FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Im Not a Singer But I Play One on my Album
Quiz about Im Not a Singer But I Play One on my Album

I'm Not a Singer, But I Play One on my Album Quiz


Several actors decided to take a break from their chosen profession to record a music album. For this quiz, match the actor to the album they recorded.

A matching quiz by workisboring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Bands and Musical Acts

Author
workisboring
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
389,703
Updated
Jul 20 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
670
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 38 (10/10), Guest 204 (10/10), Guest 68 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Which comedic actor recorded the 1978 album "A Wild and Crazy Guy"?   
  Eddie Murphy
2. Which Canadian actor recorded the spoken word album "The Transformed Man" in 1968?   
  Dan Aykroyd
3. Which action movie star recorded the 1987 album "The Return of Bruno"?  
  Bruce Willis
4. Which television actor recorded a 1989 album titled "Looking for Freedom"?   
  Clint Eastwood
5. Which popular comedic actor released the album "How Could It Be" in 1985?  
  William Shatner
6. Which police show actor recorded the 1986 album "Heartbeat"?   
  Jamie Foxx
7. Which spaghetti western actor released an album of "Cowboy Favorites" in 1963?  
  Don Johnson
8. Which versatile actor recorded the 2005 album "Unpredictable"?   
  Leonard Nimoy
9. Which actor's alter ego, Elwood, recorded the 1978 album "Briefcase Full of Blues"?  
  Steve Martin
10. Which actor recorded the 1967 album "Mr. Spock's Music from Outer Space"?   
  David Hasselhoff





Select each answer

1. Which comedic actor recorded the 1978 album "A Wild and Crazy Guy"?
2. Which Canadian actor recorded the spoken word album "The Transformed Man" in 1968?
3. Which action movie star recorded the 1987 album "The Return of Bruno"?
4. Which television actor recorded a 1989 album titled "Looking for Freedom"?
5. Which popular comedic actor released the album "How Could It Be" in 1985?
6. Which police show actor recorded the 1986 album "Heartbeat"?
7. Which spaghetti western actor released an album of "Cowboy Favorites" in 1963?
8. Which versatile actor recorded the 2005 album "Unpredictable"?
9. Which actor's alter ego, Elwood, recorded the 1978 album "Briefcase Full of Blues"?
10. Which actor recorded the 1967 album "Mr. Spock's Music from Outer Space"?

Most Recent Scores
Feb 16 2024 : Guest 38: 10/10
Feb 15 2024 : Guest 204: 10/10
Feb 14 2024 : Guest 68: 10/10
Feb 14 2024 : Guest 73: 8/10
Feb 09 2024 : Guest 80: 0/10
Feb 03 2024 : Guest 173: 8/10
Feb 03 2024 : Guest 24: 10/10
Jan 15 2024 : Guest 174: 9/10
Jan 14 2024 : Guest 76: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which comedic actor recorded the 1978 album "A Wild and Crazy Guy"?

Answer: Steve Martin

Steve Martin's 1978 album "A Wild and Crazy Guy" contained the novelty song "King Tut". Martin's 2009 album "The Crow: New Songs for the 5-String Banjo" won a Grammy Award for Best Bluegrass Album.
2. Which Canadian actor recorded the spoken word album "The Transformed Man" in 1968?

Answer: William Shatner

William Shatner released an album of spoken word music titled "The Transformed Man" in 1968. At the time, Shatner was starring as Captain James Tiberius Kirk in the "Star Trek" television series. Shatner recorded five studio albums between 1968 and 2013.
3. Which action movie star recorded the 1987 album "The Return of Bruno"?

Answer: Bruce Willis

In 1987, Bruce Willis recorded the album "The Return of Bruno" on the Motown label. The lead single from this album, "Respect Yourself", was a top ten hit in the United States and United Kingdom. Bruce Willis also recorded the album "If It Don't Kill You, It Just Makes You Stronger" in 1989.
4. Which television actor recorded a 1989 album titled "Looking for Freedom"?

Answer: David Hasselhoff

David Hasselhoff recorded the 1989 album "Looking for Freedom". The album became Platinum in three different European countries. The title track of the album was performed at the Berlin Wall on New Year's Eve 1989 as the structure was being torn down. Hasselhoff starred in the television series "Knight Rider" and "Baywatch".
5. Which popular comedic actor released the album "How Could It Be" in 1985?

Answer: Eddie Murphy

Eddie Murphy's hit single "Party All the Time" came from his 1985 album "How Could It Be". The album was produced was produced by Rick James and Stevie Wonder. The album was certified as a Gold record in the United States.
6. Which police show actor recorded the 1986 album "Heartbeat"?

Answer: Don Johnson

Don Johnson recorded the 1986 album "Heartbeat" and the 1989 album "Let It Roll". Don Johnson also sang on the 1988 duet "Till I Loved You" with Barbra Streisand. Don Johnson starred in the police show dramas "Miami Vice" and "Nash Bridges".
7. Which spaghetti western actor released an album of "Cowboy Favorites" in 1963?

Answer: Clint Eastwood

The album "Rawhide's Clint Eastwood Sings Cowboy Favorites" was released in 1963. Eastwood's album was released on the Cameo Records label. In 1980, Clint Eastwood and Merle Haggard recorded a single titled "Bar Room Buddies". The single hit number one on the country chart in both Canada and the United States.
8. Which versatile actor recorded the 2005 album "Unpredictable"?

Answer: Jamie Foxx

Jamie Foxx recorded the acclaimed album "Unpredictable" in 2005. Foxx also recorded the album "Intuition" in 2008. Jamie Foxx won an Academy Award in 2004 and a Grammy award in 2006.
9. Which actor's alter ego, Elwood, recorded the 1978 album "Briefcase Full of Blues"?

Answer: Dan Aykroyd

The Blues Brothers recorded the album "Briefcase Full of Blues" in 1978. Dan Aykroyd played the singer Elwood while singer "Joliet" Jake Blues was played by fellow actor John Belushi. The Blues Brothers also recorded the live 1980 album "Made in America".

Dan Aykroyd recorded the 2003 album "Have Love Will Travel" with Jim Belushi. Dan Aykroyd participated in the recording of 1985 charity single "We Are the World".
10. Which actor recorded the 1967 album "Mr. Spock's Music from Outer Space"?

Answer: Leonard Nimoy

Leonard Nimoy played Mr. Spock on the television series "Star Trek". Leonard Nimoy sang the 1967 album "Leonard Nimoy Presents Mr. Spock's Music from Outer Space" in the Mr. Spock character. Nimoy recorded five studio albums between 1967 and 1970.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us