FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Eagles Quizzes, Trivia and Puzzles
Eagles Quizzes, Trivia

Eagles Trivia

Eagles Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G

Fun Trivia
21 Eagles quizzes and 235 Eagles trivia questions.
1.
  Eagles: "Their Greatest Hits (1971-1975)"    
Collection Quiz
 10 Qns
The first compilation greatest hits by Eagles was released in February, 1976.
Easier, 10 Qns, sw11, Oct 17 23
Easier
sw11 gold member
Oct 17 23
648 plays
2.
  Welcome to the Hotel California!   best quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
I'm sure just about everyone has heard this very famous Eagles song and I'm sure just about everyone enjoys it. This is how I would tell the story of one of the best classic rock songs of all time...
Very Easy, 20 Qns, sassy111, Feb 18 24
Very Easy
sassy111
Feb 18 24
17681 plays
3.
  An "Eagles" Songs Quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I grew up listening to The Eagles and I still enjoy their music today. So, here's my quiz on some of my most favorite Eagles' songs. Hope you still enjoy them too!
Average, 10 Qns, Tigress31, Dec 30 22
Average
Tigress31
Dec 30 22
9465 plays
4.
  Eagles Opening Lines   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here are the first lines to songs by my favorite band in the world ...The Eagles. Name the songs! Go ahead you know you want to hum the songs!
Average, 10 Qns, makebeleaffan, Nov 01 23
Average
makebeleaffan
Nov 01 23
15992 plays
5.
  The Eagles Quiz-Song Lyrics!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a very simple quiz if you're an Eagles fan. Just match the lyrics with the correct song.
Average, 10 Qns, SmarterThanU12, Dec 30 18
Average
SmarterThanU12
Dec 30 18
7487 plays
6.
  Name That "Eagles" Song   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test how well you know the Eagles songs. I will give the lyrics, then you tell me what song it is.
Easier, 10 Qns, emusaurus, Apr 07 06
Easier
emusaurus
9792 plays
7.
  Eagles Lyrics 1: The Chart Toppers   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is part one of my Eagles lyrics quizzes, and it deals with the songs that, well, topped the charts! I'll give you a lyric, and you identify the song. Good luck!
Average, 15 Qns, sasuke_ninja, Sep 04 09
Average
sasuke_ninja
5609 plays
8.
  Song by Song: "Desperado"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Dig into the song "Desperado" by the Eagles.
Average, 10 Qns, skylarb, Jun 24 20
Average
skylarb
Jun 24 20
471 plays
9.
  10 Eagles' Lyrics Questions   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz I will give you some lyrics from an Eagles' song, then you tell me what song it is. Good Luck !
Very Easy, 10 Qns, Velvet_Rain, Jul 09 19
Very Easy
Velvet_Rain
Jul 09 19
784 plays
10.
  Guess The Lyric: Eagles Edition   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz I'll provide you with lyrics from an Eagles song and all you have to do is choose the song that the lyric comes from. The first five questions are multiple choice and the last five are fill in the blank, so give it your best shot.
Average, 10 Qns, comicbookchic, Jul 21 05
Average
comicbookchic
4705 plays
trivia question Quick Question
What burned so bright in the second line of the song 'Saturday Night'?

From Quiz "Anatomy of a Song: 'Saturday Night'"




