Quiz about Red Hot Quiz
Quiz about Red Hot Quiz

Red Hot Quiz


The Red Hot Chili Peppers are one of the most enduring bands from this day and age. See how many questions you can get.

A multiple-choice quiz by knoxa. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
knoxa
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
266,949
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1652
Last 3 plays: Guest 204 (5/10), eunice2 (4/10), Guest 98 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the first ever Red Hot Chili Peppers song? Hint

True Men Don't Kill Coyotes
Police Helicopter
Out In L.A.
Nevermind

2. Which of these people did not produce a Red Hot Chili Peppers album? Hint

George Clinton
Michael Beinhorn
Andy Gill
Kurt Cobain

3. Which of these has been guitarist for Red Hot Chili Peppers? Hint

Krist Novelisc
Arik Marshall
Pete Townshend
Mike Mcready

4. Which of these Albums was never released by the band? Hint

The Ultimate Collection
Greatest Hits
What Hits!?
Out In L.A.

5. Which is not a track from "Blood Sugar Sex Magik"? Hint

Higher Ground
Funky Monks
Suck My Kiss
I Could Have Lied

6. John Frusciante also releases solo albums. Which is one of his own songs? Hint

Paper Cuts
Suck My Kiss
Song To Sing When I'm Lonely
Yellow Leadbetter

7. Did Anthony Kiedis write the song 'They're Red Hot'?

Yes
No

8. What is Flea's second daughter's name? Hint

Mike Adam
Clara
John Paul
Sunny Bebop

9. What was the first single from "Stadium Arcadium"? Hint

Hump De Bump
Snow (Hey Oh)
Dani California
Tell Me Baby

10. What is the name of the Red Hot Chili Peppers' Stadium Arcadium supporting guitarist? Hint

Michael Balzary
Josh Klinghoffer
Peter Palkinoff
John Thaliph


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the first ever Red Hot Chili Peppers song?

Answer: Out In L.A.

The band was actually formed in 1983 and wrote this song for one gig. The first album The Red Hot Chili Peppers was not released until 1984 and by then Jack Irons and Hillel Slovak had both left the band.
2. Which of these people did not produce a Red Hot Chili Peppers album?

Answer: Kurt Cobain

Andy Gill produce the self titled first album.
George Clinton produced Freaky Styley the second album.
Michael Beinhorn produced Uplift Mofo Party Plan and Mothers Milk the third and fourth albums.
Rick Rubin has produced everything since then.
3. Which of these has been guitarist for Red Hot Chili Peppers?

Answer: Arik Marshall

Krist Novelisc played for Nirvana.
Pete Townshend played for The Who.
Mike Mcready plays for Pearl Jam.
4. Which of these Albums was never released by the band?

Answer: The Ultimate Collection

"What Hits!?" was released in 1992 and therefore contained a majority of pre-"Blood Sugar Sex Magik" hits.

"Greatest Hits" was released in 2003. It only had hits from Mothers Milk and later. It only shares two tracks with the earlier "What Hits!?"

"Out In L.A." was released in 1994.The tracks contained are varied with the inclusion of four remixes, live cover songs by Jimi Hendrix and Thelonious Monster, demos and joke songs.
5. Which is not a track from "Blood Sugar Sex Magik"?

Answer: Higher Ground

Higher Ground is from Mothers Milk. It is a Stevie Wonder cover and was the first real mainstream Chili Peppers hit.
6. John Frusciante also releases solo albums. Which is one of his own songs?

Answer: Song To Sing When I'm Lonely

'Suck My Kiss' is by RHCP from the album Blood Sugar Sex Magik.
'Yellow Leadbetter' is by Pearl Jam from the album Lost Dogs.
'Paper Cuts' is by Nirvana from the album Bleach.
7. Did Anthony Kiedis write the song 'They're Red Hot'?

Answer: No

Robert Johnson wrote it. Robert Leroy Johnson May 8, 1911 - August 16, 1938 is among the most famous Delta Blues musicians. His exceptional guitar skills and his death at the age of 27 have given rise to much legend. "They're Red Hot" has also been covered by Eric Clapton on his tribute album "Me And Mr Johnson". Richie Kotzen also has his version of this song on his "Bipolar Blues" album.
8. What is Flea's second daughter's name?

Answer: Sunny Bebop

Clara is his oldest daughter and the other two I made up.
9. What was the first single from "Stadium Arcadium"?

Answer: Dani California

"Stadium Arcadium" was released in 2006. All four tracks have been released as singles but Dani California was the first.
10. What is the name of the Red Hot Chili Peppers' Stadium Arcadium supporting guitarist?

Answer: Josh Klinghoffer

Josh Klinghoffer has worked with John Frusciante on a number of his solo albums. Josh Klinghoffer, John Frusciante and Joe Lally have also made their own group called Ataxia and have released an album called "Automatic Writing".
Source: Author knoxa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 204: 5/10
Jan 19 2023 : eunice2: 4/10
Jan 14 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 12 2023 : Guest 86: 1/10
Jan 10 2023 : Guest 193: 3/10
Dec 29 2022 : Guest 51: 8/10
Dec 15 2022 : Guest 180: 8/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us