Quiz about Whos Who in Simbas World
Quiz about Whos Who in Simbas World

Who's Who in Simba's World Trivia Quiz


Simba is the prince of Pride Rock. He spends a lot of his time interacting with those around him. Can you remember how he knows everyone?

A multiple-choice quiz by dlbn. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Lion King

Author
dlbn
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
333,144
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1903
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 138 (3/10), DDm5714 (10/10), lindamclean (6/10).
1. Which character tries to kill young Simba? Hint

Mufasa
Scar
Nala
Timon

2. Zazu is a little blue-colored bird. How does he know Simba? Hint

Simba saves Zazu from other lions
Simba asks Zazu for help getting home when he gets lost
Zazu finds shelter in the cave on top of Pride Rock while Simba is inside
Zazu is the royal advisor

3. Is Mufasa the father of Simba?

Yes
No

4. Do Nala and Simba eventually end up in a romantic relationship?

Yes
No

5. When Rafiki tries to convince Simba to go back to Pride Rock, he does something with his staff. What does he do? Hint

He hits Simba over the head with it
He throws it and hopes Simba will chase it
He breaks it in half in anger
He pretends that it is giving him wise advice

6. Three hyenas chase Simba in the elephant graveyard. Which is NOT one of those hyenas? Hint

Ed
Sarabi
Shenzi
Banzai

7. How do Timon and Pumbaa know Simba? Hint

They live in the Pride Lands and give Simba advice when he was young
They find Simba unconscious in the desert as a cub and raise him
They cause trouble for Simba when he is a cub
They meet him by the watering hole one day

8. Does Simba have any friends who are not lions?

Yes
No

9. Which character annoys young Simba the most? Hint

Zazu
Nala
Scar
Rafiki

10. Which of the following characters are NOT on Pride Rock when Simba is being held up? Hint

Sarabi
Rafiki
Timon
Mufasa


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which character tries to kill young Simba?

Answer: Scar

Scar is Simba's dark-furred uncle. He wants to kill Simba and Mufasa (Simba's father) in order to take the throne. He succeeds in killing Mufasa, but Simba lives on.
2. Zazu is a little blue-colored bird. How does he know Simba?

Answer: Zazu is the royal advisor

Zazu gives a report to Mufasa every morning about how things are running in the savanna. Simba finds him annoying and does everything he can to try and get away from him.
3. Is Mufasa the father of Simba?

Answer: Yes

Mufasa dies because his brother concocts a plot in an attempt to get the throne. In order to kill him, Scar throws him off of a cliff and back into the stampede he had just escaped from. Mufasa appears later in the movie as a ghost.
4. Do Nala and Simba eventually end up in a romantic relationship?

Answer: Yes

When Simba and Nala were cubs, Zazu joked that he could see love blossoming between them, but they both rejected the idea. After finding him living in the oasis with Timon and Pumbaa, Nala tells Simba what is happening to Pride Rock. She tries to get him to go back, but it is Rafiki who convinces him. Simba and Nala have a cub together by the end of the movie.
5. When Rafiki tries to convince Simba to go back to Pride Rock, he does something with his staff. What does he do?

Answer: He hits Simba over the head with it

Rafiki is a baboon that gives advice to those in the savanna that need it. He is the one who shows Simba to the others in the Pride Lands at the beginning of the movie. Rafiki's words and wisdom are what completely convince Simba to go back home.
6. Three hyenas chase Simba in the elephant graveyard. Which is NOT one of those hyenas?

Answer: Sarabi

Sarabi is Simba's mother, and therefore a lion. Ed, Shenzi, and Banzai are the three hyenas that work for Scar. Ed is always laughing, much to the annoyance of Shenzi and Banzai. Mufasa saves Simba from them when he was a cub.
7. How do Timon and Pumbaa know Simba?

Answer: They find Simba unconscious in the desert as a cub and raise him

Timon is a little brown meerkat and Pumbaa is a reddish-brown warthog. They teach Simba their way of life, "Hakuna Matata". When Simba returns to Pride Rock to take it back from Scar, they join him and distract the hyenas so Simba can go and fight Scar.
8. Does Simba have any friends who are not lions?

Answer: Yes

His best friends Timon and Pumbaa are not lions. They are a meerkat and a warthog. Rafiki seems to be a friend, as well, and he is a baboon.
9. Which character annoys young Simba the most?

Answer: Zazu

Zazu is the royal advisor. Mufasa sends him with young Simba whenever he leaves Pride Rock. Simba thinks he is annoying and tries to ditch him as often as he can.
10. Which of the following characters are NOT on Pride Rock when Simba is being held up?

Answer: Timon

Mufasa and Sarabi are Simba's parents, so they are at the presenting. Rafiki is the one who holds Simba up for the other animals to see. Timon doesn't appear until the middle of the movie, when Simba is a bit older.
Source: Author dlbn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 138: 3/10
Jan 26 2023 : DDm5714: 10/10
Jan 26 2023 : lindamclean: 6/10
Jan 26 2023 : sarah2017: 10/10
Jan 24 2023 : LindseyRap1: 10/10
Jan 24 2023 : kaperz: 8/10
Jan 24 2023 : RidgeO: 10/10
Jan 24 2023 : oahuhawaii: 6/10
Jan 14 2023 : Guest 58: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Roar: "The Lion King" Easier
2. The Lion King Average
3. Lion King Very Easy
4. Simba's "The Lion King" Easier
5. 'Lion King' Fan or Not? Average
6. Lion King Average
7. "The Lion King" Fanatics! Easier
8. The Lion King Average
9. The Lion King Average
10. Hard Core "Lion King" Tough
11. 'The Lion King', Randomly Tough
12. Who Said What? Average

2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us