11.
  Classic Album Review: "Hotel California"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Hotel California" was one of the biggest selling albums of all time and was critically acclaimed as well. This retrospective look back at one of the world's greatest enduring rock albums explores the album in the context of the Eagles' arc as a band.
Average, 10 Qns, 1nn1, Aug 25 18
Average
1nn1 gold member
Aug 25 18
265 plays
12.
  Hell Freezes Over    
Match Quiz
 10 Qns
The Eagles said that's when they'd get back together, so that's what they named their 1994 album when they did. Match the songs from the album with the previous LP they were originally on.
Average, 10 Qns, pollucci19, Nov 30 19
Average
pollucci19 gold member
Nov 30 19
149 plays
13.
  Anatomy of a Song: 'Saturday Night'   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
'Saturday Night' is a beautiful, haunting song by the Eagles that, inexplicably, has not got its own quiz yet, so I thought I'd remedy this.
Average, 10 Qns, Quiz_Beagle, Jun 22 18
Average
Quiz_Beagle gold member
Jun 22 18
426 plays
14.
  All About The Eagles (band)    
Multiple Choice
 15 Qns
The Eagles are one of the most influential bands of all time, and considered by some to be the greatest band of all time. Here are a few questions about them. Should be pretty easy for the die-hard fan. :) (All chart questions are in the US)
Difficult, 15 Qns, sasuke_ninja, Dec 13 17
Difficult
sasuke_ninja
Dec 13 17
1622 plays
15.
  Eagles songs: Who was the lead singer?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Unlike a lot of bands, the Eagles used the talents of every band member for lead vocals. Let's see how well you know the Eagles members!
Tough, 10 Qns, mbenoy, Mar 22 08
Tough
mbenoy
2845 plays
16.
  The Eagles   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In my opinion, The Eagles are one of the best groups of all time.
Average, 10 Qns, raidersruleall, Jul 22 09
Average
raidersruleall
1866 plays
17.
  Eagles Songs Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is very simple for true Eagles fans. I have given you, in MOST instances, the first line or two from an Eagles song, and you guess the right one! Good Luck!
Tough, 10 Qns, spaceyfan, May 27 01
Tough
spaceyfan
5877 plays
18.
  Eagles Lyrics 2: The Minor Hits    
Multiple Choice
 15 Qns
Part two of my Eagles lyrics quiz series. This quiz deals with some of the lesser known hits of The Eagles. I will give you a lyric, and you must identify the song.
Average, 15 Qns, sasuke_ninja, Aug 13 08
Average
sasuke_ninja
843 plays
19.
  The Eagles Lyrics: "Long Road Out of Eden"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will be easy for die hard Eagles fans. All the questions are based on lyrics from "The Long Road Out of Eden", released in October 2007.
Average, 10 Qns, lmoodie101, Dec 27 10
Average
lmoodie101
283 plays
20.
  Eagles' Lyrics Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
Snippets from Eagles' songs. Mostly, I give you the lyric, and you name the song, but there are a few exceptions.
Difficult, 10 Qns, simplyblatty, Feb 17 07
Difficult
simplyblatty
1947 plays
21.
  All About the Eagles    
Multiple Choice
 10 Qns
Some questions on the Eagles - some of the song less well known.
Tough, 10 Qns, tjk, Jul 26 09
Tough
tjk
1374 plays

Eagles Trivia Questions

1. What has the desperado been out riding "for so long now"?

From Quiz
Song by Song: "Desperado"

Answer: fences

"Desperado, why don't you come to your senses You've been out ridin' fences for so long now Oh, you're a hard one I know that you've got your reasons These things that are pleasin' you Can hurt you somehow." "Desperado," was recorded on the Eagles' second studio album of the same name, which was released on April 17, 1973. The album was produced by Glyn Johns and peaked at 41 on the U.S. Billboard 200.

2. Which Eagles' song do these lyrics come from? "She held me spellbound in the night, Dancing shadows and firelight"

From Quiz Eagles' Lyrics

Answer: Witchy Woman

"Witchy Woman" (1972) was written by Don Henley and Bernie Leadon and can be found on their first studio album "The Eagles" (1972). It got to number nine in the US. Among the influences for this song are the books written by Carlos Castaneda on shamanism.

3. This is the opening verse of the title song, "Long Road Out Of Eden". Complete the lyrics: "Moon shining, down through the palms, Shadows moving on the sand, Somebody whispering the..."

From Quiz The Eagles Lyrics: "Long Road Out of Eden"

Answer: 23rd psalm

This song, the first on disc 2, was written by Don Henley, Glen Frey and Timothy B Schmit. It's a haunting melody with profound lyrics conveying exactly what we have become.

4. In the first line of the Eagles' song 'Saturday Night', what does it seem like now?

From Quiz Anatomy of a Song: 'Saturday Night'

Answer: A dream

"Seems like a dream now, it was so long ago". 'Saturday Night' was the only Eagles song for which the four original members of the Eagles (Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon and Randy Meisner) were co-credited as songwriters.

5. The Eagles first began performing together in 1970. In what city did they form their band?

From Quiz The Eagles

Answer: Los Angeles, CA

They signed a recording deal with Asylum Records in 1972.

