FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 10 Questions About Beatles 45s
Quiz about 10 Questions About Beatles 45s

10 Questions About Beatles 45s Quiz


Ten questions about Beatles singles. Good luck!

A multiple-choice quiz by Joko24. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Songs by The Beatles

Author
Joko24
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
133,214
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1226
Last 3 plays: Guest 93 (8/10), Guest 66 (6/10), jumpin1973 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the B-side of the "Paperback Writer" single? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these songs from the U.K. album "Beatles for Sale" was never considered as an A-side for a 1964 single? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these songs was released as the A-side of a U.S. single? Hint


Question 4 of 10
4. On which date were both songs from the Beatles' first U.S. single recorded? Hint


Question 5 of 10
5. Which song was released as a single in both America and in Britain? Hint


Question 6 of 10
6. Which single was a double-A side? Hint


Question 7 of 10
7. What was the B-side of the "All You Need is Love" single? Hint


Question 8 of 10
8. Which song by George Harrison was never featured on a single? Hint


Question 9 of 10
9. The earliest single featuring the Beatles (with Tony Sheridan) was "My Bonnie" / "The Saints." On which date were both songs recorded? Hint


Question 10 of 10
10. With which song from "A Hard Day's Night" was the four-minute, seven-song medley "The Beatles Movie Medley" coupled? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 30 2024 : Guest 93: 8/10
Apr 23 2024 : Guest 66: 6/10
Apr 01 2024 : jumpin1973: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the B-side of the "Paperback Writer" single?

Answer: Rain

Both "Paperback Writer" and "Rain" were recorded from April 13th to 16th, 1966. Paul McCartney appeared in the single's promotional video with a chipped tooth from the motorcycle accident that caused his "death."
2. Which of these songs from the U.K. album "Beatles for Sale" was never considered as an A-side for a 1964 single?

Answer: Rock and Roll Music

"No Reply" and "I'm a Loser" were both major contenders for single releases until "Eight Days a Week" came along. The cover of Chuck Berry's "Rock and Roll Music" was never seriously considered.
3. Which of these songs was released as the A-side of a U.S. single?

Answer: Lady Madonna

"Thank You Girl" was the B-side of "From Me to You", and reached the US Billboard charts in its own right. "I'm Down" was on the B-side of "Help!," and "Yes It Is" was on the B-side of "Ticket to Ride."
4. On which date were both songs from the Beatles' first U.S. single recorded?

Answer: September 11th, 1962

"Love Me Do" and "P.S. I Love You" (only the third and fourth songs they recorded, the first being "How Do You Do It" and the second being "Love Me Do" with Ringo on drums) were recorded in the Beatles' second-ever session. They also recorded an earlier version of "Please Please Me" that day.
5. Which song was released as a single in both America and in Britain?

Answer: Let It Be

"Let It Be" was the only of these to be released in both countries. Its B-side was "You Know My Name (Look Up the Number)." "Eight Days a Week," "Yesterday" and "The Long and Winding Road" were not released in the UK.
6. Which single was a double-A side?

Answer: "We Can Work It Out " / " Day Tripper"

Few double A-sided singles by the Beatles were released. They were "We Can Work it Out" / "Day Tripper," "Yellow Submarine" / "Eleanor Rigby," "Something" / "Come Together," "Hey Jude" / "Revolution" and "Penny Lane" / "Strawberry Fields Forever." (thank you, stonesfan1)
7. What was the B-side of the "All You Need is Love" single?

Answer: Baby, You're a Rich Man

All five aforementioned songs are from "Magical Mystery Tour," but the other three options were recorded months after "All You Need is Love" and "Baby, You're a Rich Man." "Hello, Goodbye" / "I Am the Walrus" was released as a single in November 1967.
8. Which song by George Harrison was never featured on a single?

Answer: Here Comes the Sun

"Old Brown Shoe" was the B-side of "The Ballad of John and Yoko." "Something" was the A-side of "Come Together." "The Inner Light" was the B-side of "Lady Madonna." "Here Comes the Sun" was on the 1969 album "Abbey Road." The three songs that were incorrect answers were the only songs written by George Harrison that appeared on any single, although I believe there might have been a minor "Taxman" single. If anyone out there has any information about this, don't hesitate to contact me.
9. The earliest single featuring the Beatles (with Tony Sheridan) was "My Bonnie" / "The Saints." On which date were both songs recorded?

Answer: June 22nd, 1961

While the Beatles did not technically perform these songs, the musicians present were John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Pete Best and Tony Sheridan. These songs were performed at Friedrich-Ebert-Halle in Hamburg, Germany.
10. With which song from "A Hard Day's Night" was the four-minute, seven-song medley "The Beatles Movie Medley" coupled?

Answer: I'm Happy Just to Dance with You

"The Beatles Movie Medley" / "I'm Happy Just to Dance with You" was a single released some time after 1970. the former was a four-minute medley that consisted of "Magical Mystery Tour," "All You Need is Love," "You've Got to Hide Your Love Away," "I Should Have Known Better," "A Hard Day's Night," "Ticket to Ride" and "Get Back." Thanks for playing!
Source: Author Joko24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us