Quiz about E Von Dahl Killed The Locals
Quiz about E Von Dahl Killed The Locals

E. Von Dahl Killed The Locals Trivia Quiz


This quiz has to do with The Matches' debut CD, "E. Von Dahl Killed The Locals". I'll give you some lyrics and you select what song they're from.

A multiple-choice quiz by fanofjohnny. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. M

Author
fanofjohnny
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
236,846
Updated
Oct 28 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
20
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What song is this lyric from?- "You're the smile in my eyes that I can't cry out." Hint

Dog-Eared Page
Sick Little Suicide
Eryn Smith
The Restless

2. "That's just how I used to be, but I'm not even good at being me anymore."

Which song is this?
Hint

Scratched Out
More Than Local Boys
Audio Blood
Sick Little Suicide

3. "Exercise and malnutrition keep curves tight, cause all that matters is what's outside."

Which song has these lyrics?
Hint

Scratched Out
Sick Little Suicide
Eryn Smith
The Jack Slap Cheer

4. "She's got a lot of issues like a good magazine."

Tell me which song this is from.
Hint

Dog-Eared Page
The Jack Slap Cheer
Say 18
Borderline Creep

5. "Even though you're seventeen, I've got to tell you, you're too old for me."

Which song?
Hint

Destination:Nowhere Near
Chain Me Free
Audio Blood
Borderline Creep

6. "I can't escape these friends I've made since you left town."

Which song are these lyrics from?
Hint

Destination:Nowhere Near
Audio Blood
More Than Local Boys
Dog-Eared Page

7. "Sweating in the dark we're freed as the weight of the week falls away with a thud."

What song is this?
Hint

Chain Me Free
Audio Blood
Borderline Creep
Say 18

8. "Conversations with my bathroom mirror are never the same as when you're standing here." Hint

Say 18
Chain Me Free
Eryn Smith
The Jack Slap Cheer

9. "Hey, there's no painless way to say that I pass on that piece of pie that you planned as mine."

Which song?
Hint

Dog-Eared Page
More Than Local Boys
Scratched Out
The Jack Slap Cheer

10. "I sit in my room and play a punk rock song on my folk guitar."

Where are these lyrics from?
Hint

Borderline Creep
Sick Little Suicide
Destination:Nowhere Near
More Than Local Boys


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song is this lyric from?- "You're the smile in my eyes that I can't cry out."

Answer: Eryn Smith

The Matches are Shawn Harris, Justin San Souci, Jon Deveto, and Matt Whalen.
2. "That's just how I used to be, but I'm not even good at being me anymore." Which song is this?

Answer: Scratched Out

Shawn's sister does guest vocals on "Scratched Out".
3. "Exercise and malnutrition keep curves tight, cause all that matters is what's outside." Which song has these lyrics?

Answer: Sick Little Suicide

All the art for "E. Von Dahl Killed The Locals" was done by Shawn Harris and Justin San Souci. Shawn also did artwork for an Earlimart album.
4. "She's got a lot of issues like a good magazine." Tell me which song this is from.

Answer: Say 18

The Matches were originally called The Locals but due to legal reasons they had to change their name.
5. "Even though you're seventeen, I've got to tell you, you're too old for me." Which song?

Answer: Chain Me Free

The Matches are from Oakland, California. The band members took menial jobs at the Fillmore, to get a look at how professional bands worked, and in the hopes they'd somehow get noticed.
6. "I can't escape these friends I've made since you left town." Which song are these lyrics from?

Answer: Dog-Eared Page

The band started out with the pop punk sounds so prevalent at the time, but as time went on, their music expanded, became more eclectic, and mature.
7. "Sweating in the dark we're freed as the weight of the week falls away with a thud." What song is this?

Answer: Audio Blood

The Matches were behind the start of L3 Shows (Live, Loud, Local) in the Bay Area.
8. "Conversations with my bathroom mirror are never the same as when you're standing here."

Answer: The Jack Slap Cheer

The Matches formed in 1997, when the band members were still in high school.
9. "Hey, there's no painless way to say that I pass on that piece of pie that you planned as mine." Which song?

Answer: More Than Local Boys

The title of this album is a play on words, as Yvonne Doll was the frontwoman of the original band called The Locals, who forced the name change.
10. "I sit in my room and play a punk rock song on my folk guitar." Where are these lyrics from?

Answer: Destination:Nowhere Near

The Matches second cd is entitled "Decomposer".
Source: Author fanofjohnny

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 26 2022 : piet: 10/10
Dec 10 2022 : comark2000: 10/10

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us