6. What song is this from? "Where the old world shadows hang Heavy in the air"

From Quiz Eagles Lyrics 2: The Minor Hits

Answer: The Last Resort

This is from "Hotel California" and is sung by Don Henley. This song was their longest song at the time of its release (7:29), until 2007 ("Long Road Out Of Eden": 10:17).

7. What song is this from? "So put me on a highway And show me a sign..."

From Quiz Eagles Lyrics 1: The Chart Toppers

Answer: Take It To The Limit

This was on the "One Of These Nights" album, and was sung by Randy Meisner. It was also The Eagles' first platinum single.

8. What was the name of the Eagles album that was released in 2007?

From Quiz All About The Eagles (band)

Answer: Long Road Out Of Eden

"Hotel California" was released in 1976, "Hell Freezes Over" was released in 1994, and "How Long" is a single from "Long Road Out Of Eden".

9. What song are these lyrics from? "...He said call the doctor I think I'm gonna crash the doctor says he's comin' but you gotta pay him cash..."

From Quiz The Eagles Quiz-Song Lyrics!

Answer: "Life in the Fast Lane"

In 1977 "Life in the Fast Lane" was one of the 3 hit singles from the album "Hotel California", ranking #11 in the US Charts!

10. What member sang lead vocals for "Take it to the Limit"?

From Quiz Eagles songs: Who was the lead singer?

Answer: Randy Meisner

Meisner left the band in 1977 citing "exhaustion from touring".

11. Name that song: "All the gamblers call her the cheap one."

From Quiz Eagles' Lyrics

Answer: Out of Control

"Out of Control" was recorded on the 1973 album "Desperado".

12. Which Eagles song contains these lyrics: "You're losing all your highs and lows, ain't it funny how the feeling goes away."?

From Quiz Guess The Lyric: Eagles Edition

Answer: Desperado

This is one of the most popular and most covered Eagles songs. I'm not a fan of covers but the Clint Black version is great. Don Henley sings lead on the Eagles version.

13. Alright, so we've got this guy. He's on a dark desert highway, there's cool wind in his hair. He smells the warm smell of colitas rising up through the air. And then, up ahead in the distance he sees what kind of light?

From Quiz Welcome to the Hotel California!

Answer: a shimmering light

The song starts out by saying "On a dark desert highway, cool wind in my hair. Warm smell of colitas rising up through the air. Up ahead in the distance, I saw a shimmering light. My head grew heavy and my sight grew dim. I had to stop for the night." I have never heard of "colitas" being referenced to outside of the lyrics of this song. Make sure you've got it spelled right, though. "Colitis" is an inflammation of the colon. Yeah, that's lovely.

14. "Looking for a lover, Who won't blow my cover, She's so hard to find."

From Quiz Name That "Eagles" Song

Answer: Take it Easy

Don Felder, Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon, Randy Meisner, Timothy B. Schmitand and Joe Walsh were all members of the Eagles.'

15. What song is this opening lyric from: "Well, I heard some people talkin' just the other day"?

From Quiz An "Eagles" Songs Quiz

Answer: Already Gone

"Already Gone" was the first single to be released off of the "On The Border" album in 1974. The album went gold and reached the Top Ten that year while the song also reached the Top 20 during the same time. NOTE: There seems to be some conflicting info on the chart position of this song. The source I got most of all the info from for this quiz which is MSN Entertainment-Music The Eagles,

16. Same dances in the same old shoes, some habits that you just can't lose

From Quiz Eagles Songs Lyrics

Answer: After the Thrill is Gone

From the 'One of These Nights' album...great song

17. Name that tune: 'All alone at the end of the evening and the bright lights have faded to blue'.

From Quiz All About the Eagles

Answer: Take It To the Limit

18. "On a dark desert highway cool wind in my hair" What song is this?

From Quiz Eagles Opening Lines

Answer: Hotel California

19. While the album led the band in a new direction musically, the themes of the lyrics were similar to previous material. Which is *NOT* a common theme of Eagles' music?

