Quiz about ABBA Chart Info
Quiz about ABBA Chart Info

ABBA Chart Info Trivia Quiz


Just simple basic chart talk every ABBA-fan should know!

A multiple-choice quiz by TobyNZ. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. ABBA

Author
TobyNZ
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
135,711
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
1191
Last 3 plays: Guest 82 (8/20), Guest 5 (20/20), Guest 51 (20/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In whch of these countries did at least one ABBA SINGLE reach #1? Hint

All of these
UK
USA
Australia

2. In which of these countries did ABBA have at least one #1 album? Hint

UK and Australia, not USA
Australia and USA, not UK
UK
UK and USA, not Australia

3. What was ABBA's only US #1 single? Hint

Dancing Queen
Mamma Mia
SOS
Thank You For The Music

4. How many #1 songs did ABBA have in the UK? Hint

0
10
5
9

5. How many top 10 songs did ABBA have in the USA? Hint

6
1
4
3

6. Did ABBA have any #1 singles in Canada?

Yes
No

7. What was ABBA's last #1 UK album? Hint

Arrival
ABBA Gold
Super Trouper
The Visitors

8. Was the single "SOS" #1 in the UK?

Yes
No

9. Which of these ABBA albums was released in the UK in 1976? Hint

Waterloo
The Visitors
Arrival
Super Trouper

10. Which OF THE FOLLOWING SONGS was ABBA's next single to become a major worldwide hit after "Waterloo"? (released 1975) Hint

SOS
Dancing Queen
Ring Ring
I Do, I Do, I Do, I Do, I Do

11. In which of these countries did ABBA have the most #1 ALBUMS? Hint

Australia
Canada
USA
UK

12. Which of these countries is commonly referred to as ABBA's only real failure, chart-wise? Hint

UK
New Zealand
Australia
USA

13. In which of these years did ABBA NOT have any #1 singles in in the UK? Hint

1980
1979
1976
1974

14. Which song spent the most weeks at #1 in the UK? Hint

Dancing Queen
Mamma Mia
SOS
Fernando

15. Which song spent the most weeks at #1 in Australia? Hint

Dancing Queen
Fernando
SOS
Mamma Mia

16. How many weeks did the song "The Winner Takes It All" spend at #1 on the UK singles chart? Hint

1
2
None
4

17. How many top 10 hits did ABBA have in the UK? Hint

21-25
16-20
10-14
less than 10

18. How many top 10 hits IN A ROW did ABBA have in the UK? Hint

16-20
6-10
11-15
5 or less

19. What number was the "Arrival" album on the end of year NZ chart in 1976? Hint

3
5
8
15

20. "The Best Of ABBA" (1975) album, was the all-time biggest selling album in both New Zealand AND Australia

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In whch of these countries did at least one ABBA SINGLE reach #1?

Answer: All of these

Yes, ABBA had #1 singles in all of these countries.
2. In which of these countries did ABBA have at least one #1 album?

Answer: UK and Australia, not USA

Many albums charted at #1 for many weeks in the UK and Australia, but the best they could do in the USA was just outside the top 10.
3. What was ABBA's only US #1 single?

Answer: Dancing Queen

This was their only USA #1, in 1977, for just 1 week. It did manage to sell a million, though.
4. How many #1 songs did ABBA have in the UK?

Answer: 9

They had nine #1's in the UK, from "Waterloo" (1974) to "Super Trouper" (1981).
5. How many top 10 songs did ABBA have in the USA?

Answer: 4

These were: "Dancing Queen" (1), "Take A Chance On Me" (3), "Waterloo" (6), and "The Winner Takes It All" (8).
6. Did ABBA have any #1 singles in Canada?

Answer: No

Interestingly, they did not, though they had THREE #2 songs - "Fernando", "Dancing Queen", and "Knowing Me Knowing You", and a few other top 10 songs as well. "Fernando" was certified Gold.
7. What was ABBA's last #1 UK album?

Answer: ABBA Gold

All of the albums listed in this question were #1, though "Arrival", "Super Trouper" and "The Visitors" were all #1 during ABBA's active career. "ABBA Gold" first hit #1 in the UK in 1992, for just one week, then returned to #1 for a further 5 weeks in 1999, breaking the previous record (by many years) for longest gap between the same album hitting #1.
8. Was the single "SOS" #1 in the UK?

Answer: No

This single did not reach #1 in the UK, though it was #1 in Australia and New Zealand and many other countries; in the UK it stalled at #6.
9. Which of these ABBA albums was released in the UK in 1976?

