FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about First Lines Of ABBA Songs
Quiz about First Lines Of ABBA Songs

First Lines Of ABBA Songs Trivia Quiz


ABBA - The Swedish phenomenon formed in 1972 were one of the most successful musical groups of all time. Take a Chance on playing this quiz and see if you can become a Dancing Queen! Match the lyric to the song.
This is a renovated/adopted version of an old quiz by author dot*nz

A matching quiz by bwfc10. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. ABBA

Author
bwfc10
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
8,368
Updated
Mar 05 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
821
Last 3 plays: Guest 86 (10/10), Guest 1 (8/10), Guest 120 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "They came flying from far away"  
  Take a Chance on Me
2. "I don't want to talk"  
  Knowing Me Knowing You
3. "No more carefree laughter..."  
  Eagle
4. "I'm nothing special, in fact I'm a bit of a bore"  
  The Winner Takes It All
5. "I've seen you twice, in a short time"  
  SOS
6. "I've been cheated by you since I don't know when"  
  Mamma Mia
7. "I work all night I work all day"  
  Money, Money, Money
8. "Where are those happy days? They seem so hard to find"  
  Ring Ring
9. "If you change your mind"  
  Thank You for the Music
10. "I was sitting by the phone"  
  The Name of The Game





Select each answer

1. "They came flying from far away"
2. "I don't want to talk"
3. "No more carefree laughter..."
4. "I'm nothing special, in fact I'm a bit of a bore"
5. "I've seen you twice, in a short time"
6. "I've been cheated by you since I don't know when"
7. "I work all night I work all day"
8. "Where are those happy days? They seem so hard to find"
9. "If you change your mind"
10. "I was sitting by the phone"

Most Recent Scores
Today : Guest 86: 10/10
Today : Guest 1: 8/10
Apr 12 2024 : Guest 120: 10/10
Apr 11 2024 : Guest 50: 2/10
Apr 09 2024 : Guest 73: 10/10
Apr 09 2024 : Guest 90: 1/10
Apr 09 2024 : Pawsawhile: 10/10
Apr 08 2024 : BayRoan: 10/10
Apr 08 2024 : Guest 5: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "They came flying from far away"

Answer: Eagle

"Eagle" was the first song on ABBA's fifth album ("The Album") released in 1978. It's the longest ABBA song ever released at just under six minutes. It is one of ABBA's most underrated songs.
2. "I don't want to talk"

Answer: The Winner Takes It All

The song is taken from their seventh album ("Super Trouper") released in 1980. It's a break-up song written by Björn, but he and Agnetha deny this is about their divorce in 1980. The song has never been played in front of a live audience.
3. "No more carefree laughter..."

Answer: Knowing Me Knowing You

The song was released in 1977 as their third single from the album "Arrival". Much like "The Winner Takes It All", the song is about a break-up. It was written when both relationships in the group were strained, although it is not specifically about either couple.
4. "I'm nothing special, in fact I'm a bit of a bore"

Answer: Thank You for the Music

The song was released on "ABBA: The Album" in 1977 in Sweden and the beginning of 1978 elsewhere in the world,and was part of "ABBA: The Movie" released in the same year. "The Album" was their highest chart success in the U.S. at 14.
"Thank You for the Music" was the twenty-sixth and final UK single for ABBA, released as a single in November 1983.
5. "I've seen you twice, in a short time"

Answer: The Name of The Game

"The Name of The Game" was released in 1977 and appeared on their fifth album -"ABBA: The Album" and featured in their documentary film "ABBA: The Movie". The song has been covered by a variety of other artists and sung in the "Mamma Mia" musical and movie and in the 1983 horror movie "Christine".
6. "I've been cheated by you since I don't know when"

Answer: Mamma Mia

"Mamma Mia" was released in 1975 and appeared on their third album titled "ABBA". It is an Italian expression of surprise meaning "My Mother!".
The musical "Mamma Mia!" opened in London in 1999 and ran for 14 years and is based on a selection of ABBA songs. "Mamma Mia!" The Movie" was released in 2008 and a sequel "Mamma Mia! Here We Go Again" in 2018.
7. "I work all night I work all day"

Answer: Money, Money, Money

"Money, Money, Money" first appeared on ABBA's fourth album "Arrival" released in 1976 and featured a catchy chorus that decried the disparity between the rich and poor.
8. "Where are those happy days? They seem so hard to find"

Answer: SOS

"SOS" was released in 1975 on the group's third album, "ABBA".
This is the only Top 20 hit in history in which the title of the song and the name of the artist are both palindromes!
Cher also covered the song on her album "Dancing Queen" released in 2018.
9. "If you change your mind"

Answer: Take a Chance on Me

"Take A Chance on Me" was released in 1978 and was on their fifth album, "ABBA: The Album". It is one of their best-selling singles and was their seventh and final number-one hit in the UK in the 1970s. The lyrics are memorable and focused.
10. "I was sitting by the phone"

Answer: Ring Ring

"Ring Ring" was the title of their first album released in 1973, and this was the title track. The song was on the short list to represent Sweden at the 1973 Eurovision Song Contest but finished in third place. However, ABBA won in 1974 with "Waterloo".
Source: Author bwfc10

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. ABBA Lyrics Average
2. Ultimate ABBA Lyrics Average
3. ABBA First Liners Average
4. Difficult ABBA lyrics Average
5. ABBA Were Tops Average
6. ABBA Lyrics Tough
7. ABBA Lyrics Average
8. Impossible ABBA Quiz Difficult
9. ABBA: The Quiz Difficult
10. ABBA Lyrics: Names, Names, Names Average
11. ABBA Average
12. Matching ABBA songs to Albums Average

4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us