FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chris De Burgh Lyrics
Quiz about Chris De Burgh Lyrics

Chris De Burgh Lyrics Trivia Quiz


Test your knowledge on Chris De Burgh lyrics. Can you name the songs these lines are from?

A multiple-choice quiz by paulcarol. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Chris de Burgh

Author
paulcarol
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
97,348
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
500
- -
Question 1 of 10
1. "The cafes are all deserted, the streets are wet again." Hint


Question 2 of 10
2. "We live and die, we laugh and we cry" Hint


Question 3 of 10
3. "I thought I'd spend my whole life flying"
Hint


Question 4 of 10
4. "They broke through the city walls"
Hint


Question 5 of 10
5. "I could tell you all about, your picture at my bedside,"
Hint


Question 6 of 10
6. "And when the rain came down, he heard a wild dog howl" Hint


Question 7 of 10
7. "I've never seen you shine so bright"
Hint


Question 8 of 10
8. "'Cos he doesn't need her, the way that I need her"
Hint


Question 9 of 10
9. "But as he spoke, from beneath his cloak, he slipped another ace..." Hint


Question 10 of 10
10. "And when there was just one set of prints in the sand, That was when you carried me"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The cafes are all deserted, the streets are wet again."

Answer: "Fatal Hesitation"

"Fatal Hesitation" got to number 44 in the UK charts and was from the album "Into the Light".
2. "We live and die, we laugh and we cry"

Answer: "Carry Me (Like A Fire In Your Heart)"

"Carry Me" appears on two albums- "Flying Colours" and "Beautiful Dreams."
3. "I thought I'd spend my whole life flying"

Answer: "Turning Round"

"Turning Round" was number 1 in Brazil for 16 weeks.
4. "They broke through the city walls"

Answer: "Crusader"

"Crusader" is 8.38 minutes long and has four parts: "The Fall of Jerusalem", "In the Court of Saladin", "The Battlefield", and "Finale".
5. "I could tell you all about, your picture at my bedside,"

Answer: "When I Think of You"

"When I Think Of You" was released as a single in 1999, from the album "Quiet Revolution".
6. "And when the rain came down, he heard a wild dog howl"

Answer: "Don't Pay The Ferryman"

The single "Don't Pay The Ferryman" was released on vinyl in 1982, then a live version was relased on CD single in 1990.
7. "I've never seen you shine so bright"

Answer: "Lady In Red"

This is Chris' most well-known song.
8. "'Cos he doesn't need her, the way that I need her"

Answer: "Guilty Secret"

This was the first single from the album "Timing is Everything".
9. "But as he spoke, from beneath his cloak, he slipped another ace..."

Answer: "Spanish Train"

Released in 1978, the single also featured "Perfect Day".
10. "And when there was just one set of prints in the sand, That was when you carried me"

Answer: "The Snows of New York"

Released as a single in 1995 to promote the album "Beautiful Dreams", this song had first appeared on the album "This way Up" in 1994.
Source: Author paulcarol

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us