FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Like a Prayer at Eurovision
Quiz about Like a Prayer at Eurovision

Like a Prayer at Eurovision Trivia Quiz

Non-Europeans in Eurovision

Here's a quiz featuring people born or raised outside of Europe who have competed in or performed at the Eurovision Song Contest. Madonna and her hit song is just one example!

A multiple-choice quiz by Democropolis. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. International Music
  8. »
  9. Eurovision

Author
Democropolis
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
425,194
Updated
Aug 08 26
# Qns
10
Difficulty
New Game
Avg Score
10 / 10
Plays
14
Last 3 plays: Dizart (10/10), borimor (8/10), Barca99 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. The song in the quiz title, 'Like a Prayer', was performed by the American pop star Madonna as an interval act at Eurovision 2019.

In which non-European country was this contest held?
Hint


Question 2 of 10
2. Perhaps forgotten by many, included in the list of competitors for the 1980 contest was Samira Bensaïd who represented a country in the north of Africa with the song 'Bitakat Hob'. Which country? Hint


Question 3 of 10
3. The reason why these countries outside of Europe's borders are allowed to compete in Eurovision is because the TV-networks which air the contest in these countries are members of the EBU.

What does the acronym EBU stand for?
Hint


Question 4 of 10
4. One of the more famous examples of a Eurovision competitor born and raised outside of Europe is a French-speaking woman who won the entire contest representing Switzerland in 1988. Who was it? Hint


Question 5 of 10
5. The year was 1997, and yet another singer from a different continent won the competition. The other members of this band were from the UK, and the band had already produced a very famous song called 'Walking on Sunshine' before competing in Eurovision.

Who won the contest in 1997?
Hint


Question 6 of 10
6. In 2015, a country very far away from Europe was allowed to compete in Eurovision for the first time. Artists such as Guy Sebastian, Dami Im, Jessica Mauboy and Delta Goodrem have all represented the country.

What country am I talking about?
Hint


Question 7 of 10
7. To a great many Eurovision fan's surprise, American hiphop artist Flo Rida was featured in Senhit's song 'Adrenalina' which competed in the contest in 2021.

Which tiny country did Senhit and Flo Rida represent?
Hint


Question 8 of 10
8. Another American who graced the Eurovision stage with his presence is this member of 'The Mickey Mouse Club' who gave the first televised performance of his new hit song at the Grand Final of 2016's contest as an interval act.

Who is this famous artist?
Hint


Question 9 of 10
9. Onwards to South America! Although representing the Netherlands in Eurovision 2021, from which Dutch-speaking country does Jeangu Macrooy hail? Hint


Question 10 of 10
10. True or False?

A lead singer from every continent other than Antarctica has represented a country in the Eurovision Song Contest.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Dizart: 10/10
Today : borimor: 8/10
Today : Barca99: 8/10
Today : cardsfan_027: 9/10
Today : lethisen250582: 10/10
Today : WesleyCrusher: 10/10
Today : RJOhio: 10/10
Today : haydenspapa: 10/10
Today : Guest 192: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The song in the quiz title, 'Like a Prayer', was performed by the American pop star Madonna as an interval act at Eurovision 2019. In which non-European country was this contest held?

Answer: Israel

More specifically, the contest was held in Tel-Aviv, Israel after the country's artist Netta won the show the previous year with her song 'Toy'.

The country that the winner represents traditionally hosts next year's contest, and 2019 was no exception.
2. Perhaps forgotten by many, included in the list of competitors for the 1980 contest was Samira Bensaïd who represented a country in the north of Africa with the song 'Bitakat Hob'. Which country?

Answer: Morocco

The song was the first one in Eurovision history to be sung in Arabic.
Despite this, Morocco came second to last in 1980's contest.
3. The reason why these countries outside of Europe's borders are allowed to compete in Eurovision is because the TV-networks which air the contest in these countries are members of the EBU. What does the acronym EBU stand for?

