FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Relations in Song Titles
Quiz about Relations in Song Titles

Relations in Song Titles Trivia Quiz


This quiz concerns song titles which include at least one word where a family relationship may be found.

A multiple-choice quiz by FussBudget. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. People in Songs
  8. »
  9. Relatives in Songs

Author
FussBudget
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
198,314
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
799
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following "Sisters" is not a song title? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following "Son" songs was performed by Paul Jones? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these "Brother" songs is not performed by a group (i.e. 2 or more performers)? Hint


Question 4 of 10
4. Who performs the song "Here Comes My Wife"? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these "Mama" songs is a rap tune? Hint


Question 6 of 10
6. "Hoochie Gucci Fiorucci Mama" is a song by which Australian group? Hint


Question 7 of 10
7. "Grandad" was a hit in Britain in the 70s for which actor? Hint


Question 8 of 10
8. "Sister Golden Hair" was a hit 70s song for which group? Hint


Question 9 of 10
9. Complete this Cat Stevens song lyric: "Well here comes my wife, And that's the story of my life, She _______ me..." Hint


Question 10 of 10
10. "Uncle Albert/Admiral Halsey" was a song that Paul McCartney originally released on an album credited to Wings.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 25 2024 : Hayes1953: 6/10
Mar 17 2024 : dukejazz: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following "Sisters" is not a song title?

Answer: Sister Sledge

Sister Sledge was a group, perhaps best known for their 70s hit song "We Are Family". "Sister Madly" is a song performed by Crowded House, "Sister Jane" was a 70s hit for New World. Elliott Murphy performs perhaps the least-known "Sister Real".
2. Which of the following "Son" songs was performed by Paul Jones?

Answer: Sons And Lovers

"Sons And Lovers" was the Paul Jones song, who had another well-known hit with "I've Been A Bad Bad Boy". Travelling backwards through the decades, we see Genesis performing "No Son Of Mine" in the 80s, Cat Stevens singing autobiographically, perhaps, in the 70s on "Father And Son", and Dusty Springfield with the 60s number "Son Of A Preacher Man".
3. Which of these "Brother" songs is not performed by a group (i.e. 2 or more performers)?

Answer: Brother Love's Travelling Salvation Show

"Brother Love..." was a pentecostal styled hit for Neil Diamond. "Like Sister And Brother" was a comeback hit for The Drifters in the mid-70s. "Brothers In Arms" was the title track of Dire Straits' huge 80s album, and "He Was My Brother" can be found on Simon & Garfunkel's 60s folk-styled album, "Wednesday Morning, 3 A.M.".
4. Who performs the song "Here Comes My Wife"?

Answer: Cat Stevens

"Here Comes My Wife" is performed by Cat Stevens, and can be found on the album "The World Of Cat Stevens".
5. Which of these "Mama" songs is a rap tune?

Answer: Dear Mama

"Dear Mama" is a 2Pac song, and is rap. Definitely not qualifying as rap tunes, we have "Look Mama" which was one of a number of hits for Howard Jones in the mid-80s and "Mama's Little Girl" performed by Linda George in the 70s. "Mama Told Me (Not To Come)" was a song by Three Dog Night, perhaps best known for the tune "Joy To The World".
6. "Hoochie Gucci Fiorucci Mama" is a song by which Australian group?

Answer: Australian Crawl

All of the groups listed here were big names on the Australian music scene in the 80s. Australian Crawl had a distinctive sound in no small part due to the listener's inability to decipher the singing of lead singer James Reyne without the assistance of a lyrics sheet!
7. "Grandad" was a hit in Britain in the 70s for which actor?

Answer: Clive Dunn

Clive Dunn sang "Grandad". Clive played the part of Lance-Corporal Jones in the 70s TV comedy Dad's Army. John Le Mesurier played Sergeant Wilson in the same show. Richard Harris was famous for singing about cakes left out in the rain in "Macarthur Park". Tim Brooke-Taylor is best known for his role in the 70s TV series, The Goodies.
8. "Sister Golden Hair" was a hit 70s song for which group?

Answer: America

America performed "Sister Golden Hair". Each of these groups was highly successful in the 70s in America and internationally.
9. Complete this Cat Stevens song lyric: "Well here comes my wife, And that's the story of my life, She _______ me..."

Answer: haunts

The answer is haunts. The full verse is "Here comes my wife, And that's the story of my life, She haunts me, though she don't want me, She follows badly in disguise, Though it's not hard to recognise her, 'Cos she's cryin', She looks like dyin', on me....". Happy song!
10. "Uncle Albert/Admiral Halsey" was a song that Paul McCartney originally released on an album credited to Wings.

Answer: False

False. "Uncle Albert/Admiral Halsey" was released on the "Ram" album in 1971, prior to the formation of Wings (in 1972).
Source: Author FussBudget

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Titles & Themes music quizzes:

These are other quizzes I have authored which are separate to the "Anatomy of a Song" quizzes. These eight focus on titles or themes.

  1. Song Titles containing Place Names Tough
  2. U.S. States in Song Titles Tough
  3. Common Words In Song Titles Tough
  4. New York in Just a Song! Average
  5. Relations in Song Titles Tough
  6. Songs with a Transportation Theme Average
  7. Mis-heard Song Titles or Lyrics Difficult
  8. Mis-heard Song Titles or Lyrics - Part 2 Tough

4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us