Quiz about Led Zeppelin
Quiz about Led Zeppelin

Led Zeppelin Quiz for Experts | Music


Led Zeppelin.True heads only.

A multiple-choice quiz by bonzo925. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Led Zeppelin

Author
bonzo925
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,054
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
5029
Last 3 plays: Guest 66 (9/10), Guest 75 (6/10), Guest 38 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was the tour manager during Zeppelin's 12 years of flight? Hint

Richard Cole
Sandy Mc Gregor
Brian Epstein
Eddie Kramer

2. During what tour was the band robbed of $203,000? Hint

73'
72'
71'
77'

3. Which venue was the band playing at when the robbery took place? Hint

Tampa
Boston Commons
Madison Square Garden
Fillmore East

4. The band had another nickname for John 'Bonzo' Bonham when he was drinking. What was it? Hint

The Devil
The Lunatic
The Evil One
The Beast

5. What name did they tour under for their first tour? Hint

The Nobs
Band of Joy
Mad Dogs
The New Yardbirds

6. Their first tour was of where? Hint

England
Germany
America
Scandanavia

7. What was the country retreat, where they wrote and rehearsed some of "Led Zeppelin III", called? Hint

Albion
Black Country
Bron-yr-aur
The Hills

8. Which album was recorded in three weeks, and with Plant in a wheel chair? Hint

'Physical Graffiti'
'Presence'
'Houses Of the Holy'
'In Through The Out Door'

9. What was the name of Zeppelin's own record company? Hint

Atlantic
Black Dog
Swan Song
Flames Of Albion

10. John'Bonzo' Bonham was born on what day? Hint

July 31
May 30
May 31
June 30


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the tour manager during Zeppelin's 12 years of flight?

Answer: Richard Cole

Never was there a better tour manager.
2. During what tour was the band robbed of {$203,000?}

Answer: 73'

3. Which venue was the band playing at when the robbery took place?

Answer: Madison Square Garden

The band never knew of the robbery until the last three songs.
4. The band had another nickname for John 'Bonzo' Bonham when he was drinking. What was it?

Answer: The Beast

Bonzo was known as The Beast when he was on a bender.
5. What name did they tour under for their first tour?

Answer: The New Yardbirds

6. Their first tour was of where?

Answer: Scandanavia

7. What was the country retreat, where they wrote and rehearsed some of "Led Zeppelin III", called?

Answer: Bron-yr-aur

8. Which album was recorded in three weeks, and with Plant in a wheel chair?

Answer: 'Presence'

9. What was the name of Zeppelin's own record company?

Answer: Swan Song

10. John'Bonzo' Bonham was born on what day?

Answer: May 31

And died on Sept. 25th 9-25.The world will never know a better drummer.
Source: Author bonzo925

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 66: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 75: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 38: 8/10
Jan 11 2023 : loritoy96: 7/10
Jan 11 2023 : Guest 70: 9/10
Jan 02 2023 : Guest 73: 8/10
Dec 28 2022 : Guest 69: 8/10
Dec 28 2022 : Guest 98: 9/10
Dec 27 2022 : Guest 71: 2/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us