Quiz about Bruce Springsteen
Quiz about Bruce Springsteen

Bruce Springsteen Trivia Quiz


Here are ten questions related to Bruce Springsteen and The E Street Band.

A multiple-choice quiz by okuriashiharai. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Bruce Springsteen

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,131
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2462
Last 3 plays: Guest 71 (4/10), GoodwinPD (10/10), Guest 166 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where did Bruce Springsteen grow up? Hint

Massacuhsetts
New York
New Jersey
Pennsylvania

2. Who is "The Big Man"? Hint

Clarence Reynolds
Clarence Reilly
Clarence Nelson
Clarence Clemons

3. Which of the following was not an early Springsteen band? Hint

The Bruce Springsteen Band
Steel Mill
The Boss and Company
Dr. Zoom and the Sonic Boom

4. Who has pictures of her heroes on the walls? Hint

Sandy
Wendy
Mary
Candy

5. Which of the following is not true according to the music of Bruce Springsteen? Hint

It takes a dirty blonde to get a dirty job done
It's hard to be a saint in the city
It ain't no sin to be glad you're alive
It's a town full of losers

6. Who requested a meeting with Bruce Springsteen and was turned down in a short, but critical note? Hint

Sylvester Stallone
Ronald Reagan
Fawn Hall
Madonna

7. Who left The E Street Band prior to the 'Born in the USA' tour? Hint

Max Weinberg
Steven Van Zandt
Garry W. Tallent
Roy Bittan

8. Who was "The Phantom"? Hint

Vini Lopez
Nils Lofgren
Danny Federici
Bruce Springsteen

9. Where is there a darkness? Hint

Beyond the palace
On the edge of town
At Madame Marie's
In the mansion on the hill

10. Who didn't go up to Greasy Lake? Hint

Killer Joe
Crazy Janey
Hazy Davy
Spanish Johnny


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did Bruce Springsteen grow up?

Answer: New Jersey

Bruce Springsteen was born on September 23rd, 1949.
2. Who is "The Big Man"?

Answer: Clarence Clemons

Clarence Clemons is "The Big Man" who plays the sax.
3. Which of the following was not an early Springsteen band?

Answer: The Boss and Company

Bruce was never comfortable with his nickname, "The Boss".
4. Who has pictures of her heroes on the walls?

Answer: Candy

In Candy's Room, there are pictures of her heroes on the walls.
5. Which of the following is not true according to the music of Bruce Springsteen?

Answer: It takes a dirty blonde to get a dirty job done

It takes a red-headed woman to get a dirty job done.
6. Who requested a meeting with Bruce Springsteen and was turned down in a short, but critical note?

Answer: Fawn Hall

Bruce didn't care for Fawn Hall, or her boss Oliver North.
7. Who left The E Street Band prior to the 'Born in the USA' tour?

Answer: Steven Van Zandt

Little Stevie left the band, but obviously would return.
8. Who was "The Phantom"?

Answer: Danny Federici

Danny Federici used to pull a disappearing act just after each show to avoid being served a warrant for his arrest.
9. Where is there a darkness?

Answer: On the edge of town

'Darkness on the Edge of Town' is the final track on the album of the same name.
10. Who didn't go up to Greasy Lake?

Answer: Spanish Johnny

Spanish Johnny drove in from the underworld in "Incident on 57th Street". The others went up to Greasy Lake in "Spirit in the Night"
Source: Author okuriashiharai

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 71: 4/10
Dec 29 2022 : GoodwinPD: 10/10
Dec 28 2022 : Guest 166: 3/10
Dec 28 2022 : Guest 172: 6/10
Dec 28 2022 : DeepHistory: 9/10
Dec 28 2022 : Guest 174: 5/10
Dec 27 2022 : Guest 174: 6/10
Dec 27 2022 : Guest 76: 4/10
Dec 26 2022 : Guest 69: 7/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us