FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ABBA  privately 2
Quiz about ABBA  privately 2

ABBA - privately 2 Trivia Quiz


ABBA made a great impact on me - and on a few others as well... What an adventure it was, but unfortunately not with a happy ending in my opinion

A multiple-choice quiz by bellanotte. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. ABBA

Author
bellanotte
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
66,113
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
621
Last 3 plays: ankitankurddit (2/10), Guest 109 (7/10), comark2000 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which musical did Bjorn and Benny create as their first project after ABBA? Hint


Question 2 of 10
2. Who was Bjorn and Benny's co-writer in their first musical? Hint


Question 3 of 10
3. ABBA did have a mini-musical in one of their albums - what was it's name? Hint


Question 4 of 10
4. Did ABBA ever release an album under another name than ABBA?


Question 5 of 10
5. What is the name of ABBA's international breakthrough-song? Hint


Question 6 of 10
6. In which city did the ABBA members live during the ABBA period? Hint


Question 7 of 10
7. What was Agnetha's objection to touring with ABBA? Hint


Question 8 of 10
8. Who did Bjorn and Benny mention as an inspiration to their music? Hint


Question 9 of 10
9. What was ABBA's first hit in Sweden? Hint


Question 10 of 10
10. Where was Annifrid born? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : ankitankurddit: 2/10
Feb 06 2024 : Guest 109: 7/10
Feb 04 2024 : comark2000: 10/10
Jan 01 2024 : Guest 188: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which musical did Bjorn and Benny create as their first project after ABBA?

Answer: Chess

'Mamma Mia' is also a Bjorn and Benny product, but it came later than Chess. 'Tommy' is created by The Who, and 'Which Witch' by Dollie de Luxe.
2. Who was Bjorn and Benny's co-writer in their first musical?

Answer: Tim Rice

Sorry, Ed Morton and George Wilson are just names I made up...
3. ABBA did have a mini-musical in one of their albums - what was it's name?

Answer: The girl with the golden hair

'Thank you for the music', 'I wonder' and 'I'm a marionette' from the album 'ABBA - the album' are three of the songs in the mini-musical
4. Did ABBA ever release an album under another name than ABBA?

Answer: Yes

The album 'Ring Ring' was released under the name 'Bjorn, Benny, Agnetha and Frida'
5. What is the name of ABBA's international breakthrough-song?

Answer: 'Waterloo'

Waterloo was Sweden's contribution to the Eurovision Song Contest in 1974
6. In which city did the ABBA members live during the ABBA period?

Answer: Stockholm

7. What was Agnetha's objection to touring with ABBA?

Answer: She was afraid of flying

Another objection was that she hated to leave her kids, but sometimes she brought her daughter with her.
8. Who did Bjorn and Benny mention as an inspiration to their music?

Answer: Eagles

Beach Boys is another group that was mentioned as an inspiration
9. What was ABBA's first hit in Sweden?

Answer: 'Ring Ring'

'Ring Ring' was also a contribution to the Eurovision Song Contest, but it only came in third in Sweden and didn't get to the final competition
10. Where was Annifrid born?

Answer: Narvik, Norway

Her mother was Norwegian, and her father was a German soldier on duty in Norway
Source: Author bellanotte

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Gimme! Gimme! Gimme! the ABBA Song Name Easier
2. First Lines Of ABBA Songs Easier
3. ABBA Lyrics Average
4. ABBA First Liners Average
5. ABBA p Svenska Average
6. ABBA Average
7. ABBA Were Tops Average
8. Difficult ABBA lyrics Average
9. Matching ABBA songs to Albums Average
10. "The Visitors" by ABBA Average
11. In Other Words, ABBA Average
12. Ultimate ABBA Lyrics Average

2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us