FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Guitar Heroes
Quiz about Guitar Heroes

Test yourself! Take this Guitar Heroes Quiz | Bands and Musical Acts


These are ten of the greatest guitar players of all time. Hope you enjoy the quiz.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Bands and Musical Acts
  8. »
  9. Guitarists

Author
diamondjim68
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
331,058
Updated
Aug 01 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1107
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: IconicYellow (5/10), Guest 71 (9/10), Guest 15 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. This guitar icon started out as a session musician. He was a member of the Yardbirds, then formed the supergroup Led Zeppelin. Who was this? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these guitarists was in Cream? Hint


Question 3 of 10
3. Guitar genius Jeff Beck played in all these groups except which one? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these was the guitarist for The Who? Hint


Question 5 of 10
5. This guitarist played in Rainbow and Deep Purple. Can you name him? Hint


Question 6 of 10
6. What brilliant guitarist performed with Ozzy Osbourne and Quiet Riot? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these guitar greats performed with Frank Zappa, David Lee Roth and Whitesnake? Hint


Question 8 of 10
8. Which guitarist was in a band that had the original name of Mammoth? Hint


Question 9 of 10
9. Slash was the guitarist for which of these bands? Hint


Question 10 of 10
10. This absolute guitar whiz played "The Star-Spangled Banner" at Woodstock,1969. Who was he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : IconicYellow: 5/10
Jun 09 2024 : Guest 71: 9/10
Jun 05 2024 : Guest 15: 8/10
May 17 2024 : moonraker2: 7/10
May 03 2024 : Guest 173: 10/10
May 03 2024 : Guest 90: 9/10
Apr 30 2024 : Guest 50: 10/10
Apr 28 2024 : Guest 76: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This guitar icon started out as a session musician. He was a member of the Yardbirds, then formed the supergroup Led Zeppelin. Who was this?

Answer: Jimmy Page

Page also formed the 1980s supergroup, the Firm. He was also ranked ninth in Rolling stones' list of greatest guitarists of all time. Many of his favorite guitars which he performed with were Gibson Les Paul, Gibson EDS-1275 or Fender Telecaster. Page was also known to have influenced several well-known guitarists, such as Joe Satriani, James Hetfield, Ace Frehley and Angus Young.
2. Which of these guitarists was in Cream?

Answer: Eric Clapton

Clapton was also in the short-lived supergroup, Blind Faith. He later formed Derek and the Dominos, as well as embarking on a hugely successful solo career. Clapton was known for using a wide variety of guitars throughout his career, most notably a Fender Telecaster, Fender Jazzmaster or Gibson ES-335.
3. Guitar genius Jeff Beck played in all these groups except which one?

Answer: The Doors

Beck played in the Yardbirds with fellow guitar greats Jimmy Page and Eric Clapton. He also played on several other artists albums, including Mick Jagger, ZZ Top and Stevie Wonder. Beck's most notable guitars were Fender Jeff Beck Signature Model Stratocaster and Jeff Beck 1954 Les Paul Oxblood.
4. Which of these was the guitarist for The Who?

Answer: Pete Townshend

Townshend was also the primary songwriter for the band. Their most popular albums were 'Tommy' and 'Who's Next'. The Who was notorious for destroying their instruments at the conclusion of their concerts. Townshend was most famous for playing Rickenbacker 330, Gretsch 6120 and Gibson J-200, to name a few.
5. This guitarist played in Rainbow and Deep Purple. Can you name him?

Answer: Ritchie Blackmore

Blackmore played guitar with deep Purple in the late 1960s-early 70s. The band broke up in 1974 and re-united in 1984. He then formed Rainbow, performing with many greats such as Ronnie James Dio. Blackmore mainly played his Ritchie Blackmore Signature Stratocaster while performing.
6. What brilliant guitarist performed with Ozzy Osbourne and Quiet Riot?

Answer: Randy Rhoads

Sadly, 25 year old Rhoads was killed in a tragic plane crash in March, 1982. He was touring with Osbourne's band at the time. However, he has always been revered as one of the greatest guitarists of all time and was a great inspiration to several future guitarists. His most famous guitars included Jackson RR Signature Model and Gibson Les Paul Custom.
7. Which of these guitar greats performed with Frank Zappa, David Lee Roth and Whitesnake?

Answer: Steve Vai

In 1990. Vai released his comical video 'The Audience Is Listening'. Vai was known mostly to play Ibanez JEM and Ibanez Universe.
8. Which guitarist was in a band that had the original name of Mammoth?

Answer: Eddie Van Halen

Eddie Van Halen performed with his brother Alex, a drummer. They eventually changed their name to van Halen and became one of the greatest rock bands of the 1980s. He had one guitar which he called 'Frankenstrat'. He was also known to play a Peavey Wolfgang and an Ibanez Destroyer.
9. Slash was the guitarist for which of these bands?

Answer: Guns N' Roses

Slash (Saul Hudson) also formed many other bands, including Slash's Snakepit and Velvet Revolver. His favorite guitar was a Gibson Les Paul.
10. This absolute guitar whiz played "The Star-Spangled Banner" at Woodstock,1969. Who was he?

Answer: Jimi Hendrix

Hendrix formed the bands, The Jimi Hendrix Experience and Band of Gypsys. Sadly, Hendrix was found dead in his London apartment in September, 1970, of a drug overdose. He was 27 at the time. over the years, he became a great inspiration and influence to many musicians. His most notable guitar playing were done with a Fender Stratocaster and Gibson Flying V.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us