Quiz about Rush Lyric Trivia
Quiz about Rush Lyric Trivia

Rush Lyric Trivia Trivia Quiz


Okay, here it is. I say the lyrics, and you pick the song. It's not too hard if you're a Rush fan.

A multiple-choice quiz by Snowdog5150. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Rush

Author
Snowdog5150
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
8,210
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3115
Last 3 plays: Guest 75 (8/10), Guest 118 (10/10), Guest 99 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What song did the lyrics 'We are the priests of the temples of Syrinx' appear on? Hint

Spirit of Radio
5150
2112
Passage to Bangkok

2. What song opens up with the lines 'Begin the day with a friendly voice'? Hint

Freewill
Test For Echo
The Big Money
Spirit of Radio

3. What song has the lyics 'Be cool or be cast out' ? Hint

Subdivsions
Analog Kid
Working Man
Tom Sawyer

4. What song does the lyrics 'Today's Tom Sawyer mean, mean, pride' appear on?

Answer: (Two Words)
5. What song does the lyrics 'You can be the captain, and I will draw the chart' appear on? Hint

The Trees
Closer to the Heart
Tears
Witch Hunt

6. What song does the lyrics 'But I must help my mother stand up straight' appear on? Hint

Freewill
The Big Money
Red Sector A
Tears

7. What song does the lyrics 'If you choose not to decide, you still have made a choice' appear on? Hint

Tom Sawyer
Closer to the Heart
2112
Freewill

8. What song does the lyrics 'Change My Life Again' appear on? Hint

Dreamline
A Farewell to Kings
Fly By Night
Closer to the Heart

9. What song does the lyrics 'Can't do the time, don't do the crime' appear on? Hint

Half the World
Test For Echo
Roll The Bones
The Trees

10. What song does the lyrics 'Sailing Into Destiny' appear on? Hint

The Trees
Closer to the Heart
Circumstances
Leave That Thing Alone


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song did the lyrics 'We are the priests of the temples of Syrinx' appear on?

Answer: 2112

One of the best heavy metal songs of the '70s.
2. What song opens up with the lines 'Begin the day with a friendly voice'?

Answer: Spirit of Radio

... a companion unobtrusive.
3. What song has the lyics 'Be cool or be cast out' ?

Answer: Subdivsions

A really neat song that appears on the album 'Signals'.
4. What song does the lyrics 'Today's Tom Sawyer mean, mean, pride' appear on?

Answer: Tom Sawyer

Please tell me that you got this one right.
5. What song does the lyrics 'You can be the captain, and I will draw the chart' appear on?

Answer: Closer to the Heart

This song appears on 'A Farewell to Kings'.
6. What song does the lyrics 'But I must help my mother stand up straight' appear on?

Answer: Red Sector A

This song appears on 'Grace Under Pressure'.
7. What song does the lyrics 'If you choose not to decide, you still have made a choice' appear on?

Answer: Freewill

This song appears on 'Permanent Waves'.
8. What song does the lyrics 'Change My Life Again' appear on?

Answer: Fly By Night

This song appears on 'Fly By Night'.
9. What song does the lyrics 'Can't do the time, don't do the crime' appear on?

Answer: Test For Echo

This song appears on 'Test For Echo'.
10. What song does the lyrics 'Sailing Into Destiny' appear on?

Answer: Closer to the Heart

This is a good song.
Source: Author Snowdog5150

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 15 2023 : Guest 75: 8/10
Jan 05 2023 : Guest 118: 10/10
Jan 01 2023 : Guest 99: 10/10
Jan 01 2023 : Guest 100: 10/10
Dec 18 2022 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us