FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Val Kilmer Quotes
Quiz about Val Kilmer Quotes

Val Kilmer Quotes Trivia Quiz


This is a quiz on Val Kilmer movie quotes.

A multiple-choice quiz by rj211. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Val Kilmer

Author
rj211
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
54,544
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1075
- -
Question 1 of 10
1. In what movie did Val Kilmer say, 'For me the sun rises and sets with her, man'? Hint


Question 2 of 10
2. 'Help! There's a peck with an acorn pointed at me!' can be heard from Kilmer's lips in what movie? Hint


Question 3 of 10
3. In which movie did Kilmer say, 'It's the car, right? Chicks love the car'? Hint


Question 4 of 10
4. In what movie can Kilmer be found explaining, 'This? This is ice. This is what happens to water when it gets too cold'? Hint


Question 5 of 10
5. 'What are you going to say? 'Mayday. Mayday. I'm being held by a pig lady'' is spoken by Kilmer in what movie? Hint


Question 6 of 10
6. In what movie did Kilmer say 'You can be my wingman any time'?

Answer: (Two Words)
Question 7 of 10
7. 'Where's your will to be weird?' was asked by Kilmer in what movie? Hint


Question 8 of 10
8. What did Kilmer cite as God's reason for inventing liquor in 'The Ghost and the Darkness'? Hint


Question 9 of 10
9. 'Well, here it is: that time they told us about in high school when math would save our lives' is a quote from what movie? Hint


Question 10 of 10
10. What movie is the following line from: 'There is no normal life, there's just life, ya live it'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what movie did Val Kilmer say, 'For me the sun rises and sets with her, man'?

Answer: Heat

He said this about his wife, played by Ashley Judd. This was an amazing movie, directed in the usual quality style of Michael Mann, who also wrote the screenplay.
2. 'Help! There's a peck with an acorn pointed at me!' can be heard from Kilmer's lips in what movie?

Answer: Willow

Kilmer's character, Madmartigan, was mocking Willow's attempt at threatening him.
3. In which movie did Kilmer say, 'It's the car, right? Chicks love the car'?

Answer: Batman Forever

'Batman Forever' was the only one Kilmer was in!
4. In what movie can Kilmer be found explaining, 'This? This is ice. This is what happens to water when it gets too cold'?

Answer: Real Genius

This was when they froze the hallway to go skating and sledding.
5. 'What are you going to say? 'Mayday. Mayday. I'm being held by a pig lady'' is spoken by Kilmer in what movie?

Answer: The Island of Dr. Moreau

He was trying to point out the futility of calling for help.
6. In what movie did Kilmer say 'You can be my wingman any time'?

Answer: Top Gun

He was speaking to Tom Cruise's character at the time.
7. 'Where's your will to be weird?' was asked by Kilmer in what movie?

Answer: The Doors

Kilmer played the legendary Jim Morrison in this movie.
8. What did Kilmer cite as God's reason for inventing liquor in 'The Ghost and the Darkness'?

Answer: It keeps the Irish from ruling the world.

The quotes is: 'We all know that God invented liquor to keep the Irish from ruling the world.
9. 'Well, here it is: that time they told us about in high school when math would save our lives' is a quote from what movie?

Answer: Red Planet

I'm personally still waiting for that moment to come. Beyond arithmetic and basic multiplication, mathematics has got to be the field with the most particular and esoteric application.
10. What movie is the following line from: 'There is no normal life, there's just life, ya live it'?

Answer: Tombstone

Kilmer spoke this line to Wyatt Earp, played by Kurt Russell.
Source: Author rj211

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Val Kilmer Roles Average
2. Val Kilmer Movie Characters Average
3. Jason Isaacs Average
4. Zac Attack! Easier

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us