Answer: Arrival

"Arrival" was released towards the end of the year in 1976, and in most countries, topped the charts immediately. "The Visitors" was in 1981, "Super Trouper" was in 1980, and "Waterloo" was in 1974.
10. Which OF THE FOLLOWING SONGS was ABBA's next single to become a major worldwide hit after "Waterloo"? (released 1975)

Answer: I Do, I Do, I Do, I Do, I Do

Yes. Although only a very minor hit in the UK (#38), it was a convincing top 10 hit in most other countries, reaching #1 in Australia and New Zealand, staying on the NZ charts for nearly a year. It was NOT (as commonly referred to) "SOS"!!!!!! "SOS" was the next major UK on the "ABBA" but not in most other countries.
NB: "Honey Honey", released in 1974, is often referred to as becoming a major worldwide hit after "Waterloo" (reaching the top 10 in a few countries), though this particular question (as stated in the question) referred only to the songs listed.
11. In which of these countries did ABBA have the most #1 ALBUMS?

Answer: UK

In the UK, they had nine #1 albums. In Australia, though many charted for ages, they only had 4. In the USA, unfortunately, they had none. In Canada, they had just one- "Greatest Hits Volume 2", 1979.
12. Which of these countries is commonly referred to as ABBA's only real failure, chart-wise?

Answer: USA

In the USA, ABBA is often seen as not so big as in other countries. They had only one #1 single and only four top 20 albums. In all other countries they had many #1 singles, and most albums were top 20.
13. In which of these years did ABBA NOT have any #1 singles in in the UK?

Answer: 1979

Though they had FIVE top 5 singles, none of these quite managed to reach #1.
14. Which song spent the most weeks at #1 in the UK?

Answer: Dancing Queen

"Dancing Queen" was at #1 for six weeks, "Mamma Mia" for two weeks, and "Fernando" for four weeks. "SOS" was #6.
15. Which song spent the most weeks at #1 in Australia?

Answer: Fernando

This single spent a whooping 14 WEEKS at #1 in Australia - one of their longest ever charting singles. "Dancing Queen" was #1 for 8 weeks, "Mamma Mia" for 10 weeks, and "SOS" for one week.
16. How many weeks did the song "The Winner Takes It All" spend at #1 on the UK singles chart?

Answer: 2

This song brought ABBA back to #1 for two weeks, after a two and a half-year absence from the #1 spot.
17. How many top 10 hits did ABBA have in the UK?

Answer: 16-20

They had 19, in fact, all released between 1974 and 1981. (from "Waterloo" in 1974, to "One Of Us" in 1981)
18. How many top 10 hits IN A ROW did ABBA have in the UK?

Answer: 16-20

Yes, they had 18. From "SOS" to "One Of Us", ALL were top 10, and only two of them were not top 5.
19. What number was the "Arrival" album on the end of year NZ chart in 1976?

Answer: 5

Yes, it was the fifth best-selling album for the year. Surprising, since it had charted for only four weeks during that year; it spent the last four weeks of the year at #1. One of NZ's fastest-selling albums of all time, it achieved a higher end-of-year position than many albums, including the huge worldwide selling "Eagles Greatest Hits", which had charted all year.
20. "The Best Of ABBA" (1975) album, was the all-time biggest selling album in both New Zealand AND Australia

Answer: True

This is confirmed in NZ by RIANZ (Recording Industry Association of New Zealand), where the album spent 18 weeks at #1 in 1976, and 16 weeks at #1 in Australia.
Source: Author TobyNZ

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 82: 8/20
Jan 26 2023 : Guest 5: 20/20
Jan 23 2023 : Guest 51: 20/20
Jan 19 2023 : Guest 84: 7/20
Jan 17 2023 : Guest 86: 9/20
Jan 13 2023 : Guest 71: 5/20
Jan 10 2023 : Guest 51: 8/20
Jan 02 2023 : Guest 174: 7/20

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. ABBA: The Quiz Difficult
2. ABBA Mania Part 2 Difficult
3. Matching ABBA songs to Albums Average
4. ABBA Average
5. ABBA First Liners Average
6. ABBA Minutiae Difficult
7. ABBA Lyrics Average
8. Impossible ABBA Quiz Difficult
9. ABBA Lyrics Average
10. ABBA Mania Tough
11. ABBA på Svenska Average
12. ABBA Last Line Lyrics Tough

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us