FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about CDB Lyrics
Quiz about CDB Lyrics

CDB Lyrics Trivia Quiz


Here's some lyrics from my favourite Chris de Burgh songs. How many can you get?

A multiple-choice quiz by atomic32. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Chris de Burgh

Author
atomic32
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
201,162
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
291
- -
Question 1 of 10
1. Ok, which Chris De Burgh song is this line taken from, "You used to take me fishing down by the wishing well, one day you threw a wish in, and we listened while it fell..."? Hint


Question 2 of 10
2. Which Chris De Burgh song is this line taken from,"I really love it when you say to me that I'm the one who makes you strong."?
Hint


Question 3 of 10
3. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "No-one's coming to my door, and all my friends are gone..."?
Hint


Question 4 of 10
4. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "We play the game, we pay the price, with luck that comes and goes..."? Hint


Question 5 of 10
5. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "Una mesa para dos, vino tinto de la casa, esta noche vaya con amor!"? (The rest is in English I assure you!)
Hint


Question 6 of 10
6. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "I've never seen you looking so lovely as you did tonight..."? Hint


Question 7 of 10
7. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "But everybody's gone, and we're still going strong, thinking of bed, dancing instead, you're lovely in red..."?
Hint


Question 8 of 10
8. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "Is it real, what I feel, is it love..."? Hint


Question 9 of 10
9. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "I took a walk past the old saxon well, down by the cathedral, I heard the chapel bell..."?
Hint


Question 10 of 10
10. I'm going to give you a cryptic clue as to my all time favourite Chris De Burgh album. Can you guess which one I'm talking about?

"I'm going to catch a foreign train, to see my Old Friend The Painter, who lives in a Tower with his mistress Patricia the Stripper. And now I'm Going Home!"

What album could I possibly be refering to?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ok, which Chris De Burgh song is this line taken from, "You used to take me fishing down by the wishing well, one day you threw a wish in, and we listened while it fell..."?

Answer: Old Friend

Taken from the album 'Spanish Train and Other Stories', released in 1975. Track number 8.
2. Which Chris De Burgh song is this line taken from,"I really love it when you say to me that I'm the one who makes you strong."?

Answer: Two Sides To Every Story

Taken from the album 'Notes From Planet Earth - The Ultimate Collection', released in 2001. A duet with Shelly Nelson. Track number 8.
3. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "No-one's coming to my door, and all my friends are gone..."?

Answer: Leather on my Shoes

Taken from the album 'Flying Colours', released in 1988. Track number 5.
4. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "We play the game, we pay the price, with luck that comes and goes..."?

Answer: Timing Is Everything

Taken from the album 'Timing is Everything', released in 2002. Track number 4.
5. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "Una mesa para dos, vino tinto de la casa, esta noche vaya con amor!"? (The rest is in English I assure you!)

Answer: What You Mean To Me

Taken from the album 'Road To Freedom', released in 2004. This album was the first release under CDB's own record company, Ferryman Productions. I'm afraid I cant translate the line verbatum, but he refers to a table for 2, drinking house wine, and this night go with love. Doesn't make a lot of sense, but sounds beautiful in Spanish. Track number 8.
6. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "I've never seen you looking so lovely as you did tonight..."?

Answer: Lady in Red

Taken from the album 'Into The Light', released in 1986. This song catapulted CDB into the spotlight with his first number 1 hit! Despite this song appearing on many of CDB's compilation albums, it's first release was on 'Into The Light'. Track number 4.
7. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "But everybody's gone, and we're still going strong, thinking of bed, dancing instead, you're lovely in red..."?

Answer: Five Past Dreams

Taken from the album 'Road to Freedom', released in 2004. The sequel to the Number 1 hit Lady in Red. Track number 6.
8. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "Is it real, what I feel, is it love..."?

Answer: Diamonds in the Dark

Taken from the album 'Spark to a Flame', released in 1989. Track number 12.
9. Which Chris De Burgh song is this line taken from, "I took a walk past the old saxon well, down by the cathedral, I heard the chapel bell..."?

Answer: Where Peaceful Waters Flow

Taken from the album 'The Getaway', released in 1982. Track number 9.
10. I'm going to give you a cryptic clue as to my all time favourite Chris De Burgh album. Can you guess which one I'm talking about? "I'm going to catch a foreign train, to see my Old Friend The Painter, who lives in a Tower with his mistress Patricia the Stripper. And now I'm Going Home!" What album could I possibly be refering to?

Answer: Spanish Train and Other Stories

The songs I cunningly mentioned there was, Spanish Train, Old Friend, The Tower, Patricia The Stripper and I'm Going Home. Also on the album is A Spaceman Came Travelling, Lonely Sky, This Song For You and Just Another Poor Boy. Released in 1975, this album is a must in your collection! Thanks for playing my very first quiz!
Source: Author atomic32

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us