Quiz about Red Hot Chili Peppers
Quiz about Red Hot Chili Peppers

The Ultimate Red Hot Chili Peppers Quiz | Music


Their first breakthrough album ("Blood Sugar Sex Magik") came out in 1991. How well do you know the Red Hot Chili Peppers?

A multiple-choice quiz by mcr_rocks. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
mcr_rocks
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,381
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1873
Last 3 plays: Guest 128 (8/10), Guest 174 (8/10), Guest 1 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was their first single off of the 2006 album 'Stadium Arcadium' titled? Hint

Tell Me Baby
Under the Bridge
Californication
Dani California

2. John Frusciante has made several solo albums. The title to one of them is "To Record Only _____ for Ten Days".

Answer: (One Word)
3. Which Chili Pepper's original name was Michael Balzary? Hint

Flea
John Frusciante
Anthony Kiedis
Chad Smith

4. Put the albums in the right order of when they were made, oldest to newest. Hint

'Mother's Milk', 'One Hot Minute', 'By the Way', 'Stadium Arcadium'
'By the Way', 'Mother's Milk', 'One Hot Minute', 'Stadium Arcadium'
'One Hot Minute', 'Mother's Milk', 'By the Way', 'Stadium Arcadium'
'Stadium Arcadium', 'Mother's Milk', 'By the Way', 'One Hot Minute'

5. Name the odd album out, in regards to guitarists. Hint

Blood Sugar Sex Magik
Californication
One Hot Minute
By The Way

6. The hit song 'Under the Bridge' is on which album? Hint

Blood Sugar Sex Magik
Stadium Arcadium
Mother's Milk
Californication

7. Chad Smith and Flea are the only two founding band members.

True
False

8. John Frusciante left the band for five years.

True
False

9. What song are these lyrics from: 'How long, how long, will I slide? Separate my side. I don't, I don't believe it's bad. Slitting my throat is all I ever.'? Hint

Californication
Scar Tissue
Around The World
Otherside

10. Fill in the blank lyric from the last verse of 'Californication': '___________ leads to a very rough road but it also breeds creation, And earthquakes are to a girl's guitar, they're just another good vibration.'

Answer: (1 word, rhymes with abduction)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was their first single off of the 2006 album 'Stadium Arcadium' titled?

Answer: Dani California

'Stadium Arcadium' is the third album in a row that Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith, and John Frusciante have made together.
2. John Frusciante has made several solo albums. The title to one of them is "To Record Only _____ for Ten Days".

Answer: water

Another one of his albums is called "When Shadows Collide With People".
3. Which Chili Pepper's original name was Michael Balzary?

Answer: Flea

Flea refused to use his unique bass-slapping technique during the album 'Blood Sugar Sex Magic' so that it wouldn't be copied by other bands.
4. Put the albums in the right order of when they were made, oldest to newest.

Answer: 'Mother's Milk', 'One Hot Minute', 'By the Way', 'Stadium Arcadium'

Other albums are 'Blood Sugar Sex Magik' and 'Californication'.
5. Name the odd album out, in regards to guitarists.

Answer: One Hot Minute

'One Hot Minute' featured Dave Navarro on guitar, instead of John Frusciante, who is in the other albums.
6. The hit song 'Under the Bridge' is on which album?

Answer: Blood Sugar Sex Magik

The opening guitar riff on 'Under the Bridge' is finger picked instead of played with a pick.
7. Chad Smith and Flea are the only two founding band members.

Answer: False

Chad Smith, the drummer, was hired after extensive auditions. Flea and Anthony Kiedies (lead vocals) are the only two founding members still in the band. Flea left the band for a short time to join the band FEAR, which fizzled out, so he returned; and Anthony was kicked out of the band for a period of time because of his drug problems, but rehired later.
8. John Frusciante left the band for five years.

Answer: True

It is in these five years that the band hired Dave Navarro and made the album 'One Hot Minute'. After Frusciante's (pronounced froo-SHAN-tay) house burned down, Flea persuaded him to rejoin the band.
9. What song are these lyrics from: 'How long, how long, will I slide? Separate my side. I don't, I don't believe it's bad. Slitting my throat is all I ever.'?

Answer: Otherside

That's the chorus to 'Otherside'. All four choices were on the album 'Californication', which was released in 1999.
10. Fill in the blank lyric from the last verse of 'Californication': '___________ leads to a very rough road but it also breeds creation, And earthquakes are to a girl's guitar, they're just another good vibration.'

Answer: Destruction

Besides being a highly original bassist, Flea is also a very good trumpet player and he plays on a few different Red Hot Chili Pepper tracks, such as 'Hump De Bump' on the album 'Stadium Arcadium'.
Source: Author mcr_rocks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 128: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 1: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 78: 9/10
Jan 21 2023 : Guest 172: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 212: 6/10
Jan 19 2023 : eunice2: 2/10
Jan 19 2023 : Guest 99: 5/10
Jan 18 2023 : Guest 73: 7/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us