FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Give That Movie a Hand
Quiz about Give That Movie a Hand

Give That Movie a Hand! Trivia Quiz


I'm going to ask you a few questions about movies where a hand (or some fingers) play a bit of a role. Good luck!

A multiple-choice quiz by laughinggirl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common

Author
laughinggirl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
122,197
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5313
Last 3 plays: Guest 4 (4/10), Guest 209 (7/10), pughmv (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. You might learn to do the hand jive in this musical. Hint


Question 2 of 10
2. Who played "Cool Hand" Luke Jackson? Hint


Question 3 of 10
3. What movie had a character named Thing, which was in fact a hand?

Answer: (three words: The first one, Angelica Huston and Raul Julia)
Question 4 of 10
4. In "The Mask of Zorro", Alejandro Murrieta (Zorro) was partnered with his brother Joaquin and whom at the beginning of the movie? Hint


Question 5 of 10
5. "The Hand that Rocks the Cradle" was the story of a nanny with murderous intent. Who played that nanny? Hint


Question 6 of 10
6. In this movie, Dennis Hopper played a former bomb squad cop who lost his thumb because of a bomb. Now, he's out to make Keanu Reeves' life miserable until he gets the money he wants. What is this movie?

Answer: (One Word: Be careful or you may get a ticket!)
Question 7 of 10
7. While Rose and Jack run away from Cal's right-hand man in "Titanic", did she use an inappropriate hand gesture?


Question 8 of 10
8. In "The Princess Bride", Inigo Montoya spent most of his life searching for the Six-Fingered Man who killed his father. Who played the Six-Fingered Man? Hint


Question 9 of 10
9. In which of these movies would you find a pirate captain with an unusual "hand"? Hint


Question 10 of 10
10. In what Tom Cruise movie does the villain cut the tip of his henchman's finger off? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 29 2024 : Guest 4: 4/10
Feb 23 2024 : Guest 209: 7/10
Feb 18 2024 : pughmv: 7/10
Feb 11 2024 : Kgprophet: 6/10
Feb 08 2024 : Carlnn9: 8/10
Jan 16 2024 : Guest 51: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You might learn to do the hand jive in this musical.

Answer: Grease

This 1980 musical starred John Travolta and Olivia Newton-John. Olivia Newton-John also starred in "Xanadu" with Gene Kelly.
2. Who played "Cool Hand" Luke Jackson?

Answer: Paul Newman

In 1967, Paul Newman played the prisoner that wouldn't conform to his rural prison in "Cool Hand Luke".
3. What movie had a character named Thing, which was in fact a hand?

Answer: The Addams Family

Thing also made an appearance in "Addams Family Values" as well as the television series "The Addams Family".
4. In "The Mask of Zorro", Alejandro Murrieta (Zorro) was partnered with his brother Joaquin and whom at the beginning of the movie?

Answer: Three-Fingered Jack

L.Q. Jones portrayed Three-Fingered Jack in this 1998 movie. As a sidenote, there supposedly was a real-life bandit by the name of Three-Fingered Jack in early California history. He also, supposedly, had a partner by the name of Joaquin Murrieta.
5. "The Hand that Rocks the Cradle" was the story of a nanny with murderous intent. Who played that nanny?

Answer: Rebecca De Mornay

Annabella Sciorra played the mother, and Julianne Moore was a friend who met with an unfortunate "accident" in the greenhouse. Ashley Judd was not in this movie.
6. In this movie, Dennis Hopper played a former bomb squad cop who lost his thumb because of a bomb. Now, he's out to make Keanu Reeves' life miserable until he gets the money he wants. What is this movie?

Answer: Speed

Sandra Bullock also starred in this 1994 movie. One of the best lines ever is "But, I already saw the airport." This was said by Stephens on the bus. Stephens was played by Alan Ruck.
7. While Rose and Jack run away from Cal's right-hand man in "Titanic", did she use an inappropriate hand gesture?

Answer: Yes

Using your fingers to offend someone has a long history. In Shakespeare's day it was offensive to bite your thumb at someone!
8. In "The Princess Bride", Inigo Montoya spent most of his life searching for the Six-Fingered Man who killed his father. Who played the Six-Fingered Man?

Answer: Christopher Guest

This 1987 movie is a classic! Christopher Guest, by the way, is a member of the House of Lords in England and is married to Jamie Lee Curtis. Chris Sarandon played Prince Humperdinck, Cary Elwes played Westley, and Andre the Giant portrayed Fezzik.
9. In which of these movies would you find a pirate captain with an unusual "hand"?

Answer: Peter Pan

Captain Hook has his name for a reason.
10. In what Tom Cruise movie does the villain cut the tip of his henchman's finger off?

Answer: Mission: Impossible 2

Dougray Scott plays that villain, and that injury led him to discover Ethan Hunt disguised as that henchman.
Source: Author laughinggirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us