Quiz about Who Said What
Quiz about Who Said What

Who Said What? Trivia Quiz


"The Lion King" is a timeless Disney movie with a great plot, amazing characters, and wonderful music. But can you remember who said certain things?

A multiple-choice quiz by dlbn. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Lion King

Author
dlbn
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
333,338
Updated
Dec 27 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3692
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 138 (10/10), Guest 64 (4/10), sarah2017 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who sings this line from "I Just Can't Wait to Be King"?

"Everywhere you look, I'm standing in the spotlight!"
Hint

Scar
Nala
Simba
Mufasa

2. Which "The Lion King" character says, "Slimy yet satisfying"? Hint

Nala
Simba
Zazu
Timon

3. Which character from "The Lion King" says, "Remember who you are."? Hint

Rafiki
Shenzi
Scar
The spirit of Mufasa

4. Like most of the characters of "The Lion King", this character has many one-liners. Which character has this one-liner in the movie, "Long live the King!"? Hint

Zazu
Scar
A gazelle
Mufasa

5. Upset, one of "The Lion King" calls out to the sky, "You said you'd always be there for me!" Which character is this? Hint

Nala
Simba
Sarabi
Zazu

6. Which "The Lion King" character says, "You won't find him here. The King has returned."? Hint

Pumbaa
Nala
Rafiki
Timon

7. Which "The Lion King" character says, "Friends? I thought he said we were the enemy." Hint

Banzai
Shenzi
Ed
Scar

8. Who offers Simba this 'advice'? "Run away, Simba. Run away. And never return." Hint

Scar
Mufasa
Nala
Zazu

9. "Well, he'd make a very handsome rug."
Which character gives this piece of information about Scar?
Hint

Sarabi
Simba
Zazu
Rafiki

10. Which character says this to Simba: "Everything you see exists together in a delicate balance."? Hint

Sarabi
Mufasa
Scar
Rafiki


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sings this line from "I Just Can't Wait to Be King"? "Everywhere you look, I'm standing in the spotlight!"

Answer: Simba

"I Just Can't Wait To Be King" is Simba's famous song. He can't wait for the day he becomes King, because then he will be able to do whatever it is that he wants.
2. Which "The Lion King" character says, "Slimy yet satisfying"?

Answer: Simba

Simba says this about a bug he eats, repeating what Pumbaa said earlier.
3. Which character from "The Lion King" says, "Remember who you are."?

Answer: The spirit of Mufasa

The spirit of Mufasa says this while Rafiki is trying to get Simba to go back to Pride Rock. Mufasa reminds Simba of who he really is and Simba goes back to pride Rock to fight Scar.
4. Like most of the characters of "The Lion King", this character has many one-liners. Which character has this one-liner in the movie, "Long live the King!"?

Answer: Scar

Scar says this as he throws Mufasa back into the stampede. The stampede is a setup by Scar to get rid of both Simba and Mufasa, thus taking the throne for himself. However, Simba is saved by his father and lives on.
5. Upset, one of "The Lion King" calls out to the sky, "You said you'd always be there for me!" Which character is this?

Answer: Simba

Simba yells this at the sky, talking to his father. After Mufasa dies, Simba is made to believe that his father's death is his fault. However, that is only something Scar tells him to get him to run away and make everyone else think he passed on.
6. Which "The Lion King" character says, "You won't find him here. The King has returned."?

Answer: Rafiki

Nala goes to find Timon and Pumbaa after she loses track of Simba. While they are all wondering where he is, Rafiki says the given line. Nala concludes that Simba has gone back to Pride Rock to challenge Scar.
7. Which "The Lion King" character says, "Friends? I thought he said we were the enemy."

Answer: Shenzi

After Scar falls from Pride Rock, he lands amongst the hyenas. He calls them friends, but Shenzi remembers that he told the lions that the hyenas were the enemy. Banzai and Ed agree. Scar dies after being attacked by the hyenas.
8. Who offers Simba this 'advice'? "Run away, Simba. Run away. And never return."

Answer: Scar

Heartbroken due to the death of his father, Simba is at a loss of what to do. Scar tricks him into thinking that his father's death is his fault. Simba asks what he should do, and Scar gives him this piece of advice.
9. "Well, he'd make a very handsome rug." Which character gives this piece of information about Scar?

Answer: Zazu

At a loss with how to deal with Scar, Mufasa says "what am I going to do with him". Zazu us there at the time and says this to him. Mufasa scolds him, but he is laughing at the same time.
10. Which character says this to Simba: "Everything you see exists together in a delicate balance."?

Answer: Mufasa

Mufasa offers this piece of wisdom to Simba when he is a cub. Mufasa is trying to teach his son that every creature in the savanna is connected in the "circle of life". Simba is confused when his father mentions antelope, because lions eat them.
Source: Author dlbn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 138: 10/10
Jan 29 2023 : Guest 64: 4/10
Jan 25 2023 : sarah2017: 9/10
Jan 21 2023 : Guest 66: 7/10
Jan 14 2023 : Guest 58: 10/10
Jan 11 2023 : Guest 72: 7/10
Jan 11 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 10 2023 : Guest 132: 3/10
Jan 10 2023 : Guest 207: 2/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Roar: "The Lion King" Easier
2. Simba's "The Lion King" Easier
3. Lion King Very Easy
4. 'Lion King' Fan or Not? Average
5. The Lion King Average
6. "The Lion King" Fanatics! Easier
7. Hard Core "Lion King" Tough
8. Lion King Average
9. The Lion King Average
10. The Lion King Average
11. 'The Lion King', Randomly Tough
12. Who Voiced Me in "The Lion King"? Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us