FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about David Gray White Ladder Lyrics
Quiz about David Gray White Ladder Lyrics

David Gray "White Ladder" Lyrics Quiz


All of the lyrics on this quiz are from the album "White Ladder". I'll give you the quote and you pick which song it is from. Good luck and have fun!

A multiple-choice quiz by mustangirl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G

Author
mustangirl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,677
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
463
- -
Question 1 of 10
1. "Well hey little girl you will always make up so take off that unbecoming frown" Hint


Question 2 of 10
2. "Feels like lightning running through my veins" Hint


Question 3 of 10
3. "And everything I held so dear disappeared without a trace" Hint


Question 4 of 10
4. "Thunder and war, forever crying oh no" Hint


Question 5 of 10
5. "But when you hold me like you do it feels so right" Hint


Question 6 of 10
6. "What kinda world is this we're living in" Hint


Question 7 of 10
7. "Your bright eyes are what the time is" Hint


Question 8 of 10
8. "We were born with our eyes wide open, so alive with wild hope now" Hint


Question 9 of 10
9. "Feel the weight of this passing time all those crazy faces run through my mind" Hint


Question 10 of 10
10. "You and I had to be the standing joke of the year" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Well hey little girl you will always make up so take off that unbecoming frown"

Answer: "Say Hello Wave Goodbye"

Sixth verse. "Under the deep red lights, I can see the make-up sliding down. Well hey little girl you will always make up so take off that unbecoming frown. As for me well, I'll find someone who's not going cheap in a sale." This song was not writen by David Gray.
2. "Feels like lightning running through my veins"

Answer: "Please Forgive Me"

First verse. "Please forgive me if I act a little strange, for I know not what I do, feels like lightning running through my veins, every time I look at you." David was born in Manchester, England. I read from one place that he was born in 1970 and another place it was 1968, so I'm really not sure.
3. "And everything I held so dear disappeared without a trace"

Answer: "Sail Away"

Second verse. "Crazy skies are wild above me now, winter howling at my face and everything I held so dear disappeared without a trace". When David was nine he moved to Wales.
4. "Thunder and war, forever crying oh no"

Answer: "White Ladder"

Second verse. "White River thunder and war, forever crying oh no. Don't wanna feel tonight. There's no rhyme or reason to life, this sweet life." David went to school at the University of London.
5. "But when you hold me like you do it feels so right"

Answer: "This Year's Love"

First verse. "This year's love had better last, heaven knows it's high time and I've been waiting on my own too long, but when you hold me like you do it feels so right". This song was the first single released from "White Ladder".
6. "What kinda world is this we're living in"

Answer: "My Oh My"

Fourth verse. "My oh my you know I just can't win I burn it down it comes right back again what kinda world is this we're living in where you never win, it takes a lot of love". David's first single released was "Birds without Wings" in 1992.
7. "Your bright eyes are what the time is"

Answer: "Night Blindness"

First verse. "A million to one outsiders, night blindness, can't see. Your bright eyes are what the time is, twenty five past eternity". The album "White Ladder" was recorded in a London (flat) apartment with the windows open.
8. "We were born with our eyes wide open, so alive with wild hope now"

Answer: "Silver Lining"

Second verse. "We were born with our eyes wide open so alive with wild hope now, can you tell me why time after time they drag you down, down in the darkness deep". The album "White Ladder" was released in the US on March 21, 2000.
9. "Feel the weight of this passing time all those crazy faces run through my mind"

Answer: "We're Not Right"

First verse. "Feel the weight of this passing time all those crazy faces run through my mind and that song has brought a teardrop to my eyes. Can't tell the bottle from the mountain top no we're not right". David Gray has a few appearences in the British film "This Year's Love".
10. "You and I had to be the standing joke of the year"

Answer: "Say Hello Wave Goodbye"

First verse. "Standing at the door of the Pink Flamingo crying in the rain, here was a kind of so-so love and now I'm going to make sure it doesn't happen again. You and I had to be the standing joke of the year. You were a run around, a lost and found and not for me I feel."
Source: Author mustangirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Deborah (aka Debbie) Gibson Average
2. Safety Pin Stuck In My Heart Tough
3. 5ive Lyrics Tough

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us