Quiz about Matching ABBA songs to Albums
Quiz about Matching ABBA songs to Albums

Matching ABBA songs to Albums Trivia Quiz


If you love ABBA, you've come to the right place! For this quiz, I give you the title of a song, and you tell me the ABBA album the song originally appeared on. Good Luck!

A multiple-choice quiz by agnetha27. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. ABBA

Author
agnetha27
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
69,393
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
2136
Last 3 plays: Guest 92 (14/15), Guest 82 (8/15), Guest 51 (14/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Dancing Queen' Hint

'Arrival'
'The Visitors'
'Waterloo'
'ABBA'

2. 'The Name of the Game' Hint

'Ring Ring'
'Voulez-Vous'
'The Album'
'Super Trouper'

3. 'Head over Heels' Hint

'ABBA'
'Super Trouper'
'The Visitors'
'Greatest Hits Vol. 2'

4. 'Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)' which of these albums does it appear on? Hint

'Arrival'
'The Album'
'The Singles:The First Ten Years'
'Greatest Hits Vol. 2'

5. 'Thank You For the Music' Hint

'Ring Ring'
'ABBA'
'The Visitors'
'The Album'

6. 'Chiquitita' Hint

'ABBA'
'Ring Ring'
'Voulez-Vous'
'Waterloo'

7. 'Honey Honey' Hint

'Waterloo'
'Super Trouper'
'The Singles: The First Ten Years'
'Arrival'

8. 'The Day Before You Came' Hint

'The Singles: The First Ten Years'
'The Album'
'ABBA'
'Ring Ring'

9. 'One of Us' Hint

'ABBA'
'Voulez-Vous'
'The Visitors'
'Waterloo'

10. 'Our Last Summer' Hint

'The Album'
'Ring Ring'
'Greatest Hits Vol. 2'
'Super Trouper'

11. 'My Love, My Life' Hint

'Under Attack'
'Ring Ring'
'the Visitors'
'Arrival'

12. 'People Need Love' Hint

'My Kind of Girl'
'The Singles: The First Ten Years'
'Super Trouper'
'Ring Ring'

13. 'As Good as New' Hint

'Greatest Hits-Volume 2'
'Voulez-Vous'
'Waterloo '
'The Album'

14. 'Gonna Sing You My Love Song' Hint

'Ring Ring'
'ABBA'
'Arrival'
'Waterloo'

15. 'Me and I' Hint

'Voulez-Vous'
'Waterloo'
'Arrival'
'Super Trouper'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Dancing Queen'

Answer: 'Arrival'

'Arrival', featuring the famous helicopter cover shot, was released in 1976.
2. 'The Name of the Game'

Answer: 'The Album'

'ABBA the Album' and 'ABBA the Movie' were both released in 1977.
3. 'Head over Heels'

Answer: 'The Visitors'

'The Visitors' was ABBA's final studio album.
4. 'Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)' which of these albums does it appear on?

Answer: 'Greatest Hits Vol. 2'

The recording of this song began in August of 1979.
5. 'Thank You For the Music'

Answer: 'The Album'

'Thank You for the Music' was one of the songs in 'The Girl With the Golden Hair- A Mini-musical.'
6. 'Chiquitita'

Answer: 'Voulez-Vous'

The video for 'Chiquitita' features a giant snowman.
7. 'Honey Honey'

Answer: 'Waterloo'

'Waterloo' was ABBA's winning ticket from Eurovision to international stardom.
8. 'The Day Before You Came'

Answer: 'The Singles: The First Ten Years'

There is a reference to the television show 'Dallas' in this song.
9. 'One of Us'

Answer: 'The Visitors'

'One of Us' was originally titled 'Mi Amore.'
10. 'Our Last Summer'

Answer: 'Super Trouper'

Even though ABBA now consisted of two divorced couples, the group plunged forward with the release of their bittersweet masterpiece 'Super Trouper.'
11. 'My Love, My Life'

Answer: 'Arrival'

'My Love, My Life' is one of Agnetha's favorite songs. 'Under Attack' is not an album, but one of ABBA's final singles.
12. 'People Need Love'

Answer: 'Ring Ring'

'People Need Love' was originally recorded under the name 'Benny Bjorn Agnetha and Anni-Frid'. The story goes that Stig Anderson, the group's manager grew weary of writing out all four names and jotted down 'ABBA'.
13. 'As Good as New'

Answer: 'Voulez-Vous'

'Voulez-Vous' was released in 1979- in the height of the disco era.
14. 'Gonna Sing You My Love Song'

Answer: 'Waterloo'

'...gonna make you feel happy everyday of your life...'
15. 'Me and I'

Answer: 'Super Trouper'

'..we're like sun and rainy weather, sometimes we're a hit together, Me and I...'
Source: Author agnetha27

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 92: 14/15
Jan 29 2023 : Guest 82: 8/15
Jan 22 2023 : Guest 51: 14/15
Jan 16 2023 : Guest 84: 13/15
Jan 13 2023 : Guest 71: 3/15
Jan 09 2023 : Guest 98: 13/15
Jan 09 2023 : Guest 77: 14/15
Jan 08 2023 : Stonesman: 3/15
Jan 06 2023 : Guest 176: 6/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Gimme! Gimme! Gimme! the ABBA Song Name Easier
2. First Lines Of ABBA Songs Easier
3. ABBA Lyrics Average
4. ABBA First Liners Average
5. ABBA på Svenska Average
6. ABBA Average
7. ABBA Were Tops Average
8. ABBA - privately 2 Average
9. Difficult ABBA lyrics Average
10. "The Visitors" by ABBA Average
11. In Other Words, ABBA Average
12. Ultimate ABBA Lyrics Average

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us