Quiz about American Idiot Lyrics
Quiz about American Idiot Lyrics

'American Idiot' Lyrics Trivia Quiz


To test your skills, I'll give you some lyrics to a song on 'American Idiot' and you'll have to finish the line or match it with a song. Good luck!

A multiple-choice quiz by Moo5555. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Green Day

Author
Moo5555
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
371,518
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
180
Last 3 plays: Guest 71 (7/10), Guest 151 (3/10), Guest 68 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which song includes the line 'Dreaming of a song but something went wrong'? Hint

Homecoming
Whatsername
Letterbomb
Give Me Novacaine

2. Match the lyrics to a song: 'Oh therapy can you please fill the void?' Hint

Give Me Novacaine
Extraordinary Girl
Are We the Waiting
Jesus of Suburbia

3. Finish this line: 'Forget me nots, second thoughts...' Hint

Live in isolation
In my dreams
Coming down over me
In my mind

4. Which song includes the line, 'Drenched in my pain again'? Hint

Are We the Waiting
Boulevard of Broken Dreams
Wake Me Up When September Ends
Whatsername

5. What's the end of this line? 'She's the symbol of resistance...' Hint

Missing link on the brink of destruction
Is she the mother of all bombs gonna detonate
And she's holding on my heart like a hand grenade
Make it a double twist of fate or a melody that she sings the revolution, the dawning of our lives

6. What's the end of the following line?
'Pulverize the Eiffel Towers...'
Hint

Bombs away is your punishment
Who criticize your government
Is not a way that's meant for me
Kill all the ones that don't agree

7. Can you match the line with the correct song?
'I can't take this feeling anymore'
Hint

Jesus of Suburbia
American Idiot
Extraordinary Girl
Give Me Novacaine

8. Which of these songs include the line 'So send my love a letterbomb'? Hint

Letterbomb
St. Jimmy
She's a Rebel
Homecoming

9. 'There's a glow of light...'
What's the end of this line?
Hint

The St. Jimmy is what's shining bright
The St. Jimmy is burning bright
The St. Jimmy will make it alright
The St. Jimmy is the spark in the night

10. Which song includes the line 'The rage and love story of my life'? Hint

Are We the Waiting
Letterbomb
Jesus of Suburbia
St. Jimmy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song includes the line 'Dreaming of a song but something went wrong'?

Answer: Homecoming

In 'Part III: Nobody Likes You' in Homecoming, Mike Dirnt sings this. This is one of the only songs in which Mike Dirnt is the lead singer (even if it's only for one part of the song).
2. Match the lyrics to a song: 'Oh therapy can you please fill the void?'

Answer: Jesus of Suburbia

These lyrics are seen in 'Part IV: Dearly Beloved' within the song 'Jesus of Suburbia'.
3. Finish this line: 'Forget me nots, second thoughts...'

Answer: Live in isolation

This line is included in the song 'Are We the Waiting'.

'Forget me nots,
second thoughts live in isolation
Heads or tails
Fairytails in my mind'.
4. Which song includes the line, 'Drenched in my pain again'?

Answer: Wake Me Up When September Ends

The song, 'Wake Me Up When September Ends', was written by Billie Joe Armstrong about his father's death. His father died of cancer on September 10, 1982.

'Here comes the rain again,
falling from the stars
Drenched in my pain again;
becoming who we are'.
5. What's the end of this line? 'She's the symbol of resistance...'

Answer: And she's holding on my heart like a hand grenade

The full line is 'She's the symbol of resistance and she's holding on my heart like a hand grenade'. The song, 'She's a Rebel', describes the fictional character Whatsername; she and others are included in this rock opera.
6. What's the end of the following line? 'Pulverize the Eiffel Towers...'

Answer: Who criticize your government

'Pulverize the Eiffel Towers who criticize your government'.
This line is included in the song, 'Holiday'.
7. Can you match the line with the correct song? 'I can't take this feeling anymore'

Answer: Give Me Novacaine

The song 'Give Me Novacaine' is the seventh track on 'American Idiot'.
8. Which of these songs include the line 'So send my love a letterbomb'?

Answer: Homecoming

Though the word 'letterbomb' is in 'Homecoming', the song 'Letterbomb' doesn't include the word itself in it at all.
9. 'There's a glow of light...' What's the end of this line?

Answer: The St. Jimmy is the spark in the night

In 'Homecoming part I: The Death of St. Jimmy', it talks about St. Jimmy's metaphorical suicide... one of the lines in it is 'There's a glow of light, the St. Jimmy is the spark in the night.'
10. Which song includes the line 'The rage and love story of my life'?

Answer: Are We the Waiting

Despite the fact that the first line of 'Jesus of Suburbia' is 'I'm the son of rage and love', this line was included in 'Are We the Waiting'.
Source: Author Moo5555

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 71: 7/10
Jan 24 2023 : Guest 151: 3/10
Jan 13 2023 : Guest 68: 10/10
Jan 13 2023 : Guest 98: 7/10
Dec 26 2022 : Guest 174: 9/10
Dec 16 2022 : Guest 99: 10/10
Dec 14 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 13 2022 : Andyboy2021: 10/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us