FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Neil  Tim Finn  Finndemonium
Quiz about Neil  Tim Finn  Finndemonium

Neil & Tim Finn: Finndemonium Quiz


Trivia, lyrics, songs, albums, and videos about Neil and Tim Finn and all related artists and projects, including Split Enz, Crowded House, and the Finn Brothers.

A multiple-choice quiz by Nafa. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. F

Author
Nafa
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,354
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
216
- -
Question 1 of 20
1. According to "Haul Away", who was "born in Te Awamutu, 25th of June 1952"? Hint


Question 2 of 20
2. What make of guitar is featured prominently in the Split Enz videos for "Six Months In A Leaky Boat", "I Got You", and "Things"? Hint


Question 3 of 20
3. Which video features a rogue paper airplane? Hint


Question 4 of 20
4. Finish the lyric: "There's a wild thing in _______ and it's keeping me awake at night..." Hint


Question 5 of 20
5. Neil Finn remixed and released his "One Nil" album to the American market in 2002. What was it called? Hint


Question 6 of 20
6. "Elastic Heart" and ______ were removed from the American release of "One Nil". Hint


Question 7 of 20
7. "Human Kindness" and ______ replaced the two songs removed from the American release of "One Nil". Hint


Question 8 of 20
8. Tim Finn teamed up with Bic Runga and _______ for a tour in 2001. Hint


Question 9 of 20
9. As named in "Six Months In A Leaky Boat", where is "Aotearoa"? Hint


Question 10 of 20
10. Finish the lyric: "Writing letters to my friends/Telling them all about _______." Hint


Question 11 of 20
11. Who penned many of the early Split Enz songs including "Spellbound", "Sweet Dreams", and "Late Last Night"? Hint


Question 12 of 20
12. Which member of Schnell Fenster was not in Split Enz? Hint


Question 13 of 20
13. According to the official website, how many members of Split Enz have there been? Hint


Question 14 of 20
14. What was the original name of Crowded House? Hint


Question 15 of 20
15. Which Crowded House album was made up mostly of songs that were supposed to be on the original Finn Brothers album? Hint


Question 16 of 20
16. Who was not a member of Neil Finn's 7 Worlds Collide band? Hint


Question 17 of 20
17. Where was Crowded House's last concert held? Hint


Question 18 of 20
18. Who was not a member of Crowded House? Hint


Question 19 of 20
19. On which Bic Runga album does Neil Finn contribute? Hint


Question 20 of 20
20. What was the collaboration between Split Enz and the New Zealand Symphony Orchestra called? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to "Haul Away", who was "born in Te Awamutu, 25th of June 1952"?

Answer: Tim Finn

An autobiographical song penned by Tim from the "Time + Tide" album.
2. What make of guitar is featured prominently in the Split Enz videos for "Six Months In A Leaky Boat", "I Got You", and "Things"?

Answer: Framus

This 3/4-scale Framus is a German produced guitar and has since been used by the rockabilly band Midnight Bowlers League and the experimental group Ladies Of Death Row Swimsuit Calendar.
3. Which video features a rogue paper airplane?

Answer: Something So Strong

The follow single to their smash hit "Don't Dream It's Over".
4. Finish the lyric: "There's a wild thing in _______ and it's keeping me awake at night..."

Answer: the woolshed

From the first Finn Brother's single, "Only Talking Sense".
5. Neil Finn remixed and released his "One Nil" album to the American market in 2002. What was it called?

Answer: One All

"One Nil" was released in April 2001; "One All" in May 2002.
6. "Elastic Heart" and ______ were removed from the American release of "One Nil".

Answer: Don't Ask Why

"Don't Ask Why" was co-written by Wendy Melvoin, formerly the guitarist of Prince's Revolution. (Her musical collaborator, The Revolution's Lisa Coleman, also appears on this album.)
7. "Human Kindness" and ______ replaced the two songs removed from the American release of "One Nil".

Answer: Lullaby Requiem

Neil Finn performed "Human Kindness" on the Conan O'Brien Show on 31 January 2003.
8. Tim Finn teamed up with Bic Runga and _______ for a tour in 2001.

Answer: Dave Dobbyn

The subesquent album from the tour was titled "Finn-Runga-Dobbyn" which was a collection of hits as well as debuts of new material.
9. As named in "Six Months In A Leaky Boat", where is "Aotearoa"?

Answer: New Zealand

Aotearoa is the Maori name for New Zealand and means "Land of the Long White Cloud".
10. Finish the lyric: "Writing letters to my friends/Telling them all about _______."

Answer: split ends

Split Ends was the original name of Split Enz.
11. Who penned many of the early Split Enz songs including "Spellbound", "Sweet Dreams", and "Late Last Night"?

Answer: Phil Judd

He went on to front The Swingers and Schnell Fenster.
12. Which member of Schnell Fenster was not in Split Enz?

Answer: Michael Den Elzen

Den Elzen did play bass and guitar on Tim Finn's solo album "Before And After".
13. According to the official website, how many members of Split Enz have there been?

Answer: 15

And they are:
Tim Finn (1972 - 1984)
Phil Judd (1972 - 1978)
Michael Howard (1972 - 1973)
Miles Golding (1972 - 1973)
Mike Chunn (1972 - 1977)
Wally Wilkinson (1973 - 1975)
Geoffrey Chunn (1973 - 1974)
Robert Gillies (1974 - 1977)
Noel Crombie (1974 - 1984)
Eddie Rayner (1974 - 1984)
Emlyn Crowther (1974 - 1976)
Malcolm Green (1976 - 1981)
Nigel Griggs (1977 - 1984)
Neil Finn (1977 - 1984)
Paul Hester (1983 - 1984)
14. What was the original name of Crowded House?

Answer: The Mullanes

Mullane is Neil Finn's middle name.
15. Which Crowded House album was made up mostly of songs that were supposed to be on the original Finn Brothers album?

Answer: Woodface

The Finn Brothers project was pushed back and eventually released in 1995 with other songs written at the same time as the "Woodface" songs.
16. Who was not a member of Neil Finn's 7 Worlds Collide band?

Answer: Chris Difford of Squeeze

The band also included Tim Finn, Lisa Germano, Phil Selway of Radiohead, and Neil's son Liam's band Betchadupa, among others.
17. Where was Crowded House's last concert held?

Answer: Sydney Opera House -- Sydney, Australia

It was held on 24 November 1996 on the steps of the Sydney Opera House to over 100,000 fans.
18. Who was not a member of Crowded House?

Answer: Mark Seymour

Mark Seymour fronted Hunters And Collectors, while his brother Nick was CH's bassist. Eddie Rayner and Paul Hester were also in Split Enz (Eddie for the entire duration of the SE and Paul for the last year); Eddie was the touring keyboardist and did not play on an album. Mark Hart, the only American, joined for the last 3 years of the CH.
19. On which Bic Runga album does Neil Finn contribute?

Answer: Beautiful Collision

Neil contributes vocals, organ, and piano.
20. What was the collaboration between Split Enz and the New Zealand Symphony Orchestra called?

Answer: ENZso

The name was a combination of ENZ and the abbreviation for the Orchestra (NZSO). It was arranged by Noel Crombie and featured orchestral versions of SE songs sung by Tim Finn, Neil Finn, and guests such as Boh Runga, Dave Dobbyn, and Dame Kiri Te Kanawa.
Source: Author Nafa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us