Quiz about The Lion King 1 12 What You Didnt See
Quiz about The Lion King 1 12 What You Didnt See

"The Lion King 1 1/2"- What You Didn't See Quiz


"The Lion King" through the eyes of Timon and Pumbaa. Good luck!

A multiple-choice quiz by pebbles02. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Lion King

Author
pebbles02
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
186,560
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2166
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (9/10), Guest 74 (5/10), Guest 64 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who originally came up with the phrase "Hakuna Matata"? Hint

Simba
Timon
Raffiki
Pumbaa

2. What is Timon trying to build when he causes the tunnel to collapse? Hint

Door
Patio
Window
Skylight

3. Why does young Simba begin to sleep with Timon and Pumbaa? Hint

Lonliness
A bad dream
He's always cold
He wants attention

4. "Good-night, Sleep tight __________." Hint

Don't eat the bugs
Don't let the bed bugs get you
Dream of bed bugs tonight
Don't let the bugs eat you

5. In the waterhole, what makes the bubbles that are so 'relaxing'? Hint

Pumbaa
A weird bug
A motor
A volcano

6. Max is Timon's father.

True
False

7. What does Rafiki tell Timon to do when Timon is not sure of where to make is dream home? Hint

"Look into the sky"
"Look ahead, your life lies ahead"
"Look into the future"
"Look beyond what you see"

8. What do Timon and Pumbaa do when they first meet? Hint

Scream
Run the other way
Hug
Shake hands

9. Timon wins every contest he and Simba have.

True
False

10. At the end of the movie, all of the meerkats move into paradise with Timon and Pumbaa.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who originally came up with the phrase "Hakuna Matata"?

Answer: Raffiki

As Timon is setting out to find a better life, he runs into Raffiki who tells him that "Hakuna Matata" means "no worries"; later when Timon tries to remember to tell Pumbaa, it is Pumbaa who says it first.
2. What is Timon trying to build when he causes the tunnel to collapse?

Answer: Skylight

Fed up with he and his fellow meerkat's 'pathetic' exsistance, Timon just tries to shed some light into their lives.
3. Why does young Simba begin to sleep with Timon and Pumbaa?

Answer: A bad dream

After having a bad dream, Simba is too afraid to sleep alone, so Timon and Pumbaa let him sleep with him. This one night turned into every night, with Pumbaa at the bottom of the pile and Timon on the top.
4. "Good-night, Sleep tight __________."

Answer: Dream of bed bugs tonight

Pumbaa was in charge of saying this before they went to sleep. As soon as he said it he passed out and started snoring.
5. In the waterhole, what makes the bubbles that are so 'relaxing'?

Answer: Pumbaa

When Pumbaa gets out of the water and the bubbles stop automatically, it is very evident that Pumbaa causes the bubbles. Needless to say, Timon and Simba hurried out of there.
6. Max is Timon's father.

Answer: False

Max, better known as Uncle Max, does not really like Timon, but learns to.
7. What does Rafiki tell Timon to do when Timon is not sure of where to make is dream home?

Answer: "Look beyond what you see"

Unfortunately, Timon takes the "strange monkey's" advise too literally.
8. What do Timon and Pumbaa do when they first meet?

Answer: Scream

After they are finished screaming, Timon begs Pumbaa not to eat him saying he has a low threshold for pain. When they pause the movie, Timon tells Pumbaa that he thought he was 'a scream'.
9. Timon wins every contest he and Simba have.

Answer: False

Simba actually wins all of them. Timon, wanting to prove himself, challenges Simba to a snail-slurping contest, which he loses. Pumbaa, in his infinite wisdom says it all with "the pupil has again surpassed the teacher"; to which Timon says "you've been hanging out with the monkey again haven't you?"
10. At the end of the movie, all of the meerkats move into paradise with Timon and Pumbaa.

Answer: True

In the paradise, they are shown swimming, singing, and doing yoga with Uncle Max as the teacher.
Source: Author pebbles02

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 173: 9/10
Jan 21 2023 : Guest 74: 5/10
Jan 09 2023 : Guest 64: 5/10
Dec 24 2022 : Guest 174: 9/10
Dec 21 2022 : Guest 207: 4/10
Dec 13 2022 : Guest 24: 7/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Roar: "The Lion King" Easier
2. The Lion King Average
3. Lion King Very Easy
4. Simba's "The Lion King" Easier
5. 'Lion King' Fan or Not? Average
6. Lion King Average
7. "The Lion King" Fanatics! Easier
8. The Lion King Average
9. The Lion King Average
10. Hard Core "Lion King" Tough
11. 'The Lion King', Randomly Tough
12. Who Said What? Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us