From Quiz Classic Album Review: "Hotel California"

Answer: The San Francisco hippie scene

The song "Hotel California" was the first song written for the album and became the focal point for the entire album. Don Henley, drummer and vocalist, in a 2016 interview with "Rolling Stone" magazine stated, "They're the same themes that run through all of our work: loss of innocence, the cost of naivete, the perils of fame, of excess; exploration of the dark underbelly of the American dream, idealism realized and idealism thwarted, illusion versus reality, the difficulties of balancing loving relationships and work, trying to square the conflicting relationship between business and art; the corruption in politics, the fading away of the Sixties dream of "peace, love and understanding." Subsequent material also remained close to these themes.

20. The following lyrics can be found in which Eagles' song? "There's talk on the street, it's there to Remind you, that it doesn't really matter which side you're on."

From Quiz Eagles' Lyrics

Answer: New Kid In Town

"New Kid in Town" (1976) can be found on the Eagles 1976 album "Hotel California". It was written by Don Henley, Glenn Frey and J.D. Souther. It got to number one in the US and Canada and number 20 in the UK. It won a Grammy Award for Best Vocal Arrangement for two or more voices.

21. Complete the lyrics of "How Long": "Like a bluebird with his heart removed, Lonely as a train, I've run just as far as I can run. If I never see the good ol' days, shining in the sun, I'll be doing fine..."

From Quiz The Eagles Lyrics: "Long Road Out of Eden"

Answer: and then some

Originally written and recorded in 1972 by JD Souther, this song won the Eagles their first Grammy Award in 29 years.

22. What burned so bright in the second line of the song 'Saturday Night'?

From Quiz Anatomy of a Song: 'Saturday Night'

Answer: The moon

"The moon burned so bright and the time went so slow" Sometimes it seems to me that good times go very fast, and it's only the bad times that linger, but if you really think about the good times, it can be as if they lasted a lifetime. 'Saturday Night' was released on the Eagles' second album, 'Desperado' in 1973.

23. What song is this from? "Along came a Spyder Picked up a rider" (The key word is SPYDER...just think)

From Quiz Eagles Lyrics 2: The Minor Hits

Answer: James Dean

From the album "On The Border", sung by Glenn Frey. The song was written in tribute to James Dean, who was killed in a car wreck. The car he was driving was a Porsche Spyder (hence the lyrics).

24. What song is this from? "Even your old friends treat you like you're something new"

From Quiz Eagles Lyrics 1: The Chart Toppers

Answer: New Kid In Town

This was on "Hotel California", and was sung by Glenn Frey.

25. What song are these lyrics from? "...And tell all your girlfriends you've been around the world friends that talk is for losers and fools..."

From Quiz The Eagles Quiz-Song Lyrics!

Answer: "Victim of Love"

Lead vocals for "Victim of Love" were by Don Henley, lead guitar by Don Felder, slide guitar by Joe Walsh.

26. Whose voice is heard on "Pretty Maids All In a Row"?

From Quiz Eagles songs: Who was the lead singer?

Answer: Joe Walsh

The unmistakable Joe Walsh! Joe's hard edged lead guitar helped transform the band from a "country-rock" sound to a more driving "rock & roll" style.

27. Name that song: "They got respect, he wants the same."

From Quiz Eagles' Lyrics

Answer: Certain Kind of Fool

"Certain Kind of Fool first appeared on the 1973 album "Desperado".

28. Which Eagles song contains these lyrics: "Look at us Baby, up all night, tearing our love apart."?

From Quiz Guess The Lyric: Eagles Edition

Answer: I Can't Tell You Why

I love this one, but then again, I love any song where Timothy Schmidt sings lead. His voice is amazing.

29. His head is growing heavy, his sight's growing dim; he just has to stop for the night. There she's standing in the doorway and he hears this bell. What kind of bell?

From Quiz Welcome to the Hotel California!

Answer: a mission bell

"There she stood in the doorway, I heard the mission bell." The Eagles first hit #1 with "Hotel California" in 1977.

30. "Did you do it for love? Did you do it for money? Did you do it for _____? Did you think you had to, honey?"

From Quiz Name That "Eagles" Song

Answer: spite

These lyrics come from, 'The Long Run,' 1980. Henley and Frey wrote this song.

This is category 1682
Last Updated Feb 21 2024 1:56 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.