 165: 10/10
Apr 14 2024 : Guest 99: 10/10
Apr 12 2024 : violinsoldier: 10/10
Apr 11 2024 : Guest 140: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This poignant film starts Haley Joel Osment, William Hurt and Jude Law, among other notable stars. In a heart-wrenching scene, David is forced to part from his surrogate mother and fend for himself. Use your intellect to divine the name of this film.

Answer: "A.I. Artificial Intelligence"

Steven Spielberg directed this film with input by Stanley Kubrick. David (Haley Joel Osment) is an advanced android programmed with the ability to experience the emotion of love. In a harrowing scene, David is driven from the family which had adopted him. David is filled with remorse and embarks on a quest to become a "real boy," so that his mother will love him.
2. This film features an all-star cast and was set in Morocco. Humphrey Bogart portrays the character of Rick, the expatriate always striving to do the right thing. What is the name of this classic film?

Answer: "Casablanca"

Arguably, the best film ever made, this portrayal of a man and his ultimate sacrifice for the woman he loves deserves high appraisal and appreciation. The quotations from this film remain iconic. Here is one of the more memorable: "But I've got a job to do, too. Where I'm going, you can't follow. What I've got to do, you can't be any part of. Ilsa, I'm no good at being noble, but it doesn't take much to see that the problems of three little people don't amount to a hill of beans in this crazy world. Someday you'll understand that."
3. This film stars Patrick Swayze and Demi Moore. Sam Wheat (Swayze) dies before his time and makes considerable efforts to avenge his own death for the love of his life. Identify this romantic film.

Answer: "Ghost"

Sam (Patrick Swayze) returns as a ghost to avenge his own death and more importantly to protect his love from the perpetrator of the crime. Even though Sam begins as an inept ghost, he quickly learns how to wield his powers. He eventually solves the mystery and unites once again with his true love.
4. Spielberg does it again with this adventure of friendship and sacrifice. If you are unsure of the name of this film, you may elect to place a phone call to your nearest relative for the answer. What is the name of this film?

Answer: "E.T. the Extraterrestrial"

The socially inept Elliot finds a friend. However, this friend is out of this world. In the end, Elliot must sacrifice his newly found friendship for the freedom and happiness of his extraterrestrial companion. It is a bittersweet departure, but perhaps they will meet again.
5. Haley Joel Osment portrays the tormented character in this riveting film. "I see dead people." Bruce Willis (Malcolm Crowe) tries to help solve the mystery. Can you sense the title of this film?

Answer: "The Sixth Sense"

Bruce Willis is brilliant as the psychiatrist trying to make up for a past failure. He finds a boy with a unique problem. Malcolm Crowe (Bruce Willis) helps solve the mystery with Cole (Osment) and finds peace for both of them. The beginning of the film delineates the ending. "Once upon a time there was this person named Malcolm.

He worked with children. He loved it. He loved it more than anything else. And then one night, he found out that he made a mistake with one of them. He couldn't help that one. And he can't stop thinking about it, he can't forget." Malcolm does help Cole, but there is a sad twist at the end.
6. This film stars Tom Hanks as Paul Edgecomb. The character John Coffey has been sentenced to death for a crime he did not commit. John exhibits powers beyond explanation. What is the name of this sad supernatural film?

Answer: "The Green Mile"

John Coffey (Michael Clarke Duncan) has been sentenced to death. Prisoners sentenced to death are considered to be walking their last mile on Earth. Hence, the title, "The Green Mile." It turns out though, that John Coffey is innocent. He also has the power to heal and the power to transform evil. In the end, John is resigned to his fate and transfers his powers to his friends.
7. Set your dial for relative obscurity in the film world. It is based on the frightfully sad novel entitled: "Flowers For Algernon." The film is named after the main character. It shouldn't give you a muscle spasm to discern the name.

Answer: "Charly"

A man is selected for an experiment to enhance his intellect. Initially, the experiment works supremely well. Charlie Gordon (Cliff Robertson) experiences dramatic improvement in intelligence and achieves a superior IQ. He surpasses the intellect of the scientist but ultimately regresses to a former state.

The idea was adapted by the "Outer Limits" in an episode called, "The Sixth Finger," starring David McCallum.
8. This film is a classic for the holidays. It stars Jimmy Stewart as George Bailey. George is intent upon suicide until an intervening angel comes to his aid. What is the optimistic title of this classic 1946 film?

Answer: "It's a Wonderful Life"

The trials and travails of an impoverished family provide the poignant background of this classic tale. A man is on the brink of suicide. An angel, eager to earn his wings, comes to help George. The story of how George saves his brother from drowning comes to mind as a good reason to reach for a handkerchief. In addition, this film is a phenomenally popular seasonal favorite for all.
9. Haley Joel Osment plays the character, Trevor McKinney. Kevin Spacey is in this film with Helen Hunt. Trevor has an idea that will hopefully revolutionize the world in an optimistic and altruistic way. What is the name of this film?

Answer: "Pay It Forward"

Kevin Spacey plays the character of Eugene Simonet. Eugene gives Trevor an assignment in school. The initial expectations for the results of this experimental assignment are not particularly high. However, the idea is adopted and spectacularly successful. Despite Trevor's achievement, he perishes in the end.
10. "My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."" This is a popular quotation from a film with Tom Hanks that should help you with the title of this poignant film.

Answer: "Forrest Gump"

This film contains sad elements and hilarious moments. Even so, it may render tears from anyone with any degree of sentiment of empathy. Gary Sinise (Dan Taylor) is the war-torn soldier with a great deal of bitterness and heartbreak. Forrest prevails over this pessimistic attitude and strikes a new spirit into Dan.

Despite Forrest's accolades and accomplishments, his one and only true love dies in the end.
Source: Author christopherm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Teens in the 80s Easier
2. Big, Big, Big! Film Epics Average
3. Buddy Movies I Easier
4. Movies About Fire Easier
5. Ten Seconds to Detonation Average
6. Feeling Sick in the Movies Easier
7. Cult Films Tough
8. Sometimes it's Hard to be a Woman Average
9. Gimmicks in the Movies Easier
10. Knockout Average
11. Home Average
12. Give That Movie a Hand! Average

5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us