FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hermans Hermits
Quiz about Hermans Hermits

Herman's Hermits Trivia Quiz


All about my hometown band, Herman's Hermits.

A multiple-choice quiz by Simon_Templar. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Herman's Hermits

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,974
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1301
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 150 (2/10), Guest 104 (2/10), Guest 1 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which English city do Herman's Hermits originate from? Hint


Question 2 of 10
2. Who "discovered" and produced Herman's Hermits? Hint


Question 3 of 10
3. In August 1964 Herman's Hermits released their first track which went straight to number one in the U.K. and provided a passport into America. Which song was this? Hint


Question 4 of 10
4. After their first, Herman's Hermits never had another U.K. number one, although they did have two U.S. number ones. What were these two number ones in America? Hint


Question 5 of 10
5. "Mrs. Brown You've Got a Lovely Daughter" was a 1968 feature film starring Herman's Hermits. But who or what was Mrs. Brown? Hint


Question 6 of 10
6. Herman's Hermits recorded "Mrs. Brown You've Got a Lovely Daughter" as an afterthought in two takes. The lead guitarist muted his guitar to create an almost ukelele like sound. Who was this highly accomplished guitarist/band member? Hint


Question 7 of 10
7. Peter Noone was also a child actor. In which British "soap" did he appear in playing the character Stanley Fairclough? Hint


Question 8 of 10
8. Which 1966 track was released in the U.S.A. that is perhaps more associated with George Formby on his ukelele? Hint


Question 9 of 10
9. What was the Christian name line-up of Herman's Hermits? Hint


Question 10 of 10
10. Peter Noone had just one solo hit with a version of a David Bowie song released in 1971. It reached number 12 in the U.K. Which song was this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 15 2024 : Guest 150: 2/10
Jan 10 2024 : Guest 104: 2/10
Jan 09 2024 : Guest 1: 5/10
Jan 03 2024 : Guest 109: 6/10
Jan 02 2024 : Ognir: 2/10
Jan 01 2024 : Guest 73: 10/10
Dec 31 2023 : Guest 68: 8/10
Dec 30 2023 : Guest 107: 5/10
Dec 30 2023 : Guest 24: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which English city do Herman's Hermits originate from?

Answer: Manchester

They are regularly billed as a Manchester band. More specifically they are from the Urmston/Davyhulme area of the city, my own childhood home. Lead singer Peter Noone went to my school too - Stretford Grammar School for Boys.
2. Who "discovered" and produced Herman's Hermits?

Answer: Mickie Most

George Martin produced The Beatles.
Alan Cheetham managed Manchester band The Hollies.
Robert Stigwood managed The Bee Gees.
Mickie Most quote; "Their manager sent me a photograph of Herman's Hermits at Picadilly Station in Manchester and Peter Noone looked like a young Kennedy. I thought this face is saleable, especially in the United States. All I need do is find cute songs to go with it".
3. In August 1964 Herman's Hermits released their first track which went straight to number one in the U.K. and provided a passport into America. Which song was this?

Answer: I'm Into Something Good

"I'm Into Something Good" spent two weeks at number one in the U.K. and reached number 13 in the U.S.A. It also happens to be "our song" for wifey and me.
4. After their first, Herman's Hermits never had another U.K. number one, although they did have two U.S. number ones. What were these two number ones in America?

Answer: "Mrs. Brown You Have a Lovely Daughter"/"I'm Henry The Eighth, I Am"

Both these tracks were somewhat novelty in nature, a direction Mickie Most did not want to pursue in the U.K. The band openly expressed their dislike of these songs.
5. "Mrs. Brown You've Got a Lovely Daughter" was a 1968 feature film starring Herman's Hermits. But who or what was Mrs. Brown?

Answer: A racing dog

This period film is all about the boys buying into a whippet dog which they train and take to London to race. Accepting that the boys were singers and not actors then this film cheerfully depicts the halcyon days of 1960s Britain. Nostalgic to the core, don't watch this if you know Manchester from those days as just about everywhere shown in the film is now demolished and redeveloped.
6. Herman's Hermits recorded "Mrs. Brown You've Got a Lovely Daughter" as an afterthought in two takes. The lead guitarist muted his guitar to create an almost ukelele like sound. Who was this highly accomplished guitarist/band member?

Answer: Keith Hopwood

Barry Whitwam was the original drummer with Herman's Hermits.
Peter Noone was lead singer with Herman's Hermits.
Jimmy Paige was allegedly used as a session player on some tracks long before hitting the big time with Led Zeppelin.
Keith Hopwood used a Gretsch Country Gentleman guitar in the studio recording but a Rickenbacker on stage. On stage he would put a rag under the bridge to reproduce the distinctive sound.
7. Peter Noone was also a child actor. In which British "soap" did he appear in playing the character Stanley Fairclough?

Answer: Coronation Street

Peter played Stanley Fairclough, the son of Len and Nellie Fairclough in the early 1960s. Stanley resented the way his father had treated his mother, and in one act of vengence even tried to burn down Len's yard.
8. Which 1966 track was released in the U.S.A. that is perhaps more associated with George Formby on his ukelele?

Answer: Leaning On A Lamp Post

"Leaning on a Lamp Post" was released in the U.S.A. in April 1966.
9. What was the Christian name line-up of Herman's Hermits?

Answer: Peter, Derek, Karl, Barry and Keith

The band consisted of Peter Noone (lead vocals), Derek Leckenby (guitar and vocals), Karl Green (bass and vocals), Barry Whitwam (drums) & Keith Hopwood (guitar and vocals).
The incorrect answers placed Peter with members of The Beatles, The Who and The Rolling Stones.
10. Peter Noone had just one solo hit with a version of a David Bowie song released in 1971. It reached number 12 in the U.K. Which song was this?

Answer: Oh You Pretty Thing

Bowie released this song in 1971 on his "Hunky Dory" album.

Thanks for playing. Peter Noone was asked to play this quiz via his website www.peternoone.com. What a great guy, he keeps very close to his fans through this. He tells me he scored 10/10 on this 07.04.07. I can't prove this but hell i couldn't disbelieve one of the worlds nicest guys. Thanks Peter
Source: Author Simon_Templar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us