FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chris de Burghs Albums
Quiz about Chris de Burghs Albums

Chris de Burgh's Albums Trivia Quiz


If you don't know Chris de Burgh, maybe you should have a listen to some of his music.

A multiple-choice quiz by beckyel. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Chris de Burgh

Author
beckyel
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
163,630
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
372
- -
Question 1 of 15
1. Chris de Burgh's first album was released in 1975. What was it called? Hint


Question 2 of 15
2. Which song, taken from 'Spanish Train & Other Stories' contains the lyrics: 'And it went la la la la la la la la la la'? Hint


Question 3 of 15
3. One of the tracks on 'At The End Of A Perfect Day' is named after which country? Hint


Question 4 of 15
4. What was the name of Chris de Burgh's fourth album, released in January 1979? Hint


Question 5 of 15
5. The album Chris de Burgh released in 1980 was called 'Southern Wind'.


Question 6 of 15
6. What was the title of the compilation album Chris de Burgh released in 1981? Hint


Question 7 of 15
7. What was the highest position 'Man On The Line' reached in the UK chart in 1984? Hint


Question 8 of 15
8. The album 'High On Emotion' was recorded at a concert given by Chris de Burgh in which city? Hint


Question 9 of 15
9. In the album 'Into The Light' de Burgh wrote a song to celebrate the birth of his daughter. What was her name? Hint


Question 10 of 15
10. Which album was in the UK chart from October 1988 to March 1989? Hint


Question 11 of 15
11. The song 'Do What You Do' was released on the album 'Forgotten Angels'.


Question 12 of 15
12. Who wrote the song 'In Dreams' that appeared on the album 'Beautiful Dreams'? Hint


Question 13 of 15
13. From which album did the songs 'Lebanese Night' and 'The Best That Love Can Be' come from? Hint


Question 14 of 15
14. Which of these albums did not feature Chris de Burgh's most well known song 'The Lady In Red'? Hint


Question 15 of 15
15. On the album 'Notes From Planet Earth', with whom does Chris de Burgh sing a duet entitled 'Two Sides to Every Story'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Chris de Burgh's first album was released in 1975. What was it called?

Answer: Far Beyond These Castle Walls

Chris de Burgh was born in Argentina in October 1947. After much hard work he got a deal with A&M records in 1974 and 'Far Beyond These Castle Walls' was released in 1975.
2. Which song, taken from 'Spanish Train & Other Stories' contains the lyrics: 'And it went la la la la la la la la la la'?

Answer: A Spaceman Came Travelling

'A Spaceman Came Travelling' is one of Chris de Burgh's better known tracks. The album 'Spanish Train and Other Stories' was released in 1975. The highest position it reached in the UK album chart was 37, in September 1985.
3. One of the tracks on 'At The End Of A Perfect Day' is named after which country?

Answer: Brazil

'Ooh, next time I see you I'll be singing in Brazil,
Misty land of music where the feet are never still' is how the song begins. The album was released in 1977 and features some great tracks, including 'In A Country Churchyard' and 'Broken Wings'.
4. What was the name of Chris de Burgh's fourth album, released in January 1979?

Answer: Crusader

'Crusader' featured the lengthy song 'Crusader', as well as 'Carry On', 'Quiet Moments' and 'The Girl With April In Her Eyes'.
While young Chris de Burgh lived in Malta, Nigeria and Zaire before finally going to live in Ireland.His parents converted a twelfth century castle into a hotel, and it was there that he gave concerts to the guests long before he decided that his future lay in music.
5. The album Chris de Burgh released in 1980 was called 'Southern Wind'.

Answer: false

It was called 'Eastern Wind'; it featured some of his best songs, including 'The Traveller', 'Tonight' and 'Sailor'.
De Burgh studied French and English at Trinity College, Dublin.
6. What was the title of the compilation album Chris de Burgh released in 1981?

Answer: Best Moves

'Best Moves' featured songs from the previous five albums. 'Record Company Bash' and 'Discovery' are songs from 'Eastern Wind' and 'At The End Of A Perfect Day' respectively.
7. What was the highest position 'Man On The Line' reached in the UK chart in 1984?

Answer: 10

This album entered the UK chart at number 30 in May 1984 and reached number 10 on 2nd June. It remained there for two weeks, before sliding back down again. It features the songs 'The Ecstasy of Flight' and 'High On Emotion'.
8. The album 'High On Emotion' was recorded at a concert given by Chris de Burgh in which city?

Answer: Dublin

This album was released in September 1990 and features a selection of Chris de Burgh's most popular songs.
Chris de Burgh is hugely popular across the world, but especially in Germany, where he performed at the reunification celebrations in 1990.
9. In the album 'Into The Light' de Burgh wrote a song to celebrate the birth of his daughter. What was her name?

Answer: Rosanna

'Into the Light' spent 23 weeks in the UK album chart, including a week at number 1 (August 1986). Chris de Burgh's wife was named Diane, and they had three children, Rosanna, Hubie and Michael. The song was titled 'For Rosanna'. Rosanna Davison was Miss Ireland and she won the Miss World title in China in 2003.
10. Which album was in the UK chart from October 1988 to March 1989?

Answer: Flying Colours

It entered the chart at number 8, then went up and down until leaving the chart in February. It re-entered in March, but only for three weeks. It features the moving song 'Carry Me', which de Burgh wrote for a friend who had been bereaved.
11. The song 'Do What You Do' was released on the album 'Forgotten Angels'.

Answer: false

'Do What You Do' was on the album 'The Glory Of Gershwin', released as a tribute to Gerhswin in 1994 and featuring tracks by Peter Gabriel and Elton John. 'Forgotten Angels' was an album released in aid of the Children's Hospital in Temple Street, and featured songs by Boyzone, U2 and Van Morrison amongst others.
12. Who wrote the song 'In Dreams' that appeared on the album 'Beautiful Dreams'?

Answer: Roy Orbison

John Lennon wrote 'Girl', which was a Beatles hit, while Wayne Carson Thompson, Mark James and John Christopher wrote the song 'Always On My Mind'. Both songs feature on this album.
13. From which album did the songs 'Lebanese Night' and 'The Best That Love Can Be' come from?

Answer: Timing Is Everything

'Star Boulevard' is a compilation album; 'Timing Is Everything' was released in 2002. This was Chris de Burgh's sixteenth studio album. The first single release from the album was the track 'Guilty Secret'.
14. Which of these albums did not feature Chris de Burgh's most well known song 'The Lady In Red'?

Answer: Power Of Ten

'The Lady In Red' was the twenty-fourth single released by Chris de Burgh; it went to number one in the UK in 1986. The song first appeared on 'Into The Light'.
15. On the album 'Notes From Planet Earth', with whom does Chris de Burgh sing a duet entitled 'Two Sides to Every Story'?

Answer: Shelley Nelson

Shelley Nelson has had some success in the UK chart, with the songs 'Here's Where the Story Ends' and 'Sometimes'. 'Notes From Planet Earth' was released in 2001. Elissa sang 'Lebanese Night' with Chris de Burgh and Vicky Leandros sang 'Separate Tables' with de Burgh.
www.cdeb.com has lots of information about Chris de Burgh's songs and about the man himself.
Source: Author beckyel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us