Quiz about Sing Me a Rose
Quiz about Sing Me a Rose

Sing Me a Rose Trivia Quiz


Probably the most favourite flower in the world is the rose. Lots of songs have the word "Rose" in their title. But can you guess who the singers and artists are?

A multiple-choice quiz by wenray. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Science and Nature in Songs
  8. »
  9. Vegetation in Songs

Author
wenray
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,254
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
457
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the singer of "All Kinds of Roses"? Hint

P Diddy
Little Richard
Yusuf Islam
Andy Williams

2. Who is the singer of "Bed of Roses"? Hint

Eartha Kitt
Mel Torme
Spandau Ballet
Bon Jovi

3. Which band had a hit with "Black Rose"? Hint

Thin Lizzy
Midnight Oil
Smashing Pumpkins
Grateful Dead

4. Who sang the song "Desert Rose"? Hint

Elvis Presley
Sting
Tommy Sands
Robbie Williams

5. Who sang "English Rose"? Hint

The Jam
Tommy Steele
Dave Clark 5
Cilla Black

6. Which group sang "Every Rose has its Thorn"? Hint

Jackson Five
Poison
The Osmonds
Patti Page

7. Who sang "Kiss from a Rose" Hint

Seal
Bette Midler
Johnny Cash
Frank Sinatara

8. Who sang "Like a Rose"? Hint

Tony Bennett
Boy George
Meat Loaf
Madonna

9. Who had a hit with "Roses are Red (My Love)"? Hint

Bobby Vinton
Bobby Gentry
Bobby Rydell
Paul Anka

10. Which group had a hit with "Where the Wild Roses Grow"? Hint

Wings
U2
Nick Cave and The Bad Seeds
Bon Jovi


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the singer of "All Kinds of Roses"?

Answer: Yusuf Islam

This song is from the "Roadsinger" album released in 2009. The first few lines are:

"All kinds of roses, all kinds of roses
All kinds of roses grow in my garden
All kinds of creatures, all kinds of creatures
All kinds of creatures run on my land
All kinds of children, all kinds of children
All kinds of children play in my yard
So many feelings, so many feelings
Flow through my blood"
2. Who is the singer of "Bed of Roses"?

Answer: Bon Jovi

This is from the "Keep the Faith" album released in 1992. When Bon Jovi began writing this song, he was staying in a hotel and he used the hotel's piano which was sent to his room.
3. Which band had a hit with "Black Rose"?

Answer: Thin Lizzy

Thin Lizzy are a band from Dublin, Ireland and formed in 1969. They have recorded thirteen studio albums and had hits with "Whisky in the Jar", "The Boys are Back in Town" and "Jailbreak". On TH1's "100 Greatest Artists of Hard Rock" they were placed at number fifty-one.
4. Who sang the song "Desert Rose"?

Answer: Sting

This is from the Album "Brand New Day" released in 1999. Algerian singer Cheb Mami sang with Sting on this recording. The song reached Number 15 in the UK Singles Chart and Number 17 in the US Billboard Hot 100.
5. Who sang "English Rose"?

Answer: The Jam

This is from the album "All Mod Cons" released in 1978. Although they were a punk rock group, the Jam wore neatly tailored suits.
6. Which group sang "Every Rose has its Thorn"?

Answer: Poison

This is from the album "Open Up and Say...Ahh!" Released in 1988

It is the band's first and only number-one hit in the U.S. It was a #13 hit in the UK.
7. Who sang "Kiss from a Rose"

Answer: Seal

This is from the album "Seal" released in 1994.

How's this for a song opening?

"ba da ba da da da ah ya ya
ba da da da ba ba ee ah
Ba ya ya ba ba de ba da da da ah ya ya
ba da ba da da da ah ya ya
ba da da da ba ba ee ah
Ba ya ya ba ba de ba da da da ah ya ya
Ba ya ha ya ah ah ah ah ah ba ba ya ya
ha ah ah ah ah ah ah"
8. Who sang "Like a Rose"?

Answer: Meat Loaf

This is from the album "Hang Cool Teddy Bear" released in 2010.

The first few lines of this song are:

"You better pray she took her morning medication
Or you might have to pick her up at the police station
Coz if there's trouble in this town, you know she's gonna find it
She's like the devil in a short skirt but I don't mind it
Everybody thinks I'm crazy, but they don't even know"
9. Who had a hit with "Roses are Red (My Love)"?

Answer: Bobby Vinton

This song was released in 1962 and was a US Chart No. 1 and UK Chart No. 15.

Lets all sing together:

"A long long time ago,
On graduation day.
You handed me your book,
I signed this way:

((Roses are red, my love,))
((Violets are blue.))
((Sugar is sweet, my love,))
((But not as sweet as you.))"
10. Which group had a hit with "Where the Wild Roses Grow"?

Answer: Nick Cave and The Bad Seeds

This is from the album "Murder Ballads" released in 1996. Kylie Minogue also sings on this track.

The first verse is:

"They call me The Wild Rose
But my name was Elisa Day
Why they call me it I do not know
For my name was Elisa Day
From the first day I saw her I knew she was the one
She stared in my eyes and smiled
For her lips were the colour of the roses
That grew down the river, all bloody and wild
When he knocked on my door and entered the room
My trembling subsided in his sure embrace
He would be my first man, and with a careful hand
He wiped at the tears that ran down my face"
Source: Author wenray

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us