FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A High Old Time With Hermans Hermits
Quiz about A High Old Time With Hermans Hermits

A High Old Time With Herman's Hermits Quiz


See how well you know the lyrics to these Herman's Hermits singles.

A multiple-choice quiz by CarolPrince82. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Herman's Hermits

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
385,787
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
312
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 110 (9/10), Guest 99 (8/10), Guest 180 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. "She's the kind of girl who's not too shy,
And I can tell I'm her kind of guy,
She danced close to me like I hoped she would
(She danced with me like I hoped she would)"

What is the name of this song that tells of a young man who is hopeful that he's met the girl of his dreams?
Hint


Question 2 of 10
2. "All over the world you can hear the sounds of lovers in love
You know what I mean
Just the two of us and nobody else in sight
There's nobody else and I'm feelin' good just holdin' you tight."

This song was also made popular by The Carpenters in later years. What song is this?
Hint


Question 3 of 10
3. "How could they know just what this message means
The end of all my hopes the end of all my dreams?
How could they know a palace there had been
Behind the door where my love reigned as queen?"

What "message" referred to in the lyrics, that is also the title of the song, are the Hermits singing about?
Hint


Question 4 of 10
4. "Lost control and rang your bell, I was sore
Let me in or else I'll beat down your door"

Whoa! The song's narrator is making quite a threat. What's the song?
Hint


Question 5 of 10
5. "You'll think she's a prize at the start
But take my advice, play it smart
She's nothin' but trouble
Better cut out on the double
Before she gets into your heart"

This song carries quite the warning about a certain girl. What's its title?
Hint


Question 6 of 10
6. "Everybody's got to love somebody sometime
Everybody's got to win a heart
Everybody's got to love somebody sometime
When you do, I hope you never part"

What song by the Hermits do these uplifting lyrics belong to?
Hint


Question 7 of 10
7. "Never thought to ask you
Why you really came to see me
Was it just the picture pinned
So neatly on the wall?
Candle-light paints shadows
Of your figure on the ceiling."

What's the title of this song which paints quite a romantic setting for the narrator and the woman he's with?
Hint


Question 8 of 10
8. "You can rest your head on the corner of your bed
You can watch the world go by
But you never gonna see
What the other people see
If you're always gonna be a _______."

The title of the song goes in the blank. Who is the song's narrator addressing?
Hint


Question 9 of 10
9. "Don't know much about geography
Don't know much trigonometry
Don't know much about algebra
Don't know what a slide rule is for"

What's the name of this song whose narrator doesn't care much about school and academics?
Hint


Question 10 of 10
10. One of Herman's Hermits biggest hits was their cover of a British music hall number that had been around since 1910. Two lines of its lyrics go:

"I got married to the widow next door
She's been married seven times before"

What is the name of the song which contains the eponymous narrator of the lyrics above?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 110: 9/10
Jan 12 2024 : Guest 99: 8/10
Jan 12 2024 : Guest 180: 7/10
Jan 11 2024 : Andyboy2021: 10/10
Jan 11 2024 : Guest 104: 6/10
Jan 04 2024 : Guest 174: 10/10
Jan 02 2024 : Guest 174: 9/10
Jan 02 2024 : Guest 159: 7/10
Dec 31 2023 : Guest 73: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "She's the kind of girl who's not too shy, And I can tell I'm her kind of guy, She danced close to me like I hoped she would (She danced with me like I hoped she would)" What is the name of this song that tells of a young man who is hopeful that he's met the girl of his dreams?

Answer: I'm Into Something Good

"I'm Into Something Good" was Herman's Hermits' first major hit. The song was composed and written by American lyricists Gerry Goffin and Carole King, and originally performed by Earl-Jean Reavis of the '50s hip-hop band, The Cookies. The Hermits' cover reached number one on the UK Singles' Chart in September '64.
2. "All over the world you can hear the sounds of lovers in love You know what I mean Just the two of us and nobody else in sight There's nobody else and I'm feelin' good just holdin' you tight." This song was also made popular by The Carpenters in later years. What song is this?

Answer: There's a Kind of Hush

"There's a Kind of Hush" was penned by songwriters Les Reed and Geoff Stephens who shared a successful partnership during the 1960s. Although it was originally introduced by Stephens' group, The New Vaudeville Band, the song came to worldwide prominence when it was recorded by Herman's Hermits in 1967.

