Quiz about Lion King Fan or Not
Quiz about Lion King Fan or Not

'Lion King' Fan or Not? Trivia Quiz


Are you sure you know what you say you know about this fantastic Disney classic?

A multiple-choice quiz by katewinsletrox. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Lion King

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,728
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
13948
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (15/15), Guest 199 (12/15), Guest 98 (14/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the name of Nala's mother? Hint

Sarabi
Sarafina
Shenzi
Scarina

2. Please complete this sentence. "Didn't your mother ______?"
Hint

ever tell you not to play with your food
ever tell you not to stay in bed all day
ever tell you not to pick your nose
ever tell you not to go near the hyenas

3. Which hyena said this line - "Did we order this dinner to go?" Hint

Shenzi
Nala
Ed
Banzai

4. When Rafiki says to Simba that his father is down in the pool of water, who does Simba say it is at first? Hint

His reflection
Sarabi
Rafiki
Pumbaa

5. How many Oscars did the film win? Hint

nine
two
nineteen
one

6. Pumbaa means 'Friend'.

True
False

7. What colour is the bit around Rafiki's eyes?

Answer: (One Word)
8. Scar is Simba's grandfather.

True
False

9. Does "The Lion King" feature Elton John's song "This Train Don't Stop Here Any More"?

Yes
No

10. Timon is a pink what? Hint

Timon is not pink, he is a light brown meerkat
racing car
warthog
lion

11. How many times did Nala 'pin' Simba when they were rolling around near the Elephant Graveyard? Hint

Simba always 'pinned' her
once
twice
three times

12. What is the name of the Hornbill in this movie? Hint

Nala
Zazu
Mufasa
Kiara

13. Complete this sentence, "You know, you're starting to sound like ___________." Hint

Zazu on a moving camel
Scar
you used to again
my father

14. At the end of the film, who says to Simba, "Remember"?
Hint

Scar from behind him
Mufasa from the clouds
Kiara from Rafiki's arms
Zazu from the sky

15. What is the name of the lion and lionesses' cave? Hint

Pride Rock
Simba's Pride
Rock of Mighty Strength
Home Sweet Home


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of Nala's mother?

Answer: Sarafina

Sarabi is Simba's mother and Shenzi is one of the hyenas. Sarafina is played by Zoe Leader.
2. Please complete this sentence. "Didn't your mother ______?"

Answer: ever tell you not to play with your food

Zazu says this at the beginning of the movie when he catches Scar fiddling with a mouse.
Scar: "What do you want?"
Zazu: "I'm here to announce that King Mufasa is on his way, so you'd better have a good excuse for missing the ceremony this morning!"
Scar: "Oh now look Zazu; you've made me lose my lunch!"
3. Which hyena said this line - "Did we order this dinner to go?"

Answer: Banzai

Shenzi: "No; Why?"
Banzai: "'Cause there it goes!"
They say this when Zazu, Simba and Nala go to the Elephant Graveyard which is where the hyenas live. The hyenas were making up jokes when the cubs and Zazu try to escape.
4. When Rafiki says to Simba that his father is down in the pool of water, who does Simba say it is at first?

Answer: His reflection

Rafiki: "Look down there."
Simba: "That's not my father, that's just my reflection."
Rafiki: "Noo. Look harder. (Mufasa's face appears in the water) You see, he lives in you."
5. How many Oscars did the film win?

Answer: two

The Oscars were for Best Music and Original Score. Hans Zimmer won the award for Best Music for the song "Can You Feel the Love Tonight?"
6. Pumbaa means 'Friend'.

Answer: False

Rafiki means 'Friend' and Pumbaa means 'Simpleton'. Lots of the other characters' names have meanings as well such as Banzai - 'Skulk, Lurk', Sarabi - 'Mirage', Shenzi - 'Uncouth' and Simba - 'Lion'.
7. What colour is the bit around Rafiki's eyes?

Answer: blue

There are two shades of blue around his eyes. Closest to his eyes is a darker blue, then further out is a lighter blue. There is a little bit of grey also.
8. Scar is Simba's grandfather.

Answer: False

Scar is Simba's uncle.
9. Does "The Lion King" feature Elton John's song "This Train Don't Stop Here Any More"?

Answer: No

The most popular Elton song in "The Lion King" is "Can You Feel the Love Tonight?" This is played when Nala and Simba are realising how much they love each other playing in the fields. Elton John also originaly sang "Circle of Life".
10. Timon is a pink what?

Answer: Timon is not pink, he is a light brown meerkat

Pumbaa is the warthog.
11. How many times did Nala 'pin' Simba when they were rolling around near the Elephant Graveyard?

Answer: twice

Simba: "All right, it worked!"
Nala: "We lost him."
Simba: "(Arrogantly) I... am a genius."
Nala: "Hey, Genius, it was my idea."
Simba: "Yeah, but I pulled it off."
Nala: "With me!"
Simba: "Oh yeah? ...Rrarr!"
(Simba jumps at Nala and Nala ends on top and 'pins' Simba with her forepaws)
Nala: "Ha. Pinned ya."
Simba: "(Annoyed) Hey, lemme up!"
(Nala turns away smiling. Simba jumps at her again and Nala once again 'pins' Simba in the same position.)
Nala: "Pinned ya again."
She also pins him when they are adults, but that's not in the elephant graveyard.
12. What is the name of the Hornbill in this movie?

Answer: Zazu

A Hornbill is a bird with a long beak. Simba mentions that Zazu is a Hornbill in the movie as well where he and Nala are singing "Just Can't Wait to be King" and he says, "Kings don't need advice from little Hornbills for a start".
13. Complete this sentence, "You know, you're starting to sound like ___________."

Answer: my father

Nala: "Good, at least one of us does!"
Simba: "Listen, you think you can just show up and tell me how to live my life? You don't even know what I've been through!"
Nala: "I would if you'd just tell me!"
Simba: "Forget it!"
Nala: "Fine!"
14. At the end of the film, who says to Simba, "Remember"?

Answer: Mufasa from the clouds

Kiara is Simba and Nala's newborn cub and you find out about her life in the second "Lion King" film, "Simba's Pride".
15. What is the name of the lion and lionesses' cave?

Answer: Pride Rock

It is a HUGE rock and sometimes in the film I've noticed that it changes size and shape a few times. For example - at the beginning of the movie when Mufasa is showing Simba his kingdom, it looks like they are on a separate rock from Pride Rock but when it shows them walking out to the edge of it, it looks all in one piece.
Source: Author katewinsletrox

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 04 2023 : Guest 174: 15/15
Feb 01 2023 : Guest 199: 12/15
Jan 29 2023 : Guest 98: 14/15
Jan 27 2023 : Guest 67: 11/15
Jan 26 2023 : Guest 107: 10/15
Jan 26 2023 : Guest 93: 13/15
Jan 25 2023 : sarah2017: 13/15
Jan 25 2023 : Guest 142: 14/15
Jan 21 2023 : Guest 66: 14/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Roar: "The Lion King" Easier
2. The Lion King Average
3. Lion King Very Easy
4. Simba's "The Lion King" Easier
5. Lion King Average
6. "The Lion King" Fanatics! Easier
7. The Lion King Average
8. The Lion King Average
9. Hard Core "Lion King" Tough
10. 'The Lion King', Randomly Tough
11. Who Said What? Average
12. The Lion King 1 1/2 Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us