Quiz about Mega By the Way Lyrics
Quiz about Mega By the Way Lyrics

Mega "By the Way" Lyrics Trivia Quiz


A lyrics quiz from the album "By The Way".

A multiple-choice quiz by Andy713. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
Andy713
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
107,841
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
18 / 25
Plays
3387
Last 3 plays: Guest 78 (22/25), Guest 172 (24/25), Guest 98 (25/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Can I get some vaseline, step into a modern scene." Hint

Can't Stop
By The Way
This Is The Place
The Zephyr Song

2. "Silveretta the jets of a lifetime." Hint

Minor Thing
I Could Die For You
Dosed
Universally Speaking

3. "I'm a dancehall dirty breakbeat." Hint

Cabron
Don't Forget Me
Midnight
On Mercury

4. "This is my time, this is my tear." Hint

This Is The Place
Warm Tape
Tear
Venice Queen

5. "Skin that flick, she's such a little DJ." Hint

Universally Speaking
Dosed
On Mercury
By The Way

6. "In you a star is born." Hint

Can't Stop
Minor Thing
Tear
Dosed

7. "I feel it more than ever." Hint

The Zephyr Song
Cabron
I Could Die For You
Venice Queen

8. "Master waits for its collision now." Hint

Throw Away Your Television
Don't Forget Me
Cabron
Midnight

9. "Girls that like a story so I told one." Hint

By The Way
Minor Thing
Throw Away Your Television
Warm Tape

10. "Memories of everything of lemon trees." Hint

Universally Speaking
Warm Tape
On Mercury
Tear

11. "Does it go from east to west?" Hint

This Is The Place
Venice Queen
Can't Stop
Throw Away Your Television

12. "Go ask the dust for my answers." Hint

Can't Stop
Universally Speaking
By The Way
Don't Forget Me

13. Questions 13 to 25 are about what's not on the track. Which of these is NOT on the track "By The Way?" Hint

"Standing in line to see the show tonight."
"Dani the girl is singing songs to me beneath the marquee."
"Song bird, main line, cash back, hard top."
"I'm in a flash ray."

14. Which of these is NOT on the track "Universally Speaking"? Hint

"I saw your face elegant and tired."
"I saw your crime dying to get high."
"Cut up from the chase, still I so admired."
"Why don't you let go shake it off."

15. Which of these is NOT on the track "This is The Place"? Hint

"Devil may cry, devil may care."
"Take a chance on that which seems to be the making of a dream."
"This is my calling."
"In the way I wonder if she's living in a magazine."

16. Which of these is NOT on the track "Dosed"? Hint

"Deep inside the canyon I can't hide."
"You cut a perfect form."
"Dog town, blood bath, rib cage, soft tail."
"Climb onto your seahorse."

17. Which of these is NOT on the track "Don't Forget Me"? Hint

"Can I get your hand and write on, just a piece of lead and bite on."
"Two legs that you spread inside the tool shed."
"I'm a meth lab first rehab."
"I'm the bloodstain on your shirt sleeve."

18. Which of these is NOT on the Track "The Zephyr Song"? Hint

"In the water I centre my emotion."
"What a night to fly my kite on."
"The word I love, the tears I drop."
"Take a piece and pass it on."

19. Which of these is NOT on the track "Can't Stop"? Hint

"Kick start the golden generator."
"I see you in the park, you're always wearing Dodger blue."
"This life is more than ordinary."
"This life is more than just a read through."

20. Which of these is NOT on the track "I Could Die For You"? Hint

"I'm here to be your only go between."
"Come along and go along with me."
"This is what I want to be."
"I changed the key from C and D."

21. Which of these is NOT on the track "Midnight"? Hint

"Things will never be the same."
"I'm an ocean in your bedroom."
"Over the laws of light."
"Everyone knows anything goes."

22. Which of these is NOT on the track "Throw Away Your Television"? Hint

"It's a repeat and it's getting old."
"Can I bolate your genie."
"Renegades with fancy gauges."
"It's a repeat of a story told."

23. Which of these is NOT on the track "Cabron"? Hint

"I am small, but I am strong."
"What else can you do?"
"Everyone would take a cue."
"Enter the rolling tide."

24. Which of these is NOT on the track "Tear"? Hint

"Distiler's got a scream."
"California skies got room to spare."
"Take it outside, take it out there."
"Shadow my free form."

