Quiz about Are you an ABBA fan
Quiz about Are you an ABBA fan

Are you an ABBA fan? Trivia Quiz


This quiz is very easy and simple, if you are an ABBA fan. Even if you aren't, it's easy too! :)

A multiple-choice quiz by 3zp3cial. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. ABBA

Author
3zp3cial
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
169,107
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1998
Last 3 plays: Guest 173 (5/15), Guest 92 (12/15), Guest 174 (11/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What's the very first ABBA song? Hint

Ring Ring
People Need Love
He is your Brother
Nina, Pretty Ballerina

2. Complete the line from "Mamma Mia" : "I've been cheated by you ___." Hint

since we started"
and I think you know since when"
since I don't know when"
since you walked out my room"

3. Where did Benny and Frida met? Hint

Malmö
Gothenburg
Stockholm
Kiruna

4. What is ABBA's very last song released, available on "More ABBA Gold" and other compilations? Hint

I Am the City
Under Attack
The Day Before You Came
The Visitors

5. What is the Spanish title for "Dancing Queen"? Hint

"Al Andar"
"Gracias Por La Musica"
"La Reina Danzante"
"Felicidad"

6. When did they win the Eurovision Song Contest? Hint

6th April 1974
4th April 1974
5th April 1974
7th April 1974

7. "Mamma Mia" was number one in USA.

True
False

8. When did Agnetha and Björn get married? Hint

1970
1969
1972
1971

9. Acording to ABBA's "Super Trouper", when Frida called to her man, where she was? Hint

Lisbon
Las Vegas
Stockholm
Glasgow

10. What is the name of Björn and Benny's first musical?

Answer: (One Word ( name of a game))
11. On which album do we find "Chiquitita"? Hint

"The Album"
"Voulez-Vous"
"Super Trouper"
"Arrival"

12. Who is the lead vocal in "SOS"? Hint

Frida
Agnetha
Benny
Björn

13. What is the name of the song that tells us about a romance in Paris?

Answer: (Three Words)
14. Which ABBA member wasn't Swedish? Hint

Benny
Agnetha
Frida
Björn

15. At last, what is the name of Agnetha's album released in 2004? Hint

That's Me
Who Am I?
Hello
My Colouring Book


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What's the very first ABBA song?

Answer: People Need Love

"People Need Love" was released on their first album, "Ring Ring", in 1973.
2. Complete the line from "Mamma Mia" : "I've been cheated by you ___."

Answer: since I don't know when"

"Mamma Mia" is from 1975 and belongs to "ABBA".
3. Where did Benny and Frida met?

Answer: Malmö

They met in Malmö, South of Sweden, in 1969.
4. What is ABBA's very last song released, available on "More ABBA Gold" and other compilations?

Answer: I Am the City

This song was recorded to be part of their tenth album, but it was never done.
5. What is the Spanish title for "Dancing Queen"?

Answer: "La Reina Danzante"

It is available in "ABBA Oro".
6. When did they win the Eurovision Song Contest?

Answer: 6th April 1974

It was in 6th April, a day after Agnetha's birthday, in Brighton, England.
7. "Mamma Mia" was number one in USA.

Answer: False

The only ABBA number one in USA was "Dancing Queen".
8. When did Agnetha and Björn get married?

Answer: 1971

Ther got married in 1971 and it was the event of the year in Sweden.
9. Acording to ABBA's "Super Trouper", when Frida called to her man, where she was?

Answer: Glasgow

The original lines: "I was sick and tired of everything, when I called you last night from Glasgow...".
10. What is the name of Björn and Benny's first musical?

Answer: Chess

Björn and Benny always wanted to write a musical and, after ABBA, in 1983, they wrote "Chess".
11. On which album do we find "Chiquitita"?

Answer: "Voulez-Vous"

It is one of the ten songs from "Voulez-Vous", released in 1979.
12. Who is the lead vocal in "SOS"?

Answer: Agnetha

Agnetha sings the first and second part and in the chorus has the help of the other members of the group.
13. What is the name of the song that tells us about a romance in Paris?

Answer: Our Last Summer

"Our Last Summer" is a 1981 song, in "Super Trouper" album.
14. Which ABBA member wasn't Swedish?

Answer: Frida

Frida was born in Norway, and her mother was from Narvik.
15. At last, what is the name of Agnetha's album released in 2004?

Answer: My Colouring Book

"My Colouring Book" was Agnetha's first album since the '80s album "I Stand Alone".
Source: Author 3zp3cial

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 173: 5/15
Jan 30 2023 : Guest 92: 12/15
Jan 29 2023 : Guest 174: 11/15
Jan 29 2023 : Guest 82: 9/15
Jan 28 2023 : Guest 114: 10/15
Jan 27 2023 : Guest 72: 7/15
Jan 25 2023 : Guest 200: 7/15
Jan 25 2023 : Guest 51: 12/15
Jan 24 2023 : Guest 120: 6/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. ABBA: The Quiz Difficult
2. ABBA Mania Part 2 Difficult
3. Matching ABBA songs to Albums Average
4. ABBA Average
5. ABBA First Liners Average
6. ABBA Minutiae Difficult
7. ABBA Lyrics Average
8. Impossible ABBA Quiz Difficult
9. ABBA Lyrics Average
10. ABBA Mania Tough
11. ABBA på Svenska Average
12. ABBA Last Line Lyrics Tough

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us