FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Elvis Costello Lyrics
Quiz about Elvis Costello Lyrics

The Ultimate Elvis Costello Lyrics Quiz | Music


I figured that if I was going to write a quiz, I may as well write one about one of the greatest singers/songwriters of all time! So, here it is. All of the questions are Guess The Lyrics unless otherwise specified...Have fun and Good Luck!

A multiple-choice quiz by tanzen. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Elvis Costello

Author
tanzen
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
97,981
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
633
- -
Question 1 of 15
1. "I thought I was in trouble but I knew I was in Hell."? Hint


Question 2 of 15
2. "Was it a millionaire who said 'Imagine no possessions?'"? Hint


Question 3 of 15
3. "You take me to place that I'd never go - I love you more than you know."? Hint


Question 4 of 15
4. "Your mind is made up but your mouth is undone."? Hint


Question 5 of 15
5. "Oh no my darling, not with that clown!"? Hint


Question 6 of 15
6. "Guaranteed, guaranteed to capture your breath, Or just possibly scare you to death"? Hint


Question 7 of 15
7. "Sometime you confuse me with Santa Claus. It's the big white beard, I suppose."? Hint


Question 8 of 15
8. "I don't want to hurt you now, but I think you're shrinking"? Hint


Question 9 of 15
9. "Sometimes I wish that I could stop you from talking
when I hear the silly things that you say."?
Hint


Question 10 of 15
10. "Men come screaming, dressed in white coats Shake you very gently by the throat."? Hint


Question 11 of 15
11. "But there's a void without your kiss I wake on the precipice above the abyss..."? Hint


Question 12 of 15
12. "Well I finally found someone to turn me upside down And nail my feet up where my head should be."? Hint


Question 13 of 15
13. "They leave him half way to paradise, they leave you half way to bliss, the ladies invitation never seemed like this."? Hint


Question 14 of 15
14. "But I just know I must ... hesitate"? Hint


Question 15 of 15
15. "I'm the guilty party and I want my slice, but I know you've got me and I'm in a grip-like vice ... " Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I thought I was in trouble but I knew I was in Hell."?

Answer: Tokyo Storm Warning

From the "Blood and Chocolate" album, this song was written in collaboration with Cait O'Riordan, Costello's wife and bass player for "The Pogues".
2. "Was it a millionaire who said 'Imagine no possessions?'"?

Answer: The Other Side Of Summer

From the "Mighty Like a Rose" album, a comment in reference to John Lennon's "Imagine". The following line ("A poor little school boy who said 'We don't need no lessons?'"), was a reference to Pink Floyd's "The Wall".
3. "You take me to place that I'd never go - I love you more than you know."?

Answer: 15 Petals

From Costello's most recent album, "When I Was Cruel", which was released in 2002.
4. "Your mind is made up but your mouth is undone."?

Answer: Accidents Will Happen

From the "Armed Forces" album, which was released in 1979 and the second album released by Costello with his band The Attractions.
5. "Oh no my darling, not with that clown!"?

Answer: I Want You

Also from the "Blood and Chocolate" album. Other songs on this album include "Home is Anywhere You Hang Your Head", "Battered Old Bird" and "Crimes of Paris".
6. "Guaranteed, guaranteed to capture your breath, Or just possibly scare you to death"?

Answer: This Offer is Unrepeatable

From "The Juliet Letters" album, which was written and performed in collaboration with the Brodsky Quartet.
7. "Sometime you confuse me with Santa Claus. It's the big white beard, I suppose."?

Answer: God's Comic

From the "Spike" album, originally released in 1989.
8. "I don't want to hurt you now, but I think you're shrinking"?

Answer: The Other End of The Telescope

From the "All This Useless Beauty" album, which included songs like "Why Can't a Man Stand Alone?" "I Want To Vanish" and "Complicated Shadows".
9. "Sometimes I wish that I could stop you from talking when I hear the silly things that you say."?

Answer: Alison

From the album "My Aim is True", Elvis Costello's debut album (released in 1977).
10. "Men come screaming, dressed in white coats Shake you very gently by the throat."?

Answer: (I Don't Want To Go To) Chelsea

From "This Year's Model", Costello's first album with The Attractions.
11. "But there's a void without your kiss I wake on the precipice above the abyss..."?

Answer: Sweet Pear

Also taken from the "Mighty Like A Rose" album. "Mighty Like A Rose" was released in 1991.
12. "Well I finally found someone to turn me upside down And nail my feet up where my head should be."?

Answer: I'll Wear it Proudly

From the "King of America" album, which included a more Country and Western selection of songs.
13. "They leave him half way to paradise, they leave you half way to bliss, the ladies invitation never seemed like this."?

Answer: Clubland

From the "Trust" album, which was released in 1981 and also included "Different Finger", "Pretty Words" and "Luxembourg", amongst others.
14. "But I just know I must ... hesitate"?

Answer: I Still Have That Other Girl

From the "Painted from Memory" album, which was created in collaboration with Burt Bacharach.
15. "I'm the guilty party and I want my slice, but I know you've got me and I'm in a grip-like vice ... "

Answer: Party Girl

Also taken from the "Armed Forces" album. I hope you enjoyed the quiz and were reminded of many of the great songs written by this great man!
Source: Author tanzen

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us