"There's a Kind of Hush" also became a popular hit for the brother-sister duo, The Carpenters in 1976.
3. "How could they know just what this message means The end of all my hopes the end of all my dreams? How could they know a palace there had been Behind the door where my love reigned as queen?" What "message" referred to in the lyrics, that is also the title of the song, are the Hermits singing about?

Answer: No Milk Today

The song was written by Graham Gouldman, the frontman of the British rock band 10cc. Goulding also penned "Listen People" and "East West" for the Mancunian group.
4. "Lost control and rang your bell, I was sore Let me in or else I'll beat down your door" Whoa! The song's narrator is making quite a threat. What's the song?

Answer: Silhouettes

The song centers around a man who sees the silhouettes of a couple kissing through the window-shade of a house he's passing by. Suspecting his girlfriend of two-timing him, he goes in to confront them... only to find out he had the wrong house.

This doo-wop song was inspired when Bob Crewe saw exactly what the song talks about: a couple kissing through the window. He, along with songwriting partner, Frank Slay, Jr., wrote the song for the American rock group, The Rays. The song became the group's biggest hit, hitting the Billboard Hot 100 Charts in 1953. Herman's Hermits' up-tempo cover of the song also hit the charts at number five in 1965.
5. "You'll think she's a prize at the start But take my advice, play it smart She's nothin' but trouble Better cut out on the double Before she gets into your heart" This song carries quite the warning about a certain girl. What's its title?

Answer: A Must to Avoid

This song was written by P.F. Sloan and Steve Barri in 1965. The song is featured on the Hermits' album, "Hold On!", the title track of which was also penned by Sloan-Barri.
6. "Everybody's got to love somebody sometime Everybody's got to win a heart Everybody's got to love somebody sometime When you do, I hope you never part" What song by the Hermits do these uplifting lyrics belong to?

Answer: Listen People

The movie "When The Boys Meet The Girls", which starred Connie Francis, featured Herman's Hermits singing this song. A host of other musical artists also made their appearance in the movie, including Liberace, Louis Armstrong, and Sam the Sham and the Pharaohs.
7. "Never thought to ask you Why you really came to see me Was it just the picture pinned So neatly on the wall? Candle-light paints shadows Of your figure on the ceiling." What's the title of this song which paints quite a romantic setting for the narrator and the woman he's with?

Answer: You Won't Be Leaving

"You Won't Be Leaving" was penned by Liverpudlian songwriter Tony Hazzard. Other writing credits for Hazzard include, "Listen to Me" for The Hollies, and "Ha! Ha! Said the Clown" and "Fox on the Run" for Manfred Mann.
8. "You can rest your head on the corner of your bed You can watch the world go by But you never gonna see What the other people see If you're always gonna be a _______." The title of the song goes in the blank. Who is the song's narrator addressing?

Answer: Sleepy Joe

This song was penned by John Carter, who has also penned a number of other Hermits' songs, including "Sunshine Girl", "My Sentimental Friend" and "Can't You Hear My Heartbeat".
9. "Don't know much about geography Don't know much trigonometry Don't know much about algebra Don't know what a slide rule is for" What's the name of this song whose narrator doesn't care much about school and academics?

Answer: (What A) Wonderful World

Well, as long as he has his girl's love, school, apparently, means nothing.

"(What A) Wonderful World" was written by Americans Lou Adler, Herb Alpert and Sam Cooke in 1959. After Cooke's death in 1964, Herman's Hermits recorded and released their version as a tribute to Cooke. The song would give the Hermits one of their biggest hits, as it reached number four on the Billboard Top 100s in 1965. Cooke's original version had topped at number 12.
10. One of Herman's Hermits biggest hits was their cover of a British music hall number that had been around since 1910. Two lines of its lyrics go: "I got married to the widow next door She's been married seven times before" What is the name of the song which contains the eponymous narrator of the lyrics above?

Answer: I'm Henry VIII, I Am

This popular song was a signature song of British hall music star and comedian, Harry Champion. The song tells of man who is the eighth husband of a woman whose previous husbands have all been named "Henry", as well.

"And every one was an Henry (Henry)
She wouldn't have a Willy or a Sam (No Sam)
I'm her eighth old man, I'm Henry
Henry the eighth I am"

The song gave the Hermits their second number one hit after "Something Good".
Source: Author CarolPrince82

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us