Quiz about Chili Peppers Trivia
Quiz about Chili Peppers Trivia

Chili Peppers Trivia Trivia Quiz


This is a short game full of random Red Hot Chili Peppers trivia. Have Fun!

A multiple-choice quiz by Romanos. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
Romanos
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,758
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2413
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What album was being made in the documentary Funky Monks? Hint

Freaky Styley
Mother's Milk
Out In L.A.
Blood Sugar Sex Magik

2. Who was the original guitarist for the Chili Peppers? Hint

John Frusciante
Hillel Slovak
Arik Marshall
Dave Navarro

3. What band did drummer Jack Irons join after quitting the Chili Peppers? Hint

Pearl Jam
Stone Temple Piolets
Nirvana
Sound Garden

4. What song did the Chili Peppers record with Tricky?

Answer: (One Word)
5. Which of these songs were on an actual Chili Peppers LP? Hint

Soul To Squeeze
Jungle Man
Rollercoaster Of Love
Gong Li

6. Which Chili Pepper was in the movie Suburbia? Hint

Flea
Anthony Keidis
Chad Smith
Jack Irons

7. What is Flea's oldest daughter's name?

Answer: (Two Words)
8. How many members of the band (including all guitarists and drummers)have a tattoo of a squid or octopus? Hint

3
6
4
2

9. Which item were the Chili Peppers not famous for wearing on their heads? (Note: By "head", I mean the one above the shoulders!) Hint

mohawks
giant light bulbs
socks
torches

10. Which was not one of Hillel's nicknames? Hint

Slim
None of the above
Huckleberry
Stretch


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What album was being made in the documentary Funky Monks?

Answer: Blood Sugar Sex Magik

This video was filmed in a house where the Beatles and Jimi Hendrix once lived.
2. Who was the original guitarist for the Chili Peppers?

Answer: Hillel Slovak

Hillel taught Flea how to play bass back in high school.
3. What band did drummer Jack Irons join after quitting the Chili Peppers?

Answer: Pearl Jam

Jack recorded the first three albums with the RHCP and then went on to Pearl Jam.
4. What song did the Chili Peppers record with Tricky?

Answer: Girls

Great song. Listen to it.
5. Which of these songs were on an actual Chili Peppers LP?

Answer: Jungle Man

Jungle Man was the first track on the Freaky Styley album.
6. Which Chili Pepper was in the movie Suburbia?

Answer: Flea

This movie was made in the mid 80s about a bunch of punk rockers. Flea is in his true environment.
7. What is Flea's oldest daughter's name?

Answer: Clara Balzary

Clara was one of the children in the Aeroplane video. Flea's younger daughter is Sunny Bebop.
8. How many members of the band (including all guitarists and drummers)have a tattoo of a squid or octopus?

Answer: 2

You can see these tatoos on the Blood Sugar Sex Magik album.
9. Which item were the Chili Peppers not famous for wearing on their heads? (Note: By "head", I mean the one above the shoulders!)

Answer: socks

The Chili Peppers are probably most famous for wearing socks, only not on their heads (or feet).
10. Which was not one of Hillel's nicknames?

Answer: Stretch

These were names that Anthony gave Hillel. In turn, Hillel gave Anthony the name Swan.
Source: Author Romanos

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 98: 10/10
Dec 15 2022 : Guest 180: 6/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us