Quiz about The Lion King
Quiz about The Lion King

The Lion King Multiple Choice Quiz | Movies


'The Lion King' is an awesome movie. Enjoy!

A multiple-choice quiz by specialkarah. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Lion King

Author
specialkarah
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,709
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
11961
Last 3 plays: Use348 (13/15), sarah2017 (14/15), Guest 199 (9/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Simba said "I ____ the face of danger." Hint

run away from
hate
stare at
laugh in

2. Pumbaa got lost from Timon chasing what? Hint

beetle
butterfly
worm
ladybug

3. What animal is sitting on Zazu at the end of the song "I Just Can't Wait to Be King"? Hint

hippo
rhino
elephant
zebra

4. What animal does Zazu land on when Simba pounces on him? Hint

Mouse
Beaver
Rat
Groundhog

5. What kind of meat did Scar feed the hyenas? Hint

Giraffe
Zebra
Antelope
Wildebeast

6. How did Mufasa die? Hint

He was old
Simba killed him
Scar killed him
Starvation

7. What color did Timon say Simba was? Hint

green
brownish-gold
blue
red

8. What does 'Hakuna Matata' mean? Hint

Run away and never return
No worries
Slimy, yet satisfying
I can't wait to be king

9. What color are Scar's eyes? Hint

red
green
blue
brown

10. Which of the following characters seems to be the most scientific? Hint

Simba
Timon
Pumbaa
Mufasa

11. How many male lions are seen in the movie? Hint

2
5
4
3

12. Were Adult Simba and Mufasa's voices played by the same person?

Yes
No

13. Did Timon and Pumbaa sing some of 'The Lion Sleeps Tonight' in the movie?

Yes
No

14. What did Mufasa say to Simba after he died? Hint

You are a disgrace.
You are the king.
Remember who you are.
You must defeat Scar.

15. List these characters in order of the speakers of these quotes: 'Tastes like chicken.' Next: 'Slimy, yet satisfying.' Again: 'Slimy, yet satisfying.' Hint

Pumbaa, Timon, and Simba
Pumbaa, Simba, and Timon
Timon, Simba, and Pumbaa
Timon, Pumbaa, and Simba


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Simba said "I ____ the face of danger."

Answer: laugh in

Nala said it, too.
2. Pumbaa got lost from Timon chasing what?

Answer: beetle

Pumbaa ran into Nala chasing the beetle.
3. What animal is sitting on Zazu at the end of the song "I Just Can't Wait to Be King"?

Answer: rhino

Zazu was sent with Simba and Nala to watch over them on their trip to the Elephant Graveyard.
4. What animal does Zazu land on when Simba pounces on him?

Answer: Groundhog

Mufasa was giving Simba a pouncing lesson at the time. After Zazu gets up it shows a groundhog come out of the ground.
5. What kind of meat did Scar feed the hyenas?

Answer: Zebra

You can see the stripes on the fur of the meat.
6. How did Mufasa die?

Answer: Scar killed him

Scar caused a stampede, and Simba was caught in it. Mufasa went down to save Simba but when he tried to get back up the mountain, Scar grabbed him. Scar let Mufasa fall to his doom, and made Simba think it was because of him Mufasa died.
7. What color did Timon say Simba was?

Answer: blue

Timon said, "He seems blue." "I'd say brownish-gold." - Pumbaa. "No, I mean he's depressed." - Timon. "Oh." - Pumbaa.
8. What does 'Hakuna Matata' mean?

Answer: No worries

'No worries for the rest of your days.'
9. What color are Scar's eyes?

Answer: green

10. Which of the following characters seems to be the most scientific?

Answer: Pumbaa

Pumbaa said Simba was brownish-gold. He also said, "I always thought they were balls of gas floating millions of miles away," about stars.
11. How many male lions are seen in the movie?

Answer: 3

Mufasa, Simba, and Scar are the only ones.
12. Were Adult Simba and Mufasa's voices played by the same person?

Answer: No

Mufasa - James Earl Jones. Adult Simba - Matthew Broderick.
13. Did Timon and Pumbaa sing some of 'The Lion Sleeps Tonight' in the movie?

Answer: Yes

14. What did Mufasa say to Simba after he died?

Answer: Remember who you are.

Simba must challenge Scar and take his place as king.
15. List these characters in order of the speakers of these quotes: 'Tastes like chicken.' Next: 'Slimy, yet satisfying.' Again: 'Slimy, yet satisfying.'

Answer: Timon, Pumbaa, and Simba

They were talking about the taste of bugs.
Source: Author specialkarah

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Use348: 13/15
Jan 25 2023 : sarah2017: 14/15
Jan 20 2023 : Guest 199: 9/15
Jan 15 2023 : Guest 174: 12/15
Jan 10 2023 : Guest 35: 9/15
Jan 10 2023 : Guest 165: 11/15
Jan 09 2023 : Guest 64: 9/15
Dec 22 2022 : Guest 96: 5/15
Dec 22 2022 : Guest 73: 8/15

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us