Quiz about ABBA Lyrics
Quiz about ABBA Lyrics

The Ultimate ABBA Lyrics Quiz | Music


Hello! This is an ABBA lyrics quiz..I give the lyric, you name the song. Good Luck!

A multiple-choice quiz by Agnetha27. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. ABBA

Author
Agnetha27
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
76,081
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
3230
Last 3 plays: Guest 173 (3/15), Guest 64 (8/15), Guest 98 (15/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Schoolbag in hand, she leaves home in the early morning..."? Hint

"Hey Hey Helen"
"Arrival"
"Slipping Through My Fingers"
"Dancing Queen"

2. "And I'm watching the late show in my flat all alone." Hint

"One of Us"
"He Is Your Brother"
"I've Been Waiting For You"
"Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)"

3. "So stay on the ground, girl, you'd better not get too high"? Hint

"Honey Honey"
"I Let the Music Speak"
"Rock Me"
"Nina, Pretty Ballerina"

4. "Part of a success that never ends..Still I'm thinking about you only"? Hint

"Head Over Heels"
"Rock and Roll Band"
"Super Trouper"
"I've Been Waiting For You"

5. "It's a dream, it's out of reach....scattered driftwood on a beach"? Hint

"I Have a Dream"
"Knowing Me, Knowing You"
"Summer Night City"
"The King Has Lost His Crown"

6. "I only wanted a little love affair...now I can see you are beginning to care." Hint

"Lay All Your Love on Me"
"I Do, I Do, I Do, I Do, I Do"
"Why Did It Have to Be Me?"
"Kisses Of Fire"

7. "Sitting near the fire place...dying embers warm my face"? Hint

"Move On"
"Disillusion"
"Like An Angel Passing Through My Room"
"The Visitors"

8. "Jeanie, Jeanie on my mind"? Hint

"Crazy World"
"Sitting in the Palm Tree"
"Should I Laugh Or Cry"
"As Good As New"

9. "This park, and these houses...old streets I have walked"? Hint

"Suzy Hang-Around"
"I Wonder (Departure)"
"That's Me"
" I Am The City"

10. "I could hear someone saying, as though he was praying"? Hint

"He Is Your Brother"
"I Saw It in the Mirror"
"Hole in Your Soul"
"Soldiers"

11. "It's a dead-end street, they tie your hands, they tie your feet." Hint

"Under Attack"
"Dream World"
"Cassandra"
"Elaine"

12. "Seems to me now that the dreams we had before are all dead, nothing more than confetti on the floor." Hint

"My Mama Said"
"I Let The Music Speak"
"Dance (While The Music Still Goes On)"
"Happy New Year"

13. "Making somebody happy is a question of give and take"? Hint

"Take a Chance on Me"
"SOS"
"Santa Rosa"
"Bang-A-Boomerang"

14. "And rattling on the roof I must have heard the sound of rain"? Hint

"The Day Before you Came"
"You Owe Me One"
"If It Wasn't For The Nights"
"Merry-go-round"

15. "He made a temporary home in my flat, telling innocent lies, blowing dust in my eyes"? Hint

"One of Us"
"Just Like That"
"The Name of the Game"
"I am an A"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Schoolbag in hand, she leaves home in the early morning..."?

Answer: "Slipping Through My Fingers"

Bjorn's inspiration for this song came from watching his own daughter, Linda, in her early school years. The song is track 8 on "The Visitors."
2. "And I'm watching the late show in my flat all alone."

Answer: "Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)"

"Gimme Gimme Gimme" is one of ABBA's hits covered by the A*Teens on their CD "The ABBA Generation".
3. "So stay on the ground, girl, you'd better not get too high"?

Answer: "Honey Honey"

"Honey Honey" is track seven on "Waterloo" and "More ABBA Gold".
4. "Part of a success that never ends..Still I'm thinking about you only"?

Answer: "Super Trouper"

"Super Trouper" is a term for a spotlight...and ABBA was certainly in the spotlight with the release of this gem.
5. "It's a dream, it's out of reach....scattered driftwood on a beach"?

Answer: "Summer Night City"

The "Summer Night City" video features Agnetha and Frida getting down at a nightclub...fabulous!
6. "I only wanted a little love affair...now I can see you are beginning to care."

Answer: "Why Did It Have to Be Me?"

This song was originally titled "Happy Hawaii" and had the girls on lead rather than Bjorn. It went through some major changes and became a well-loved ABBA classic.
7. "Sitting near the fire place...dying embers warm my face"?

Answer: "Like An Angel Passing Through My Room"

This haunting track featuring Frida on lead vocals is one of the many shining moments on ABBA's final studio album, "The Visitors".
8. "Jeanie, Jeanie on my mind"?

Answer: "Sitting in the Palm Tree"

Bjorn sings the lead in this early ABBA tune from the album "Waterloo".
9. "This park, and these houses...old streets I have walked"?

Answer: "I Wonder (Departure)"

This song was part of the mini-musical, "The Girl With The Golden Hair".
10. "I could hear someone saying, as though he was praying"?

Answer: "He Is Your Brother"

Olivia Newton-John, John Denver, Rod Stewart, Earth, Wind, and Fire and others joined ABBA in singing "He Is Your Brother" for the 1979 UNICEF concert at the United Nations.
11. "It's a dead-end street, they tie your hands, they tie your feet."

Answer: "Elaine"

"Elaine" was recorded during the "Super Trouper" sessions, but unfortunately never made it on the album.
12. "Seems to me now that the dreams we had before are all dead, nothing more than confetti on the floor."

Answer: "Happy New Year"

"Happy New Year" is a bittersweet slice of ABBA magic, and one of the highlights on "Super Trouper".
13. "Making somebody happy is a question of give and take"?

Answer: "Bang-A-Boomerang"

"Bang-A-Boomerang" is an upbeat track off of "ABBA".
14. "And rattling on the roof I must have heard the sound of rain"?

Answer: "The Day Before you Came"

My favorite ABBA song!
15. "He made a temporary home in my flat, telling innocent lies, blowing dust in my eyes"?

Answer: "Just Like That"

"Just Like That" was recorded for what would have been ABBA's ninth studio album. The group went their separate ways and the album was never completed.
Source: Author Agnetha27

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 173: 3/15
Feb 02 2023 : Guest 64: 8/15
Feb 01 2023 : Guest 98: 15/15
Jan 29 2023 : Guest 92: 14/15
Jan 29 2023 : Guest 174: 14/15
Jan 29 2023 : Guest 82: 10/15
Jan 28 2023 : Guest 89: 6/15
Jan 28 2023 : Guest 62: 15/15
Jan 28 2023 : Guest 114: 15/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Gimme! Gimme! Gimme! the ABBA Song Name Easier
2. First Lines Of ABBA Songs Easier
3. ABBA Lyrics Average
4. ABBA First Liners Average
5. ABBA på Svenska Average
6. ABBA Average
7. ABBA Were Tops Average
8. ABBA - privately 2 Average
9. Difficult ABBA lyrics Average
10. "The Visitors" by ABBA Average
11. Matching ABBA songs to Albums Average
12. In Other Words, ABBA Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us