Quiz about Eagles Lyrics
Quiz about Eagles Lyrics

Eagles' Lyrics Quiz for Experts | Music


Snippets from Eagles' songs. Mostly, I give you the lyric, and you name the song, but there are a few exceptions.

A multiple-choice quiz by simplyblatty. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Eagles

Author
simplyblatty
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,794
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1932
Last 3 plays: Guest 67 (5/10), Guest 24 (5/10), Guest 81 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name that song: "All the gamblers call her the cheap one." Hint

Out of Control
Teenage Jail
New York Minute
Twenty-One

2. Name that song: "They got respect, he wants the same." Hint

Get Over It
Midnight Flyer
Is it True
Certain Kind of Fool

3. What lyric comes from the song "Outlaw Man"? Hint

First left my woman, it was down in Santa Fe
I don't need those dues
In between the dark and light
There must be someone you know

4. Name that song: "What a tangled web web we weave, go round with circumstance." Hint

Saturday Night
Train Leaves Here This Morning
Teenage Jail
My Man

5. Name that song: "The queen of diamonds lets you down - she was just an empty fable." Hint

Doolin-Dalton/Desperado Reprise
Desperado
Doolin-Dalton
Wasted Time

6. Name that song: "On the day that I die, well I just might scream." Hint

Teenage Jail
Get Over It
Chug All Night
My Man

7. Name that song: "Don't let me see that morning paper - 'cause I don't need those dues." Hint

Early Bird
Good Day in Hell
Twenty-One
Nightingale

8. What's the next line? "And you're so hard to find ... Hint

... There must be someplace you can go."
... The wind outside is cold."
... And there's some rumours going 'round."
... If I can't have it all, just a taste will do."

9. What lyric comes from the song "Train Leaves Here This Morning"? Hint

"Every form of refuge has it's price."
"I'm just arriving in the city and there's music on my mind"
"1320 North Columbus was the address that I wrote down on my sleeve."
"Oh my, don't the sky look spacious with all the stars shining down."

10. Name that song: "I thought I saw somebody I loved." Hint

Tryin'
Life in the Fast Lane
Ol' 55
You Never Cry Like a Lover


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name that song: "All the gamblers call her the cheap one."

Answer: Out of Control

"Out of Control" was recorded on the 1973 album "Desperado".
2. Name that song: "They got respect, he wants the same."

Answer: Certain Kind of Fool

"Certain Kind of Fool first appeared on the 1973 album "Desperado".
3. What lyric comes from the song "Outlaw Man"?

Answer: First left my woman, it was down in Santa Fe

"Outlaw Man" was recorded on the 1973 album "Desperado", and the 2000 CD "Selected Works: 1973-1999". "In between the dark and light" is a line from "One of These Nights"; "I don't need those dues" is from "Nightingale"; "There must be someone you know" is from "Those Shoes".
4. Name that song: "What a tangled web web we weave, go round with circumstance."

Answer: Saturday Night

"Saturday Night" was recorded on the 1973 album "Desperado", 1980's "Eagles Live", and 2000's "Selected Works: 1973-1999".
5. Name that song: "The queen of diamonds lets you down - she was just an empty fable."

Answer: Doolin-Dalton/Desperado Reprise

"Doolin-Dalton/Desperado Reprise" was first recorded on the 1973 album "Desperado", and includes bits from both songs "Desperado" and "Doolin-Dalton", as well as some unique lyrics.
6. Name that song: "On the day that I die, well I just might scream."

Answer: Chug All Night

"Chug All Night" was only recorded onto one album, 1972's "Eagles".
7. Name that song: "Don't let me see that morning paper - 'cause I don't need those dues."

Answer: Nightingale

"Nightingale" was track number five on the 1972 album "Eagles".
8. What's the next line? "And you're so hard to find ...

Answer: ... The wind outside is cold."

The lyrics used come from the song, "Take the Devil" on the 1972 album "Eagles".
9. What lyric comes from the song "Train Leaves Here This Morning"?

Answer: "1320 North Columbus was the address that I wrote down on my sleeve."

"Train Leaves Here This Morning" was recorded in 1972 on the "Eagles" album. "I'm just arriving in the city" was taken from the song "Tryin'" which was on the same album. "Don't the sky look spacious" is from "Desperado"'s [1973] "Out of Control" track, and "Every form of refuge" was taken from "Lyin' Eyes" which was included on four albums: '75's "One of These Nights", 76's "Greatest Hits '71-'75", 2000's "Selected Works 1971-1999", and "The Very Best of the Eagles", 2003.
10. Name that song: "I thought I saw somebody I loved."

Answer: You Never Cry Like a Lover

"You Never Cry Like a Lover" was only recorded on one album: 1974's "On the Border".
Source: Author simplyblatty

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 67: 5/10
Jan 07 2023 : Guest 24: 5/10
Dec 14 2022 : Guest 81: 6/10
Dec 12 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us