Quiz about The Lion King Randomly
Quiz about The Lion King Randomly

'The Lion King', Randomly Trivia Quiz


This quiz is on 'The Lion King'. Enjoy!

A multiple-choice quiz by triviamonarche. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Lion King

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
122,526
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
10985
Last 3 plays: sarah2017 (6/10), Guest 71 (4/10), Guest 12 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of Nala's mother? Hint

Jessenia
Amira
Sarafina
Malaika

2. According to Zazu's morning report, the baboons are going what? Hint

Mad
Insane
Ape
Crazy

3. The elephant graveyard is beyond which border? Hint

The Western Border
The Southern Border
The Northern Border
The Eastern Border

4. Why does Simba first start to walk into the elephant skull? Hint

To see if its brains are still in there
To hide from Zazu
To prove that he's not scared
He just thought it looked cool

5. What is Mufasa's last word spoken to Scar? (When he was alive, not his ghost) Hint

Brother
Me
Scar
Simba

6. Which hyena fell into the thorns when chasing Simba? Hint

They all did
Shenzi
Banzai
Ed

7. Is Scar's scar on his right eye?

Yes
No

8. When 'giving him a bath,' how many times does Sarabi lick Simba? Hint

3
1
He doesn't let her bath him
2

9. Scar says he is one hundred times the king Mufasa was.

True
False

10. Which hyena says, 'Friends, I thought he said we were the enemy?' Hint

Banzai
Shenzi
Ed
It is never said


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Nala's mother?

Answer: Sarafina

Sarafina means 'Bright Star.' Amira means princess or ruler, Jessenia means flower and Malaika means Angel.
2. According to Zazu's morning report, the baboons are going what?

Answer: Ape

'Well, the buzz from the bees is that the leopards are in a bit of a spot... the baboons are going ape, and of course the giraffes are acting like they're above it all... the tick birds are picking on the elephants. I told the elephants to forget it, but they can't... and the termites as usual, are boring, boring, boring,' etc, etc, etc.
3. The elephant graveyard is beyond which border?

Answer: The Northern Border

'He didn't show what's beyond the rise of the Northern border?'
4. Why does Simba first start to walk into the elephant skull?

Answer: To see if its brains are still in there

Nala wondered if its brains were still in there, and he went in the check it out.
5. What is Mufasa's last word spoken to Scar? (When he was alive, not his ghost)

Answer: Me

The last phrase was 'Scar, brother, help me.'
6. Which hyena fell into the thorns when chasing Simba?

Answer: Banzai

Ed and Shenzi laughed and Banzai crawled out looking like a cactus.
7. Is Scar's scar on his right eye?

Answer: No

It's on his left. It's slightly strange that he must have been named Scar when he was born, but probably actually got the scar later in his life. Maybe it's just a nickname and then there's the fact that this is a Disney movie and no one really cares.
8. When 'giving him a bath,' how many times does Sarabi lick Simba?

Answer: 3

'Okay, okay, I'm clean, I'm clean, can we go now?'
9. Scar says he is one hundred times the king Mufasa was.

Answer: False

He says he is ten times the king Mufasa was.
10. Which hyena says, 'Friends, I thought he said we were the enemy?'

Answer: Shenzi

Shenzi was voiced by Whoopi Goldberg. I hope you enjoyed this quiz.
Source: Author triviamonarche

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ILuv2Teach before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : sarah2017: 6/10
Jan 24 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 23 2023 : Guest 12: 3/10
Jan 18 2023 : Guest 174: 7/10
Jan 14 2023 : Guest 58: 7/10
Jan 09 2023 : Guest 64: 7/10
Jan 05 2023 : Guest 155: 3/10
Dec 24 2022 : Guest 174: 7/10
Dec 21 2022 : Guest 207: 3/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Roar: "The Lion King" Easier
2. Simba's "The Lion King" Easier
3. Lion King Very Easy
4. 'Lion King' Fan or Not? Average
5. The Lion King Average
6. "The Lion King" Fanatics! Easier
7. Hard Core "Lion King" Tough
8. Lion King Average
9. The Lion King Average
10. The Lion King Average
11. Who Said What? Average
12. Who Voiced Me in "The Lion King"? Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us