FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Recorded It
Quiz about Who Recorded It

Who Recorded It? Trivia Quiz


For this quiz I shall give you a hit song title, you match it with another hit song from the same artist. e.g. "Heartbreak Hotel" goes with "All Shook Up".

A matching quiz by Desimac. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Bands and Musical Acts

Author
Desimac
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
387,992
Updated
Feb 27 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1005
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 31 (8/10), egads53 (7/10), Guest 38 (5/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Honky Tonk Women"  
  "Travelin' Man"
2. "I Want To Hold Your Hand"  
  "Oh Pretty Woman"
3. "Sweets for My Sweet"  
  "Son Of A Preacher Man"
4. "Bennie and The Jets"  
  "Crocodile Rock"
5. "Big Girls Don't Cry"  
  "I Get Around"
6. "Help Me Rhonda"  
  "Long and Winding Road"
7. "Breathless"  
  "Satisfaction"
8. "Running Scared"  
  "Sherry"
9. "Garden Party"  
  "Great Balls of Fire"
10. "You Don't Have To Say You Love Me"  
  "When You Walk In the Room"





Select each answer

1. "Honky Tonk Women"
2. "I Want To Hold Your Hand"
3. "Sweets for My Sweet"
4. "Bennie and The Jets"
5. "Big Girls Don't Cry"
6. "Help Me Rhonda"
7. "Breathless"
8. "Running Scared"
9. "Garden Party"
10. "You Don't Have To Say You Love Me"

Most Recent Scores
Feb 24 2024 : Guest 31: 8/10
Feb 19 2024 : egads53: 7/10
Feb 16 2024 : Guest 38: 5/10
Feb 15 2024 : Guest 204: 10/10
Feb 15 2024 : Guest 75: 10/10
Feb 13 2024 : CardoQ: 10/10
Feb 08 2024 : pfertel: 8/10
Feb 08 2024 : Guest 136: 10/10
Feb 07 2024 : Guest 31: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Honky Tonk Women"

Answer: "Satisfaction"

The Rolling Stones hit the top of the Billboard charts with both these, now classic, rock songs. The Stones claimed top spot on the Billboard Hot 100 eight times with;
"Satisfaction" 1965
"Get Off My Cloud" 1965,
"Paint it Black" 1966,
"Ruby Tuesday" 1967,
"Honky Tonk Women" 1969,
"Brown Sugar" 1971,
"Angie" 1973 and
"Miss You" 1978
2. "I Want To Hold Your Hand"

Answer: "Long and Winding Road"

The Beatles' first and their last number ones in the USA. Between January 1965 "I Want To Hold Your Hand" and 1970 "Long and Winding Road" the Beatles had 20 number ones on the Billboard Pop chart. The Beatles top the list for the most number ones with twenty, followed by Elvis Presley and Mariah Carey with eighteen apiece.
3. "Sweets for My Sweet"

Answer: "When You Walk In the Room"

The Searchers from Liverpool rode the wave of the "British invasion". They had a number of hits reworking previously recorded material. Some of their other hits include "Needles and Pins", "Love Potion Number Nine" and "Sugar and Spice"
4. "Bennie and The Jets"

Answer: "Crocodile Rock"

Elton John's recording of "Crocodile Rock" was not originally intended to be a single, but rather just a track on his multi million selling album "Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player". However it was recorded before many of the other tracks for the album so MCA released it as a single in late 1972.

The album also spawned the number two hit "Daniel". "Crocodile Rock" was Elton's first number one hit in the USA; he has made it to number one on seven other occasions according to Joel Whitburn's "Top Pop Singles".

Interestingly, "Joel Whitburn's Cashbox Top Pop Hits" lists eleven number ones for Elton John.
5. "Big Girls Don't Cry"

Answer: "Sherry"

The Four Seasons charted over 50 hits on the Billboard Hot 100 from 1962 through 1994. Four of their hits made it to number one, "Sherry" and "Big Girls Don't Cry" both in 1962, "Rag Doll" in 1964 and "December 1963 (Oh, What A Night)" in 1975.
6. "Help Me Rhonda"

Answer: "I Get Around"

The Beach Boys, in less than five years from "Surfin" February 1962 through "Good Vibrations" October 1966, charted 30 hits on the Billboard Top 100. The two songs in the match plus "Good Vibrations" all made the top spot. Other memorable hits from this time were, "Surfin' USA", "Little Deuce Coupe", "Fun, Fun, Fun", "Dance Dance, Dance", "Barbara Ann", "California Girls" and "Wouldn't It Be Nice".
7. "Breathless"

Answer: "Great Balls of Fire"

Jerry Lee Lewis hit the big time in 1957 with "Whole Lot Of Shakin' Going On" and followed with "Great Balls Of Fire" and "Breathless". Lewis continued to record through 2013 but never achieved the same chart recognition as he did in 1957 and '58.
8. "Running Scared"

Answer: "Oh Pretty Woman"

Roy Orbison, considered by many to have the greatest voice in Rock 'n' Roll, scored the top spot on the Billboard Hot 100 with the two matched hits and charted many more. Some of his hits were, "Only The Lonely", "Crying", "Blue Bayou", "Candy Man", "Working For The Man" and "Breaking Up Is Breaking My Heart".
9. "Garden Party"

Answer: "Travelin' Man"

For those who grew up in the fifties, we watched Ricky Nelson grow up each week on "Ozzie and Harriet" aka "The Nelsons". Ricky or Rick as he preferred to be known was a sometime actor and a very good one occasionally. However it was as a rock singer with a softer edge than Little Richard or Jerry Lee Lewis that he made his name.

He enjoyed 55 hits on the Billboard Hot 100, a great many making the top ten. He was one of the first teen idols of the Rock era.
10. "You Don't Have To Say You Love Me"

Answer: "Son Of A Preacher Man"

Dusty Springfield started out with her brother Tom and friend Tim Feild; they formed The Springfields. This folk trio along the lines of Peter, Paul and Mary had a few hits in the UK and a worldwide hit with "Silver Threads and Golden Needles" in 1962. Dusty (real name, Mary O'Brien) went solo in 1963 and immediately scored a UK top ten with "I Only Want To Be With You".

More hits followed all the way through 1970. In 1987 Dusty was back in the top ten with "What Have I Done To Deserve This" a collaboration with The Pet Shop Boys.
Source: Author Desimac

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us