Quiz about Eurovision Song Contest Mania
Quiz about Eurovision Song Contest Mania

Eurovision Song Contest Mania Trivia Quiz


The Eurovision Song Contest is all about having fun and enjoying the music. How well do you know this competition? Let's find out!

A multiple-choice quiz by dragon30k. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. International Music
  8. »
  9. Eurovision

Author
dragon30k
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
399,467
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
96
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following artists did NOT represent Sweden in Eurovision? Hint

Salvador Sobral
ABBA
Herreys
Loreen

2. In 2013, the contest came to Malmö with the theme We Are One. Did Petra Mede host the show?

Yes
No

3. Did John Lundvik win the 2019 Eurovision Song Contest with the song "Arcade"?

Yes
No

4. Which of these songs was NOT an interval act in Eurovision? Hint

"Rainmaker"
"That's Eurovision"
"Love, Love, Peace, Peace"
"Glow"

5. Feel Your Heart Beat was the theme for the 2011 contest. How many people hosted the competition? Hint

four
three
five
six

6. Lee-Lin Chin was the spokesperson for Australia in the 2015 Eurovision Song Contest.

True
False

7. The 2006 contest took place in Athens with Lordi as the winner.

True
False

8. Is it possible to give 13 points to the country most voted for?

Yes
No

9. Terry Wogan provided the commentary of the competition for which country? Hint

Spain
France
United Kingdom
Italy

10. In the 2016 contest, which artist performed the song "Sound of Silence"? Hint

Netta
Dami Im
Milk and Honey
Bucks Fizz


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following artists did NOT represent Sweden in Eurovision?

Answer: Salvador Sobral

Salvador Sobral appeared in the 2017 competition from Portugal with the song "Amar Pelos Dois". He finished in first place, which secured the country's very first victory in the history of the contest.
2. In 2013, the contest came to Malmö with the theme We Are One. Did Petra Mede host the show?

Answer: Yes

The last time the contest has a single person hosting was in 1995 when Mary Kennedy presented the show in Dublin. The contest was won by Emmelie de Forest with the song "Only Teardrops".
3. Did John Lundvik win the 2019 Eurovision Song Contest with the song "Arcade"?

Answer: No

It was actually Duncan Laurence from The Netherlands. Tel Aviv was the site for the 2019 contest and everyone dares to dream.
4. Which of these songs was NOT an interval act in Eurovision?

Answer: "That's Eurovision"

In the second Semi-Final of the 2016 contest in Stockholm, hosts Petra Mede and Måns Zelmerlöw opened the show with a musical number, which explains the competition to the new viewers. However, they did perform "Love, Love, Peace, Peace" in the Grand Final.
5. Feel Your Heart Beat was the theme for the 2011 contest. How many people hosted the competition?

Answer: three

Stefan Raab, Judith Rakers, and Anke Engelke assumed hosting duties for the 56th edition in Dusseldorf. Lena took part in the contest with the song "Taken By A Stranger".
6. Lee-Lin Chin was the spokesperson for Australia in the 2015 Eurovision Song Contest.

Answer: True

She is the main anchor on "SBS World News Australia". The 60th edition marked the debut of Australia as a participating country.
7. The 2006 contest took place in Athens with Lordi as the winner.

Answer: True

Lordi's song was called "Hard Rock Hallelujah", from Finland. In the 2012 contest, he did the announcement of the votes as one of the spokespersons in the Final.
8. Is it possible to give 13 points to the country most voted for?

Answer: No

According to Eurovision tradition, the presenter can say "douze points" in French when announcing the country's best song from the juries. It was used for the first time in the 1975 contest.
9. Terry Wogan provided the commentary of the competition for which country?

Answer: United Kingdom

Terry was also the presenter of the 1998 competition in Birmingham along with Ulrika Jonsson. He did most of the commentary until the 2008 contest in Belgrade.
10. In the 2016 contest, which artist performed the song "Sound of Silence"?

Answer: Dami Im

Dami Im is the second Australian contestant to compete in Eurovision. She finished in second with 511 points, just 23 points behind Jamala. Before Eurovision, she appeared on "X Factor Australia" as the champion.
Source: Author dragon30k

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 192: 10/10
Dec 25 2022 : Guest 90: 8/10

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us