Quiz about Simbas The Lion King
Quiz about Simbas The Lion King

Simba's "The Lion King" Trivia Quiz


Hey there! My name is Simba. Nala challenged me to a fun trivia game on my movie "The Lion King". But I don't remember all the answers! Try and take the quiz to help me out.

A multiple-choice quiz by lovearat. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Lion King

Author
lovearat
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,612
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
20141
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (6/10), Guest 5 (9/10), Guest 172 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is Simba's best friend? Hint

Zazu
Timon
Nala
Pumbaa

2. Sarabi is Nala's mother.

Yes
No

3. Nala said, "I wonder if it's brains are still in there?"

Yes
No

4. How many hyenas chased Simba and Nala throughout the elephant grave yard? Hint

3
10
4
2

5. Fill in the correct word: "Can you feel the ____ tonight..."

Answer: (One Word)
6. Did Timon and Pumbaa save Simba at one time?

Yes
No

7. What is the name of Simba's evil uncle? Hint

Scar
Nuka
Kovu
Mufasa

8. Do Nala and Simba have a lion cub of their own?

Yes
No

9. Simba and Nala wanted Zazu to go with them to the watering hole.

Yes
No

10. Did Scar die at the end of the movie?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is Simba's best friend?

Answer: Nala

Of all his friends, Simba liked Nala the most.
2. Sarabi is Nala's mother.

Answer: no

Sarabi is Simba's mom.
3. Nala said, "I wonder if it's brains are still in there?"

Answer: yes

This was when Simba and Nala went to the elephant grave yard. They were amazed at the giant elephant skull.
4. How many hyenas chased Simba and Nala throughout the elephant grave yard?

Answer: 3

Shenzi, Banzai, and Ed were the three hyenas that tried to catch the cubs.
5. Fill in the correct word: "Can you feel the ____ tonight..."

Answer: love

"Can You Feel the Love Tonight" is the love song that Simba and Nala sang when they were grown-ups.
6. Did Timon and Pumbaa save Simba at one time?

Answer: yes

After they rescued him, Timon and Pumbaa introduced Simba to their jungle home. Simba loved it, and ended up living with them in their African paradise.
7. What is the name of Simba's evil uncle?

Answer: Scar

Kovu was the young boy lion cub in "The Lion King 2: Simba's Pride", Nuka was Kovu's brother, and Mufasa was Simba's father.
8. Do Nala and Simba have a lion cub of their own?

Answer: yes

They had a girl cub named Kiara, whom we meet later on in "The Lion King 2". We do see her at the very end of the movie, being presented by Rafiki.
9. Simba and Nala wanted Zazu to go with them to the watering hole.

Answer: no

Sarabi (Simba's mom) told them that they could only go to the watering hole if Zazu went too.
10. Did Scar die at the end of the movie?

Answer: yes

So long Scar!
Source: Author lovearat

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 68: 6/10
Feb 02 2023 : Guest 5: 9/10
Jan 28 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 27 2023 : Guest 71: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 93: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 67: 8/10
Jan 25 2023 : sarah2017: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 142: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 12: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Roar: "The Lion King" Easier
2. The Lion King Average
3. Lion King Very Easy
4. 'Lion King' Fan or Not? Average
5. Lion King Average
6. "The Lion King" Fanatics! Easier
7. The Lion King Average
8. The Lion King Average
9. Hard Core "Lion King" Tough
10. 'The Lion King', Randomly Tough
11. Who Said What? Average
12. The Lion King 1 1/2 Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us