25. Last one. Which of these is NOT on the track "On Mercury"? Hint

"Come on, let's go."
"Turn around and look at me."
"Looking up into a reverse vertigo."
"Dropping in coming through the mesh."


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Can I get some vaseline, step into a modern scene."

Answer: This Is The Place

Jim Scott is the engineer of "Red Hot Chili Peppers."
2. "Silveretta the jets of a lifetime."

Answer: Universally Speaking

Ethan Mates is the additional engineer.
3. "I'm a dancehall dirty breakbeat."

Answer: Don't Forget Me

Marc Mann is the orchestra arranger and conductor.
4. "This is my time, this is my tear."

Answer: Tear

The strings were recorded at the Warner Brothers studio.
5. "Skin that flick, she's such a little DJ."

Answer: By The Way

The cello strings were recorded at Los Angeles and Chatean Memont.
6. "In you a star is born."

Answer: Dosed

The music was mixed at The Village Recorder.
7. "I feel it more than ever."

Answer: The Zephyr Song

"The Zephyr Song" reached to number 11 in the British singles chart.
8. "Master waits for its collision now."

Answer: Throw Away Your Television

Go to www.redhotchilipeppers.com for more information.
9. "Girls that like a story so I told one."

Answer: By The Way

"By The Way" reached to number 2 in the British single charts.
10. "Memories of everything of lemon trees."

Answer: On Mercury

The AOL keyword for the band is "Red Hot Chili Peppers." Don't add the quotation marks, though.
11. "Does it go from east to west?"

Answer: Venice Queen

The band released their first single in 1990.
12. "Go ask the dust for my answers."

Answer: Can't Stop

"By The Way" album was number 1 for over six weeks in the British album chart.
13. Questions 13 to 25 are about what's not on the track. Which of these is NOT on the track "By The Way?"

Answer: "I'm in a flash ray."

Rick Rubin is the producer of Red Hot Chili Peppers.
14. Which of these is NOT on the track "Universally Speaking"?

Answer: "Why don't you let go shake it off."

The correct answer is on the track "On Mercury."
15. Which of these is NOT on the track "This is The Place"?

Answer: "Devil may cry, devil may care."

The correct answer is on the track "Tear."
16. Which of these is NOT on the track "Dosed"?

Answer: "Dog town, blood bath, rib cage, soft tail."

The correct answer is on the track "By The Way."
17. Which of these is NOT on the track "Don't Forget Me"?

Answer: "Can I get your hand and write on, just a piece of lead and bite on."

The correct answer is on the track "The Zephyr Song."
18. Which of these is NOT on the Track "The Zephyr Song"?

Answer: "The word I love, the tears I drop."

The correct answer is on the track "Can't Stop."
19. Which of these is NOT on the track "Can't Stop"?

Answer: "I see you in the park, you're always wearing Dodger blue."

The correct answer is on the track "Cabron."
20. Which of these is NOT on the track "I Could Die For You"?

Answer: "I changed the key from C and D."

The correct answer is on the track "Minor Thing."
21. Which of these is NOT on the track "Midnight"?

Answer: "I'm an ocean in your bedroom."

The correct answer is on the track "Don't Forget Me."
22. Which of these is NOT on the track "Throw Away Your Television"?

Answer: "Can I bolate your genie."

The correct answer is on the track "This Is The Place."
23. Which of these is NOT on the track "Cabron"?

Answer: "Enter the rolling tide."

The correct answer is on the track "Midnight."
24. Which of these is NOT on the track "Tear"?

Answer: "Shadow my free form."

The correct answer is on the track "Warm Tape."
25. Last one. Which of these is NOT on the track "On Mercury"?

Answer: "Dropping in coming through the mesh."

The correct answer is on the track "Venice Queen." Thank you for playing my quiz.
Source: Author Andy713

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : Guest 78: 22/25
Jan 21 2023 : Guest 172: 24/25
Jan 14 2023 : Guest 98: 25/25
Jan 10 2023 : Guest 185: 12/25
Jan 08 2023 : Guest 198: 23/25
Dec 23 2022 : Guest 108: 24/25
Dec 15 2022 : Guest 180: 7/25
Dec 09 2022 : Guest 46: 23/25
Dec 09 2022 : Guest 210: 12/25

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us