Answer: European Broadcasting Union

The European Broadcasting Union was founded in 1950 and has its headquarters in Geneva, Switzerland.

As of 2026, 76 broadcasting companies from 57 countries (including non-European ones such as Lebanon and Jordan) are full members of the EBU.

Also, please forgive me for some of the other answer options...
4. One of the more famous examples of a Eurovision competitor born and raised outside of Europe is a French-speaking woman who won the entire contest representing Switzerland in 1988. Who was it?

Answer: Céline Dion

This "Queen of Power Ballads" from Quebec, Canada did indeed win with her song 'Ne partez pas sans moi', a mere one point ahead of second place!

The victory made her recognized across Europe and the world, and within ten years she had hits such as the theme song to 'Beauty and the Beast' and 'My Heart Will Go On' of 'Titanic' fame to her name.
5. The year was 1997, and yet another singer from a different continent won the competition. The other members of this band were from the UK, and the band had already produced a very famous song called 'Walking on Sunshine' before competing in Eurovision. Who won the contest in 1997?

Answer: Katrina and the Waves

The singer in question is Katrina Leskanich, and she was born in the state of Kansas, USA.

The winning song is called 'Love Shine a Light' and it was also sung at a special online Eurovision show in 2020 by most of the artists who were supposed to compete in the contest that year but couldn't because of the COVID-19 pandemic.
6. In 2015, a country very far away from Europe was allowed to compete in Eurovision for the first time. Artists such as Guy Sebastian, Dami Im, Jessica Mauboy and Delta Goodrem have all represented the country. What country am I talking about?

Answer: Australia

Australia was invited to compete at the 60th edition of the contest in 2015, and Guy Sebastian with his song 'Tonight' took his home country to a respectable fifth place in their very first appearance.

The country "down under" was the first one outside of the European Broadcasting Area to be allowed to compete in the contest.
7. To a great many Eurovision fan's surprise, American hiphop artist Flo Rida was featured in Senhit's song 'Adrenalina' which competed in the contest in 2021. Which tiny country did Senhit and Flo Rida represent?

Answer: San Marino

The addition of Flo Rida, perhaps most known for his song 'Low', did not help San Marino much as they only came 21st in the Grand Final of Eurovision that year. It did look like he had fun on stage, at least!

As a side note, and believe it or not, but Vatican City is (in 2026) actually also a member of the EBU!
8. Another American who graced the Eurovision stage with his presence is this member of 'The Mickey Mouse Club' who gave the first televised performance of his new hit song at the Grand Final of 2016's contest as an interval act. Who is this famous artist?

Answer: Justin Timberlake

The former '*NSYNC' star performed 'Can't Stop the Feeling!' at the 2016 Eurovision final in Stockholm, Sweden.

Although Ryan Gosling also appeared in 'The Mickey Mouse Club', he's not known as an artist. Neither Pharrell nor Bruno Mars were ever Mouseketeers.
9. Onwards to South America! Although representing the Netherlands in Eurovision 2021, from which Dutch-speaking country does Jeangu Macrooy hail?

Answer: Suriname

Jeangu Macrooy was born in Paramaribo, the capital of Suriname, and competed for the Netherlands with the song 'Birth of a New Age' which included lyrics in Sranan Tongo, a Surinamese language with (among others) English, Dutch and Portuguese influences.

Jeangu was also supposed to represent the Netherlands in the 2020 edition of the contest, but it never came to be as it was cancelled because of the COVID-19 pandemic.
10. True or False? A lead singer from every continent other than Antarctica has represented a country in the Eurovision Song Contest.

Answer: True

Yes, despite the "Euro" part of Eurovision, the competition seems to have become quite the global phenomenon over the years!

One artist born in Asia has in fact been mentioned in a question of this quiz, namely Dami Im, who represented Australia in 2016 (and came second!) but was actually born in Incheon, South Korea.
Source: Author Democropolis

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/8/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us