Quiz about Bruce Springsteen The Albums
Quiz about Bruce Springsteen The Albums

Bruce Springsteen: The Albums Trivia Quiz


Bruce Springsteen has released some of the most classic albums ever. I'll give you a song, you just have to name the album. Good luck.

A multiple-choice quiz by modfather. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Bruce Springsteen

Author
modfather
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
225,791
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1191
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On which Bruce Springsteen album does 'Souls of the Departed' appear? Hint

The Rising
Human Touch
Lucky Town
The River

2. On which Bruce Springsteen album does 'Meeting Across The River' appear? Hint

Born In The USA
Nebraska
The River
Born To Run

3. On which Bruce Springsteen album does 'I'm Goin' Down' appear? Hint

Human Touch
The Rising
Tunnel Of Love
Born In The USA

4. On which Bruce Springsteen album does 'Ramrod' appear? Hint

Greetings from Asbury Park
Devils and Dust
Lucky Town
The River

5. On which Bruce Springsteen album does 'Worlds Apart' appear? Hint

Darkness on the Edge of Town
Devils and Dust
The Rising
Nebraska

6. On which Bruce Springsteen album does 'It's Hard to be a Saint in the City' appear? Hint

The Wild The Innocent and The E street Shuffle
Greetings from Asbury Park
Tunnel of Love
18 Tracks

7. On which Bruce Springsteen album does 'Loose Ends' appear? Hint

Human Touch
18 Tracks
Lucky Town
The Ghost of Tom Joad

8. On which Bruce Springsteen album does 'Reno' appear? Hint

The Rising
Devils and Dust
Born To Run
Nebraska

9. On which Bruce Springsteen album does 'One Step Up' appear? Hint

Born In The USA
Tunnel of Love
Human Touch
!8 Tracks

10. On which Bruce Springsteen album does 'Candy's Room' appear? Hint

Devils and Dust
18 Tracks
Darkness on the Edge of Town
Born to Run


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On which Bruce Springsteen album does 'Souls of the Departed' appear?

Answer: Lucky Town

"Lucky Town" was released in 1992. 'Souls of the Departed' is the ninth track on the album. Springsteen first performed this song live on June 15, 1992 in Globen, Stockholm, Sweden. It was part of his set throughout his 1992 and 1993 tours.
2. On which Bruce Springsteen album does 'Meeting Across The River' appear?

Answer: Born To Run

"Born To Run" was released in 1975. 'Meeting Across The River' is the seventh track on the album. Springsteen performed this song, live, throughout the late 1970's and it was part of his live shows through1999. He still performs it today.
3. On which Bruce Springsteen album does 'I'm Goin' Down' appear?

Answer: Born In The USA

"Born In The USA" was released in 1984. 'I'm Goin' Down' is the ninth track on the album. One of the faster paced songs on the album, this was a live favourite, during his 'Born In The USA' tour of 1984 and 1985.
4. On which Bruce Springsteen album does 'Ramrod' appear?

Answer: The River

"The River "was released in 1980. 'Ramrod' is the sixth track on the second CD of the album. One of the big favourites of Springsteen fans during his live shows, it was part of his set during the late 1970's and during the 1980's. It has been a regular part of his set since 1999.
5. On which Bruce Springsteen album does 'Worlds Apart' appear?

Answer: The Rising

"The Rising" was released in 2002. 'Worlds Apart' is the seventh track on the album. 'Worlds Apart' is one of the most haunting songs that Springsteen has ever written. It was a part of his live set throughout his 2002 and 2003 tours.
6. On which Bruce Springsteen album does 'It's Hard to be a Saint in the City' appear?

Answer: Greetings from Asbury Park

Greetings from Asbury Park" was released in 1973. 'It's Hard to be a Saint in the City' is the tenth song on the album. A firm favourite of Springsteen fans, it was part of his live shows throughout the 1970's and a live version of the song also appeares on the album "Live 1975-85."
7. On which Bruce Springsteen album does 'Loose Ends' appear?

Answer: 18 Tracks

"18 Tracks" was released in 1999. 'Loose Ends' is the sixth track on the album. The song was originaly recorded for "Darkness on the Edge of Town" and then for "The River", but never made it to the final release. "18 Tracks" is the first album that the song has been released on, it also appears on the box compilation "Tracks."
8. On which Bruce Springsteen album does 'Reno' appear?

Answer: Devils and Dust

"Devils and Dust" was released in 2005. 'Reno' is the third track on the album. This song caused the album to be given parental advisory sticker to be placed on the album, due to explicit lyrics.
9. On which Bruce Springsteen album does 'One Step Up' appear?

Answer: Tunnel of Love

""Tunnel of Love was released in 1987. 'One Step Up' is the tenth track on the album. Performed during his tour of 1988, it has recently been part of his live set since 2005.
10. On which Bruce Springsteen album does 'Candy's Room' appear?

Answer: Darkness on the Edge of Town

Darkness on the Edge of Town was relesed in 1978. 'Candy's Room' is the fourth track on the album. A live favourite throughout the 1980's, there is a live version of the song on Live 1975-85.

Thanks for playing.
Source: Author modfather

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gretas before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 71: 2/10
Dec 28 2022 : Guest 107: 3/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us